Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ugaczaka

czy koński balsam

Polecane posty

autentycznie dziła na nadwręzone kolano jakie sa wasze doswiadczenia bo ja konam i potrzebuje jakiegos specyfiku lub rady na moje biedne kolanko

Gość kkjhfk
moj tata stosowal na lokcie i nie zadzialalo :P

Gość prędzej pomogą Ci
konskie bobki :classic_cool:

mo mąz po skreceniu nogi nie mogł niczym usunac opuchlizny i bolu dopiero za poradą znajomego ortopedy zakupilismy konski balsam,tylko nie taki specyfik z apteki rozcienczany z innymi skladnikami ale sloik balsamu od weterynarza (taki jak sie stosuje w kontuzjach u konia) no i po kilku dniach nozka zaczela dochodzic do siebie. Uwazam ze w duzej mierze to zasluga konskiego balsamu:)

Gość kkjhfk
jakas kombinacji roznego typu ziól

u mnie jak kogos boli kolano zakładam gorącą kataplazmę..po uprzednim posmarowaniu maścią rozgrzewającą,i owijam to wszystko we flanelę

Gość a ja myślałam że to
końska spierdolina :D :D

Gość mojemu ojcu tez nic tak nie
pomoglo jak konski balsam.tylko najpierw musial sie nameczyc zeby go dostac

Gość zwrot towaru z allegro
balsam poprawia ukrwienie i delikatnie moze pomoc. jednak nie licz na jakies wieksze efekty-udaj sie w zamian tego do dobrego fizjoterapeuty lub ortopedy (ale tylko dobrego, bo partaczy nie brakuje) bo bol moze wynikac z nieciekawych procesow majacych miejsce w Twoim kolanie.

Gość Ciotka Matylda w papilotach
podobno jest to dobra masc ale to co sprzedaja w aptece albo sklepach to jest rozcienczone z czyms jeszcze.

dla mnie to cholernie wazne bo biegam i planuje maraton zaliczyc no i moje kochane goryy jak mnie kolano wylaczy z uzytku to sie chyba pochlastam wiec jesli znacie jakies sposoby jestem otwarta na propozycje help help :)

ja juz napisalam swoje-zadna masc ci nie pomoze, jesli sie na powaznie nie wezmiesz za leczenie. a jesli, nie daj Boze, masz cos powaznego z kolanem, jakas chondromalacje, albo konflikt rzepkowo-udowy to zwlekanie z leczeniem da ci do wiwatu. ale mozesz zsie ludzic, ze konska masc pomoze, tudziez inny apteczny bubel:)

a jakie sa objawy tych przypadłosci bo ja czuje cos w rodzaju iekkiego kolana tzn mam wrazenie ze nie utrzyma mojego ciezaru i mi sie ugnie nie jest to jakis ostry bol raczej tepy cos jak zakwasy hmmm aha i cwicze bardzo dlugo wiec nie sa to poczatkowe nadwyrezenia

ja bym obsawial naderwane wiezadla, tzw. niestabilne kolano. wybierz sie koniecznie do ortopedy, mzoe nie obejdzie sie bez artroskopii.

"ja bym obstawiala" mialo byc

o cholender :(:(:( no nic musze sie wybrac moze nie jest zle a ja jestem przewrazliwiona bo dla mnie to koniec swiata jakbym miala nie smigać jak kozka trzymajcie kciuki

ja kiedyś tym balsamem rękę posmarowałam - miałam wybity kciuk, wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to specyfik dla zwierząt, gdy mi pomógł to wtedy teściowa się przyznała co to była za maść, do dziś się z tego śmieję, hehe

na balsamy to proszę uważać, ponieważ jedne są rozgrzewające , a drugie chłodzące i jak nie wiecie who is who, to trzeba się popytać , a nie brać w ślepo - te wcierki mogą być skuteczne, ale nie na wszystkie dolegliwości stawowe, czy urazowe.Coś na ten temat wiem.