Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manitka22

jaki sok dla 7miesięczniaka?

Polecane posty

Gość manitka22

czesć mamy, czy mogę podawać mojemu 7 miesięcznemu synkowi soki Kubusie?albo multivitaminy? czy lepiej jakieś typowo dla dzieci soczki - np. bobofruty?

Gość roooosa
Nie podawaj Kubusia. Dla dzieci w tym wieku sa odpowiednie soki, popatrz w sklepach z żywnością dla maluchów. I tylko takie podawaj dziecku. Pewne, sprawdzone przez instytut matki i dziecka, o odpowiednim skłądzie dla danego wieku.

Gość mordotymoja
kubusie ;/;/ ? oczywiscie bobofruty

Gość luteńka
Oczywiście, że bobofruty, stosownie do wieku dziecka.

moja wymiotuje po kubusiu. po zwyklym tymbarku jabłkowym nic jej nie ejst, wszystkie dzieciece dobrze znosi a po kupusiu wymiotuje baaardzo. dwa razy próbowalam raz kubusia raz Leona i za kazdym razem ile dałam tyle zwróciła.

Gość MAMAMANI
MaMani daj jej piwa bo widzę, że już nieźle cudujesz. Takiemu dziecku tymbarka. masakyra

Gość nienormalne baby
tamiemu dziecku daje sie bobofrut a nie kubusia :O:O za duzo kubusia to nawet kobieta w ciazy pic nie moze :OO: 7 meisiecznemu dziecku kubusia :O zal

Gość Mama_Zosi
bobofruty, soczki bez cukru (np. Gerbera), woda. Kubusie odradzam

Piwa nie lubi woli wódeczke :p wie co dobre :P:D:D A tak powaznie to moja mala skonczyla juz 10 miesiecy. Nie pije soków codziennie daje jej je ze dwa razy w tygodniu to max. Rozcienczam soki wodą bo uwazam ze sa za slodkie. Sobie zreszta tez rozcienczam. Uwazam ze sok tymbark jablkowy jest smaczny a rozcienczony woda nie zawiera duzo cukru. Nie rozumiem twojego oburzenia. Jesli chodzi o kubusie to chcialam sprawdzic co mala o tym mysli bo staram sie jej wprowadzac rozne jedzenie. Nie smakują jej i nie mam zamiaru jej ich wciskac na siłe. Myśle ze nie tyle chodzi o kubusie co o to ze niesmakuja jej soki z marchewką bo marchewkowego bobofruta tez nie chętnie pije :) oczywiscie ze kupuje jej soczki koktajle jogurty dostosowane do jej wieku. Wyciskam jej tez sok z surowej marchewki i kilka łyczków od czasu do czasu wypija ale jakas wielka amatorka tego soku nie jest :) Nie wiem co zlego jest w soku jablkowym tymbark? Prócz tego ze zawiera wiecej cukru niż te dziecięce to sklad soku niczym sie nie rozni od gerbera. Mysle ze po rozcienczeniu z woda wychodzi na jedno :) A tak pozatym ja nie pytalam czy mogę podawac tylko napisalam ze podaje :)