Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede bronic swojego zdania

nie lubie murzynow i juz

Polecane posty

A najgorsze jest to, że przez głupotę dorosłych cierpią niewinne dzieci :( I wiecie co za przeproszeniem wkurwia mnie maxymalnie ta dobroć naszego rządu który na wszystkie sposoby włazi Amerykanom do dupy i przeznacza kolosalne sumy na Murzynów, podczas gdy bieda u nas nadal straszna i służba zdrowia prawie na wykończeniu Bo Amerykanie niech robią co chcą w sumie mi to zwisa ale obłudy naszych władz mam serdecznie dość :O A tak na marginesie: wiecie dlaczego Murzynki mają takie duże brzuchy?

myslisz, ze gdyby bialy człowiek sie "nie wtracil" to oni by sie bardziej rozwineli? tylko szczerze

tu sie hakuna z Toba w 100% zgadzam, tez mnie wkurza ta polityka i mysle w tej kwestii dokladnie tak samo jak Ty, wiec nie bede tego przepisywac:)

to jest wydecie brzucha spowodowane glodem z tego co wiem, ale na 100% nie jestem pewna

Gość Maniek z braamy
Do Chinczykow nic,daja sobie rade?Gdzie?W Chinach nadal jest komunistyczny rezim.Za byle co mozna trafic do wiezienia po to,zeby komuch mogl zdobyc organy wieznia do sprzedazy.To,co pokazuja w TV-jest propaganda.Jest tam bieda,ze az piszczy.Na samochod stac wybrancow,ktorzy nie licza sie w ogole z innymi.Bez najmniejszych skrupulow przejada cie na drodze.Wszyscy poruszaja sie na rowerach.Ulice sa tylko w duzych miastach,a poza nimi-blotniste drogi.Wszedobylski kurz,a w kranie zolta "woda".Majac $2000 jestes bogaty i mozesz budowac dom.Wyjezdzaja masowo do europy i USA,oklamujac wladze tych panstw,ze niby sie ucza jezyka.Moga pracowac na 1/2 etatu,ale wszyscy pracuja na caly.To jest to "dobrze". Jestem ciekaw,kiedy sytuacja ta zostanie zatrzymana?

Spodziewałam się takiej odpowiedzi ;) Otóż nie, z głodu mieliby je wklęsłe. Oni po prostu nie myją żywności (bo zwykle po wodę muszą iść kilometry) i z brudu lęgną im się we wnętrznościach robaki. Czasem jest ich tak dużo, że wychodzą np. nosem. Czytałam o tym w wywiadzie z pewnym polskim misjonarzem stacjonującym właśnie w Afryce.

ale nie porownuj cywlizacji w chinach i w afryce! chodzilo mi o postep techniczny. Jesli chodzi o polityke wladz w chinach no to jest beznadziejnie zgadzam, tak samo jak w rosji zreszta

aha no widzisz, to ja tez sie dowiedzialam czegos nowego:) nie pamietam, ktos mi kiedys powiedzial o tym glodzie i tak zakodowalam

dokladnie, my sami korzystamy z mnostwa wynalazkow chinczykow. Chyba glupszego porownania jak afryka i chiny nikt nie mogl zrobic

hakuna -matata -> cos ci sie chyba pomieszalo z tymi wydetymi brzuszkami!!!!! one tak wygladaja, bo z braku protein jama brzuszna wypelnia sie plynem. albumina odpowiada za cisnienie osmotyczne, z braku protein jest ono zaklucone ... plyn ustrojowy gromadzi sie w jamie brzusznej i ja wydyma , gdyby wbil w brzuch igle to mozliwe byloby osdaczenie tego plyny, podobny objaw wystepuje w zakluceniach pracy watroby !!! jakie robaki???

Gość do Manka z bramy
akurat co do Chin myslisz sie zupelnie. Mieszkalam tam, to wiemChocby pod wzgledem budownictwa Ameryka wysiada, nie mowiac o Europie. A ceny mieszkan ja u nas.

