Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurnik

USG wykrylo torbiela na jajniku 38x30 mm mial ktos tez ??

Polecane posty

Gość kurnik

mial ktos podobnie jak sie to leczy niechce isc do szpitala dodam ze slyszalm ze to sieleczy ponoc tabl antykoncepcyjnymi a ja je juz zazywam od 3 miesiecy wiec niepowinnam miec tego torbiela wogoel???

Gość kurnik
CZY KTOS TEZ MIAL TAKI PROBLEM ??

Gość jezuuuuuu
sama nie wiesz co masz a chcesz wiedzieć jak się to leczy? Nie TEN torbiel inie TEGO torbiela ale: TA torbiel i TEJ torbieli

Gość kurnik
gramatyka mi raczej nie rozwiaze tej sprawy

Gość jezuuuuuu
my tym bardziej bo tu nie ma lekarzy - na kazdego dziala inna kuracja

Gość kurnik
aleto jest wlasnie forum na te tematy wiec moze ktossie znajdzie kto to mial pozdrawiam

Gość adriannna
zalezy jaka torbiel?

Gość torbiel
ja miałam torbiel w wieku 20 lat,była ogromna 5x7cm ale wyleczyłam ją tabletkami anty marvelon chyba się nazywały,po miesiącu cała się wchłonęła,lekarz był w szoku bo myślał że będzie konieczny zabieg ale postanowił spróbować z tymi tabsami i dobrze.Miałam niesamowite bóle podczas leczenia,jak złapał mnie skurcz to kładłam się na ziemię i wyłam...

Gość strix aluco
Cześć dziewczyny, w odpowiedzi an Twoje pytanie kurnik: mam 25 lat i 2 lata temu ginekolog wykrył u mnie torbiel na jajniku, wiekszą od Twojej. Początkowo brałam na to tabletki antykoncepcyjne - lekarz powiedział, że dopiero jak one nie pomogą, to konieczna będzie operacja usunięcia torbieli. Brałam tabletki(był to Marvelon) około 9 miesięcy i nie pomogły. Więc poszłam na operację-zrobili to metoda laparoskopową, więc zostały mi po tym tylko 2 małe bliznki na podbrzuszu i 1 na pepku(niewidoczna). Zabieg trwał kilkadziesięt minut, pod narkozą, na drugi dzień wyszłam ze szpitala - bardzo osłabiona ale szybko wróciłam do zdrowia. Nic strasznego, da się przeżyć. Pozdrawiam Cię i nie martw się - będziesz zdrowa, albo po tabletkach, albo po operacji:)

Gość strix aluco
Dodam jeszcze że przy operacji usunęli samą torbiel, jajniki zostały nienaruszone - i wszystko ok. Więc spoko;)