Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trtrtr

mam kawał schabu i zero pomysłu

Polecane posty

co przyrządzić. Mam dość kotletów schabowych. Chciałabym otrzymać miękki schab o domowym smaku. Macie jakieś sprawdzone pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie masz pomyslu kup go
nie masz pomyslu na obiad ?? uwazaj bo jak w reklamie maż cie rzuci :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehe! tej wersji reklamy nie kojarzę ale pamiętam ten schab zawijany z serem i wędliną, z reklamy Pomysłu Na (Winiar bodajże), i jakoś mnie to nie przekonuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
srutututu, dziękuję bardzo (samo hasło mi wystarczy, nie kłopocz się, poszukam kilku przepisów na schab po cygańsku i się zastanowię) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez wlasnie zaraz biore sie za obiad:) tez schabowe.A przyrzadzam tradycyjnie:najpierw wyklepac potem posolic i popieprzyc,opaniwrowac najpierw a mace potem w jajku i na koniec w bulce tartej i wrzucic na rozgrzana patelnie z olejem tylko nie na za duzy gaz:) albo pomysl na...roladki w schabowe,nawet dobre zalezy co komu smakuje smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab Po cygańsku schab bez kości 1/2-1kg. cebula, czosnek 1-3 ząbki,musztarda,pietruszka, marchew,seler,cebula,kostka rosołowa Schab pokrajać na plastry 2cm.grubości, natrzeć czosnkiem i posolić.Odstawić na 20 min. w chłodne miejsce.Następnie każdy plaster pomazać obficie musztardą.Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem, pojedyńczą warstwą.Na wierzchu położyć warzywa starte na tarce o dużych oczkach.Na warzywach można umieścić połówkę cebuli (dowolnie).Podlać rosołkiem z kostki i wstawić do piekarnika 180-200 C -zapiekać ok 1 godz.smacznego Ja robiłam ten schab jest naprawdę pyszny, tyle że bez czosnku, bo mi dieta na to nie pozwala i posypałam schabik przyprawą do pieczeni i warzywa popieprzyłam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moniiia
a próbowałaś zrobić go z pieczarkami i serem żółtym ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przesmazyć pociachane pieczarki z cebulą i wkruszyć kostkę grzybową z knura, dodać duużo pieprzu schaboszczaki rozklupać cienko, posypać odrobinką vegety (bo pieczary już słone z kostki z knura) na schaboszczaki łychą nałożyć pieczary złożyć schaba na pół, panierka (jajko, bułka) i na tłuszcz, obsmażyć, po smażeniu przekładac partiami do gara lub miski z pokrywką na każdy nałożyć ociupinkę masła niech się rozpuszcza pod pokrywką, jak dołożysz ostatni schab niech się trochę pokisi z towarzyszami i zmięknie jesli robisz na 2 osoby to jak odwrócisz na patelni schaby na drugą stronę niech się trochę przyrumienią to przykryj pokrywką, az bedzie skwierczeć to jest cały sekret że są miekkie a nie jak twarde cegła wersja full wypas to posypac na talerzu startym serem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez akurat dzis schab robie
Dziś postanowiłam wypróbować nowy przepis: "schab imbirowo-miodowy" pokroić schab w plastry, posolić, zrobić zalewę ze startego imbiru (można też użyć imbiru z torebki) i oliwy i zostawić na godzinkę Potem smażyć plasty na patelni lub w piekarniku 15 min przed końcem smażenia posmarować miodem. Mam nadzieję, że wyjdzie dobry ;).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrób marynatę, trochę oliwy, keczupu, dodaj przyprawy, sól, pieprz, paprykę, zioła, takie jakie lubisz. Wymaziaj tym mięso i zostaw na co najmniej pół godziny w chłodnym miejscu, niech będzie przykryty. Później przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku aż będzie miękki, co jakiś czas polewaj tym sosem ( oczywiście cały go przełóż do naczynia gdzie będziesz piekła mięso. Ja uwielbiam tak przygotowany schab, może być na ciepło a na zimno też jest pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klima20
najlepiejzrobić pieczeń ze schabu taką na kanapki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a bradzo bitttttr
mieso w plastry posolic popieprzyc skropic ictem winnym warzywa -ziemniaki w cwiary-duze kawalki -marchew-na pol -pietrucha na pol -pieczarki-na pol lub w cwiary -cebula w cwiary-duzo cebuli -czosnek-w zabkach przyprawy-zielony pieprz w zalewie, kminek w calosci,rozmaryn naczynie zarrodporne -ziemniaki-posolic-popieprzyc na to reszta warzyw-tez posolic popieprzyc-dodac kminek powrzucac zielony pieprz na gorze ulozyc miesotroche warzyw-ale fajnie jak mieso jest na warzywach nagrzny piekarnik-wstawic-piec-az-miesko bedzie miekkie pod przykryciem pod koniec zdjac pokrywke az mieso sie zrumieni przepyszne jedzenie-proste-bardzo aromatyczne-cebula nabiera slodkawwego posmaku-ziemniaki nabieraja aromatu reszty warzyw nie podlewac woada-mieso i warzywa same oddadza swoje plyny:) polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ikona-88tlen.pl
haloo??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×