Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JUSTUS

ZANIEPOKOJONA swoim STANEM ZDROWIA...

Polecane posty

Witam. Od miesiąca jestem na L4, na początku miała to być grypa, potem zatoki....od miesiąca leczą mnie a w dalszym ciągu mam gorączkę 37,5 i miewam zawroty głowy:( robiłam już chyba 5 razy badanie krwi i moczu, jedyne co wykazały to białka zakaźne, które w normie 6 u mnie występują w ilości 7.... co to może być?? przestaje wierzyc w swojego lekarza:-o, martwie się że stracę prace rtg płuc też nic nie wykazał.... gorączka, osłabienie i zawroty głowy nie ustępują od ponad 3 tygodni:( jakies pomysły??

Gość do Justus
Taki topic juz wtedy był, ja zadałam pytania ale mi nie odpowiedzino. Czy możesz mi napisać jaki jest wynik moczu, co w nim dokładnie jest i jakie jest OB?

konsultowalam to z innym, powiedzial mi ze najlepiej bylo by mi dac skierowanie na badania do szpitala, ale mnie nie przyjma bo goraczka i zawroty glowy to za maly \'pretekst\':-o

wszystko w normie, mam ciut wiecej leukocytow w moczu, ale nie duzo, ob jest w normie, cukier tez, wszystko wszystko , tylko bialka zakazne wynosza 7

Gość moze z wynikami
do chematologa

Gość do Justus
Jakie białka zakaźne, co to jest?

nie wiem, badanie krwi na trzy licery ACR czy jakos tak, i ze to niby bialka zakazne czy cos takiego i jest lekko przekroczona norma

Gość do Justus
Czy możesz mi przepisać wynik moczu , cały dokładnie?

no niestety nie bo trafia bezposrednio do lekarza:/ i trzyma je wszystkie w mojej kartotece:-o ale robilam je chyba 4 razy i wszystko powychodzilo dobrze wlasnie poza tym jednym badaniem krwi i leukocytami w moczu

ide jt do kontroli bo dzisiaj znowu robilam badania, poprosze go zeby mi dal te wyniki to sobie skseruje i wpisze jutro po poludniu...ale jestem przerazona, nie wiem jak mam isc w poniedzialke do pracy jak jestem taka oslabiona, a z drugiej strony boje sie dalej siedziec w domu, nie chcialabym stracic pracy:(

Gość do Justus
Ile było leukocytów w polu widzenia?

leczylam sie z nich kilka miesiecy temu, teraz tez powiedzial ze minimalnie przekraczam norme, mam jakies lekarstwo na to

Gość moze z wynikami
Normalnie nie ma białka w moczu. Gorączka, forsowny wysiłek, ciąża i niektóre choroby (szczególnie choroby nerek) mogą spowodować pojawienie się białka w nerkach.

Gość do Justus
Mam wrażenie, że nie interewsujesz się swoim stanem zdrowia, zadaję Ci konkretne pytania a Ty nie potrafisz mi na nie odpowiedzieć. Pytam ile było dokładnie laukocytów??? Jakie bierzesz leki i czy miałaś robione badanie krwi na kreatyninę?

ciaza jest wykluczona, jestes swiezo po okresie, robilam z reszta nawet test, forsowny wysilek tez odpada, bialka w moczu jest tyci tyci jak to lekarz ujal...:-o

Gość do Justus
Możesz napisać na czym polega twoje złe samopoczucie, czy coś Cię boli, czy masz mdłości, dłużej sypiasz itp

na kreatynine nie miałam, nie wiem ile bylo leukocytow w polu widzenia, wiem tylko ze niewiele ponad norme, biorę jakieś lekarstwo na to raz dziennie, Muko cos tam, nie jestem w stanie powtorzyc nazwy a nie mam ich pod reka:-o martwię się ale nie potrafię Ci podać dokladnych wynikow, bardzo bym chciala ale nie potrafie jedyne co wiem, ze ze wyniki sa dobre poza tymi bialkami zakaznymi gdzie norma jest 6 a ja mam 7 no i te leukocyty tez lekko ponad norme :(

miewam zawroyty glowy, jak wstaję z krzesła, w ogole jak wstaję, trwają chwilkę, no i jestem osłabiona nie jakos bardzo bardzo zebym nic nie mogla robic, ale czuje caly czas zmeczenie apetyt mam raczej w normie, czasem boli głowa...tylko goraczka i lekkie oslabienie mnie nie opuszczaja

Gość do Justus
Na moje wyczucie masz chore nerki i powinnaś czym prędzej udać się do nefrologa i poprosić swojego lekarza konowała o skierownie do niego. Leukocyty i nawet ślad białka w moczu wskazuje na stan zapalny (infekcję ) w nerkach, więc czym prędzej zabierz sie za siebie, bo to samo napewno nie przejdzie. Choroby nerek mają to do siebie, że rozwijają się po cichu i mogą spowodować w organiźmie niezły bałagan.

Gość do Justus
A czy normalnie sikasz?

Gość moze z wynikami
a te leukocyty we krwi masz powiekszone? nie wiesz mniej wiecej o ile? czy chudniesz? moim zdaniem powinnas jak najpredzej udac sie do innego lekarza, naprawde. najlepiej znajdz jakiegos chematologa i powtorz jeszcze raz badania krwi. wiem co mowie, ale nie bede na zapas straszyc czy wymyslac chorob, bo to moze faktycznie nie byc nic powaznego!

Gość do Justus
Czy wstajesz w nocy, czy rano po oddaniu moczu masz pieczenie? Czy jesteś blada i czy masz sińce pod oczami?

tak, normalnie, bez bolu, nie czesciej niz powinnam, chyba ze popije sokow, ale nie odczuwam rzadnego dyskomfortu

jestem blada, i mam cienie pod oczami, tyle ze mam je odkad pamietam...znajomi, ktorzy mnie nie widzieli dluzszy czas mowia ze zle wygladam:-o

Gość do Justus
Jeśli Twój lekarz odmówi Ci skierowania do nefrologa idź sama do laboratorium i zrób sobie badania prywatnie: kreatyninę, mocznik i kwas moczowy. Za te 3 badania nie zapłacisz więcej niż 20, zł a się uspokoisz ,czy z Twoimi nerkami wszystko w porządku.

Gość do Justus
Sory, Twój lekarz to jakiś palant,bo skoro w moczu jest białko i leukocyty i nie dał Ci jeszcze skierownia na kreatyninę to jest nic nie wart i zmień lekarza i to jak najprędzej.

Gość moze z wynikami
dokładnie- MUSISZ cos z tym zrobic dziewczyno i NIE ODKŁADAJ tego!