Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jezu....

pytanie o wize do USA-kto sie orientuje

Polecane posty

Gość o jezu....

aktualnie mieszkam w anglii ale chce sie ubiegac o wize do stanow. Czy moge zalatwic to tutaj na miejscu czy musze do Polski jechac? Czy ktos wie jakie dokumenty musze zebrac? Bardzo prosze o pomoc

Gość z tego co wiem to najpierw
to najpierw wysyłasz ankietę przez internet a potem umawiasz się telefonicznie na rozmowę z konsulem na rozmowie musisz juz być o dokumentach nic nie podpowiem, bo ja nie składałam ale gdy mój brat składał, to brał ze sobą m.in. dyplom ukończenia studiów.

Napisz do Ambasady. Ja pisalam do nich bo mialam pytanie i mi odpisali w ciagu 3 tygodni. Teraz nie ma duzo wnioskow wiec terminy rozmowy sa ustalane w ciagu kilku dni nawet. TEz jest na stronie. Poczytaj. Jest tam tez FAQ i duzo info. http://polish.poland.usembassy.gov/

Gość o jezu....
aha dzieki, a myslisz ze moglabym pojsc na rozmowe z konsulem tutaj w anglii? czy to ma jakiej wieksze znaczenie?

Gość o jezu....
dzieki jeszcze raz...napisze do nich, mam nadzieje ze obejdzie sie bez podrozu do polski bo na to raczej nie mam szans...

Gość nie martw się123
tak jak wyżej, najpierw ankieta przez internet, umówiona wizyta, rozmowa z konsulem i "wyrok". Zależnie od wizy różne są ankiety. Ja dostałam turystyczną za pierwszym razem i na 10 lat.

Gość o jezu....
Pariss! dzieki! wlasnie o to mi chodzilo:)