Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość please please

Czerwone zylki na galakch ocznych?!?!?

Polecane posty

Gość please please

Nosze szkla kontaktowe. Czy wy tez macie czerwone zylki na bialkach oczu???Czy to normalne??Jak sie ich pozbyc?! Moze powinnam jakis specjalnych kropli uzywac? A moze to normalne zjawisko, w koncu jakies cialo obce na oku mam. SAMA nie wiem.

Gość nie wiem...jkhiph
prosze napiszcie cos? czy to normalny objawa? i czy dopoki bede nosila szkla dopoty bede miala takie czerwone oczy?! bez sensu.

Gość marciiiiiia
a wcześniej tak nie miałaś? przed używaniem soczewek??? bo ja mam tak od zawsze może zmień soczewki na inne lub płyn Ci nie słuzy

Gość moze..........
byc moze za dlugo nosisz soczewki w ciagu doby...

Gość nie wiem...jkhiphgdhhgej
moja znajoma nabawila sie infekcji oka przez soczewki i miala takie zylki wlasnie, ale najgorsze jest to, ze juz wyleczona i w ogole jest, a dalej ma czerwona jedna wielka zylke i okulista powiedzial ze juz to jej nie zniknie:(

Są to powiekszone naczynka krwionośne. Mogą powstać gdy oko jest słabo dotlenione, gdy źle użytkuje się soczewki, źle są dobrane ... U osób w soczewkach jest to częsta przypadłość ... kup sobie jakieś kropelki nawilżające do oczu np. Hyabak - polecam :) U mnie naczynka się zmniejszyły i nie powstają nowe :P Jeśli natomiast masz je bardzo duże i są bardzo widoczne udaj się do okulisty, powinna Ci wtedy przepisać jakieś krople z antybiotykiem. U mnie były małe, więc wystarczyły tylko krople nawilżające ... No i najważniejsze, używaj jak najczęściej okularów :D Dużo osób myśli, że jak ma soczewki to okulary nie są potrzebne ... może i nie są ... ale oko naprawdę niszczy się. Ja coraz częściej zastanawiam się czy nie odstawić soczewek ;/ W przyszłości chciałbym poddać się zabiegowi laserowej korekty wzroku, a niestety u osób noszących soczewki jest to często niemożliwe ;/

Gość nie wiem...jkhiphgdhhgejt
Grancias- dzieki wielkie. A dlaczego korekcja laserem jest niemozliwa u osob noszacych soczewki??

Nie napisałem, że nie jest możliwa tylko często zdarza się, że osoby noszące soczewki - nie wszystkie - są niedopuszczane do tego zabiegu właśnie przez te naczynka, a raczej wrastanie naczyń krwionośnych w rogówkę ;/ A także przez zapalenia rogówki, stany zapalne oka, zmiany w rogówce ... te przypadłości z tego co czytałem często towarzyszą osobom które noszą soczewki;/