Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertyma

czwarta angina w ciągu dwóch miesięcy, czy to moze miec powazne skutki???

Polecane posty

Gość wertyma

w ciagu 2 miesiecy przechodze juz 4 angine, nie wiem juz co robić, antybiotyki mi nie pomagaja, czy ktoś tez tak miał?

mialam ,jedynym wyjsciem bylo wycięcie migdałów- wycielam i juz nie choruje

zły i zle dobrany antybiotyk lub nie wyleczona (leżenie w łóżku), skutki częstych angin - osłabienie mięśnia sercowego, zapalenie stawów, uszkodzenie wątroby przez częste branie antybiotyków. Nie wyleczona angina - zapalenie oskrzeli lub płuc. Należałoby zrobić antybiogram - wymaz z nosa i gardła , aby dobrać skuteczny antybiotyk, porozmawiać z laryngologiem o możliwości ich usunięcia , chociaż zdania na ten temat są podzielone.

Gość hvjfkadslh
mój mąż tak miał, okazało się, że ma do wycięcia migdałki, które powinny były wchłonąć się w wieku 25 lat. On mając 35 zaczął mieć anginę za anginą z przerzutami bakterii na zatoki i problemy ogólne w związku z "sianiem przez migdałki".

Ja tez tak kiedys miałam, w koncu skierowali mnie na wymazy z gardła i okazało się, że mam gronkowca w gardle. Potem przez jakis czas chodziłam na szczepionki raz w tygodniu i pozbyłam sie tego dziadostwa.

Gość aasiulkaaaa
hmm ja co rok od 6 lat mam angine w lipcu a lekarz mi powiedzial ze to nic groznego ale co lipiec mam angine

ja tak miałam 2 lata. I później oprócz angin ciągle byłam przeziębiona, dostałam torbiele na jajnikach i miałam ciągle chory pęcherz. Gronkowca ani paciorkowca nie miałam, bo też miałam na to robione wyniki. W końcu dostałam skierowanie do szpitala na wycięcie migdałów. I nie choruję. Ale infekcje pęcherza mi wracają (chociaż raz w roku to mam, ale już czuję że się zbliża, to się zabezpieczam). dzięki Bogu torbiele się wchłonęły i nie doszło u mnie do poważniejszych skutków. Lepiej je wyciąć. One pewnie już sa przewlekłe i mają pełno ropy w środku. Lepiej dziadostwa się pozbyć. Ja od 2 lat ani razu nie byłam przeziębiona, nawet mnie grypa nie złapała. Wreszcie odżyłam.

Gość Został Ci tylko
Detox+ :)

Gość gość
ja równiez mam czwrta angine w ciagu dwuch miesiecy gardlo ciagle czerwne wezly powiekszone . Bralam antybiotyki i nawet szczepionki ale tyo nic nie pomaga co mam zroic?

Gość gość
Najlepszy sposob to ODROBACZENIE sie . Ja tez tak chorowalam a jak sie odrobaczylam to jest spokoj. Poszukaj na necie jak zrobic kapiel na wlosoglowke.

Gość gość
zrob test na hiv...