Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgjhgfjkhkjll

prosze o pomoc w sprawie tabletek anty... Microgynon 21

Polecane posty

Gość hgjhgfjkhkjll

od stycznia biorę Microgynon 21. na ulotce napisane jest ze w dzialanie maja natychmiastowe ale gin powiedziala ze przez pierwszy miesiac uwazac... podczas 15 tabletki nazeczony wszedl we mnie doslownie na chwile i nie bylo wytrysku... od wczoraj mam przerwe jednak krwawienie nie wystapilo.... czy moge byc w ciazy czy nie powinnem sie denerwowac?prosze o szczere odpowiedzi...

Gość hgjhgfjkhkjll
prosze dziewczyny pomozcie :P

Gość marcia87
no więc sprawa wygląda tak: (sama biore Micro i wiem co nieco) To czy są skuteczne od początku brania, czyli od pierwszej tabletki zalezy od tego kiedy przyjełaś pierwszą z listka. Jeżeli w pierwszym dniu miesiączki to od razu jestes zabezpieczona. Jeżeli do 5 dnia miesiączki, na pewność musiałabyś poczekać 7 dni(czyli dodatkowe zabezieczenie). Ciązy raczej nie masz co podejrzewać, krwawienie przyjdzie(mi po pierwszym listku dopiero piątego dnia po odtawieniu nastąpiło, a chyba 7 kochałam sie normalnie). pozdraiwam

Gość hgjhgfjkhkjll
dziękuję za odpowiedź :P pierwszą tabletkę brałam 1 dnia miesiączki.... naprawde doceniam to że mi odpisałaś bo juz zaczełam sporo schizować ... pozdrawiam

Gość marcia87
nie masz sie naprawde czym stresować:)jak wzięłas pierwszego dnia to jestes od razu bezpieczna (nawet w ulotce tak piszą:))Za kilka dni powinno wystąpic krwawienie i wtedy naprawde docenisz zalety tabletek anty:)

Gość miałam eeeeeeeee
microgynon 21 stosowałam przez 3 lata - stanowczo odradzam Robiłam małe przerwy zalecane przez lekarza, lecz po zaprzestaniu zaczęły się cyrki wątroba wysiadała, jelita źle pracowały, wszystko mnie bolało, utrata wagi 14 kg wyglądałam jak chodząca anoreksja. Owulacje tak bolesne że jeździłam na pogotowie po zastrzyki. Micorgynon to w tej chwili najbardziej naładowana hormonami pigułka stanowczo odradzam młodym dziewczyną, jest tabletką starej generacji, wypisywana młodym dziewczyną ze względu na cenę. Po 6 miesiącach po odstawieniu zaszłam w ciążę bliźniaczą, po 3 miesiącach ciąża obumarła po badaniach hormonalnych okazało się że mam bajzel w organiźmie i nigdy przy takiej ilości hormonów nie utrzymałabym ciąży. W tej chwili jestem mamą 1,5 rocznego chłopca, znalazłam prywatną klinikę gdzie lekarz pomógł wyjść z hormonalnych kłopotów i urodziłam zdrowe dziecko, na dzień dzisiejszy biorę regulon odpowiednik marwelonu tyle że nieco tańszy płacę 25 zł, jest ok robię przerwy i nic się nie dzieje. Jestem pod stałą kontrolą lekarską. Zresztą obecny lekarz też mówi że to najgorsze piguły. Co do twojego pytania to stosuj się do tego co w ulotce, napweno jest napisane co robić gdy w ciągu przerwy krwawienie nie wystąpi. Ciążę wykluczam.