Gość Maniek z braamy
Nie myle sie.Ty mowisz o miastach.To przeczytaj co o nich napisalem.Ceny jak u nas,tylko ile zarabia chinczyk....Poza tym-calkowity brak kultury.Ja pisze o chinach,bo ktos tam wyzej napisal o nich,ze sobie dobrze radza....

maniek Ty chyba nie rozumiesz tematu, co Ty porownujesz, uwazam ze sobie dobrze radza w stosunku do afryki i koniec

z tego co sie orientuje to vermox jest stosowany do zwlaczania glizdy ludzkiej i innych pasozytow. i to prawda, czasem sie zdarza, ze moga one "wedrowac" po ukladzie pokarmowym, ale ta choroba tak samo spotykana jest w innych krajach, wiec nie przesadzaj! glownym powodem wydetego brzuszka u zaglodzonych dzieci jest wlasnie gromadzacy sie plyn i gaz z jamie brzusznej!

Gość proszę bardzo Etiopia
Menelik władał nia 1000lat p.n.e , kiedysmy jeszcze na drzewach siedzieli. Panstwo Aksum od I w p.m.e., chrzescijaństwo przyjeli w IVw.

Wiesz co trzeba zrobic zeby afryce dac kopa na rozwoj?- powinno sie wstrzymac pomoc dla afryki na rok-bylaby niezla rzez ale po czyms takim zrozumieliby ze musza sie zmienic no w koncu w ameryce lacinskiej tez bieda az piszczy ale nie maja takiej postawy roszczeniowej ze wszystko im sie nalezy bo byl kolonializm i niewolnictwo no i idzie im roznie byl krach w argentynie i chavez ale w brazylii np. rozwijaja gospodarke i to jest oparte o cos w rodzaju biopaliw samochody na etanolu jezdza i rzad to dotuje i pisze sie ze brazylia za kilkanascie lat bedzie niezalezna od cen ropy i gazu-jak sie chce to mozna tylko trzeba chciec. musze to napisac nie wiem czy to prawda czytalam o tym ze polowa niewolnikow wywozonych z afryki trafiala do panstw arabskich nie slyszalam zeby ZEA czy Kuwejt cos na afryke dawaly a my bialasy placimy i ja rozumiem USA Anglia Francja ale Polska? albo Litwa czy Finlandia? A jeszcze nie gadajcie ze w afryce nie bylo cywilizacji! nie czytajcie tego bo to nie dla was:czesc Piate kolo

Gość Maniek z braamy
ok,ok.Zgadzam sie z toba odnosnie afryki.Wciaz w dyskusjach powtarzam,ze jezeli chcesz wywolac wsrod nich konflikt,wystarczy im dac bron.Obojetnie jaka.Poza tym znam kilku murzynow i wiem jacy to ludzie.Wsrod nich jest murzynka z Etiopii,a konkretnie z Erytrei,ktora zwiala do UK,a pozniej do Holandii.Jej opowiadania byly wrecz jak horrory.Tam zafundowali sobie czarni taka rozrywke,ktora my nazywamy wojna domowa.Chyba z nudow przedluzali ja i przedluzali,az w koncu sie okazalo,ze trwala 25 lat.... Chiny to osobna bajka.Zgadzam sie,ale nie mowcie mi,ze jest tam OK!

A Sudan- od X w p.n.e. państwo ze stolica Napata. Chrzescijaństwo przyjeli w V w - i gdzie nasz Mieszko I?

a co jest teraz? myslisz ze biali przyszli wszystko zburzyli i dlatego teraz mieszkaja w lepiankach>

Jarek co studiujesz?

A Ghana - kwitla , jak u nas nie bylo jeszcze zalazków państwa, dopóki w XI w nie podbił jej islam

światopogląd masz jak student historii:)

A Nigeria, z jej kultura NOK z epoki żelaza od V w p.n.e.

Gość anula-piesiula
bede bronic swojego...--nie rozsmieszaj mnie z tym jarkiem.Hehehe

Gość wymieniasz te cywilizacje
ale co z nich jest do teraz w Afryce nic nic nic , z czasów rzymu i innych europejskich cywilizacji do teraz pozostały po nich akcenty wykorzystuje się je w architekturze wzornictwie itp a w afryce nic sami zapewne nie wiedzą ,że były takie cywilizacje 🖐️

czemu Cie mam nie rozsmieszac? moj chlopak studiuje historie i chyba wszyscy z jego roku maja wlasnie takie poglady

mysle,ze gdyby Sobieski nie odparl islamu, to nie byloby bardzo i u nas czego zbierac. A niedaleko szukajac - Hitler mial zmienic Slowian w niewolnikow.I pisal o nich dokladnie to, co niuektorzy tu o murzynach- ze sie do niczego nie nadaja, nie potrafia mysle - niby dlaczego zabronione byly szkoly powyzej podstawowej?