Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieczepliwa pomarancza

Ile czasu przechwujecie otwarte sloiczki w lodowce ?

Polecane posty

Wlasnie powoli zaczynam wprowadzac dla mojego dziecka rozne nowosci smakowe, zaczynam od marchewki, jabluszka, soczku ... Moj skarbek jak narazie zjada 2-3 lyzeczki (a moze raczej ja sie staram. zaby zjadl bo raczej wszystko laduje na sliniaczku:( Ale nie w tym rzecz .. Zastanawiam sie ile czasu mozna przechowywac taki otwarty sloiczek w lodowce ???? Od razu zaznaczam, ze nie jest to napisane na opakowaniu - to dla czepliwych pomarancz, ktore za chwile dojda do wniosku, ze jestem matka - idiotka :( ktora nie umie czytac, hehehe

Gość interklllooyt
po otwarciu wykorzystuję zawartośc,pozostałe ewentualne resztki wyrzucam...nic nie zostawiam...chyba że są to soczki i mały wypije połowę..

No, ale jak moj zjada 2 lyzeczki to tez wyrzucac ?

Na sloiczkach z zupami jest napisane: \"po otwarciu produkt przechowywac w zamknietym sloiku w lodowce nie dluzej niz 48 godz\"

ja przekładam do innego naczynia część i podgrzewam (jeśli zupka) resztę chowam do lodówki. może leżeć 48 godzin więc zostaje jeszcze na 2 razy :-)

na większości słoiczków jest informacja, że po otwarciu mogą być przechowywane w lodówce do 48 godzin albo że powinny być zużyte następnego dnia. Warunek jest taki, że po otwarciu słoiczka czystą łyżeczką przekładasz część jedzonka na miseczkę i z niej karmisz dziecko, a resztę w sloiczku zamykasz i od razu wkładasz do lodówki.

Dziekuje dziewczyny🌻 Nie mieszkam w PL i u nas na sloiczkach nie ma info ile przechowywac, tylko jest napisane, ze w lodowce :(

Gość Sinka12
Nie dłużej niz 48 godzin, tak jakbys przechowywała zrobioną w domu zupę. W słoiczkach nie ma konserwantów, tylko są pasteryzowane, stąd taki krótki termin przydatności po otwarciu. Na Gerberze jest o tych 48 godzinach napisane

Gość Siwielec
witam, ja proponuje gotowac samej, wtedy możesz zrobic tylko tyle ile malec Ci zjada. a Nawet jeśli zrobisz więcej jest mniej szkoda wyrzucic niz słoiczek . ;)