Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOOBLIN CITY

Jak dobrze pójdzie to LUBLIN bedzie JEDYNYM miastem w Polsce

Polecane posty

Gość guzik z pentelka
stic -umcs nie ejst zły jest duzo lepszym uniwerkiem niz np UR, UGczy USz, UKW, a KUl prtzez kilkadziesiat lat był jedynem niezlaznym swiatopogladowo uniwerskiem w tej czesci europy - to trzeba przynać bez dwoch zdan taka jest prawda , nie sugeruje sie rankingami ale faktyczna siłą naukowa jakie posiadaja , chcoaiz faktycznie umcs ma kłopoty finansowe ale to po czesci wina złego zarzadzania nie ma to nic w spolnego z poziomem nauki

Gość werrra
stic -> faktycznie UMCS nie ma pieniędzy, poza tym ma dość niekompetentnego rektora. a co do naukowców kilku specjalistów się znajdzie. chociaż właśnie się dowiedziałam, że jednego podkupił Rzeszów :/ niemniej jednak Lublin jest zdecydowanie miastem studenckim i tego nie da się ukryć, przez co jest fajna atmosfera:-) Looblyn City -> na wydziale politologii, a Ty?

Miasto sobie poradzi - i fakt że będziemy mieli trzy Uniwerki cieszy :D

Gość guzik z pentelka
a tak w ogole nie rozumie całej tej agresji skierowanej na niekóre posty, cichutenka pewno robi podszywy i ma bajere , mogłabys coś konstruktywnego wrzucic do dyskusji a nie obrazac innych , nagatywna opinie też mozna przedstawic merytorycznie i bez cwaniactwa i poczucica wyższosci

cichutenko-> Kiepsko tyrasz ;) Kolejne głupkowate projekte ??

Nie byłaś w Lublinie - to widać - zresztą mierzysz i rozumujesz poziomem Wielkopolskiego mózgu tyle że zaściankowego z okolic Opalenicy

Gość pyra z kargulowa
Kargul był mieszkańcem Polski A, zresztą po wojnie był najazd na Ziemie Zachodnie ludzi z innych terenów Polski. Mało który obecny mieszkaniec nie miał kogoś z dziadków z zzaBuga jak to się mówi. Starsze pokolenie mówi z akcentami lwowskimi czy wileńskimi więc jak wy możecie być z Polski A, przecież jesteście potomkami obywateli Polski zzaBuga Polski C. To tak jak w Stanach Zjednoczonych wszyscy są pochodzenia przyjezdni skądś.

Gość guzik z pentelka
a tak nawaizujac do tematu , to teraz te uniwerki przymiotnikowe sie rozmnazaja jak grzyby po deszczu , podono kielce maja uniwerek nawet - ostsnio im zrobili :-) w sumie najbardziej lizca sie te pbezprzymiotnikowe oryginalne uniwerki jako uniwerki, i faktycznie lublin przez lata był jednym miatem w polsce kóre posiadało 2 unw. teraz też wawka ma( i chyab tak pozstanie juz do konca - tearz co najwyzej w miatach moga przekształcać akademia na uniwersytety tzn przymiotnikowe, dobrze ze LOObyn city to rozróznił)

No niech kształcącą się i rozwijają tylko niech ta gospodarka LBN coś drgnie ...

Gość korara
Jestem studentką wydziału prawa na UMCS-ie. Podejrzewam, że nasz wydział jest w środku stawki, ale jakoś mnie to nie martwi. Jak ktoś chce się uczyć to sie nauczy.

Gość Tylko KUL i UW liczą się w USA
Dyplom Katolickiego Uniwersytetu i Uniwersytetu Warszawskiego oraz Uniwerytetu Jagiellońskiego liczą się tylko zagranicą, może jeszcze Politechnika Warszawska. Jeśli zamierzacie wyjechać na stałe to nie kończcie UMCS-u bo dyplom się nie liczy tak jak po KUL-u.

Gość guzik z pentelka
to głupie ale fakt w latach 80gdy KUl- jako ze był jedyna niezlezna uczelnia w polsce był podobno wspołfinansowany przez łamerykanów jako opzycja , w sumie sądze ze to niespawiedliwe bo sa wydziały na UMCS o niebo lepsze niza na KUL , to samo dotyczy np UW, UJ- niewszytko złoto co sie sswieci , czasem to tylko opnia silnie zbudowanej marki

Gość guzik z pentelka
nie zauwazyłem :-) ja sadze ze jesli ktoś ma dypom konkretnego kierunku i ubiega sie o prace zawodową w swej tzw dziedzinie to pappier takiej a takiej uczelni ma mnaiejsze znacaenie , bo specjalisci wiedza gdzie np jest dobry wydział prawa, gdzie na wysokim pozoimie jest filologia anfgielska a gdzie romanska, i np po jakiej uczelni architektura jest ceniona. srodowisko "brazowe" zan sie na rzeczy , czasem nie zawsze najepsze uczelnie w tzw. rankingach przoduja w poszczególnych rzeczach

Gość guzik z pentelka
a widze ze krwiozercy opuscili ten topik

nie guziczku jestem w pobliżu... autor zwiał bo zabrakło mu argumentów... hi hi

Gość guzik z pentelka
wystraszyłąs chłopaka to uciekł , a ty jakieś znalzłas argumenty ?:-)

Gość cichóteńko
nie mam pomysłu na podszyw :-O

Gość Halynka z mlynka
ło hoho - no co ty nie powiesz :-)

Gość Halynka z mlynka
Lublin mógłby wrescie zrobic przy okazji sobie obwodnice i lotnisko , bo co z tego ze 3 uniwrki ajk ludzie póznej uciekaja gdyż w innych miastach sa wyzsze zarobki ...

Gość pfffffffff
pfffffffff

Gość czerwony kapturek od wilka
"Tylko KUL i UW liczą się w USA" ----------------------------------------------------------------------------------- czyste brednie.A UAM,to niby sie nie liczy,co?Ma drugi poziom w Polsce.Napewno przed tymi twoimi osmioma uniwerkami z Lublina.....

Gość Halynka z mlynka
no jak kupuje wykladowców z KUL-u :-) haha , znam takich co odeszli za kase z KUL-u do UAM :-) :-D pozatym mówiac powaznie to ktoś rąbnał chyba taka głupote z tym USA - nie brała bym tego za pewnik :-)

Gość to pokaż dyplom swojego UAM
z pyrowa czyli Poznania i zobaczysz co powiedzą w USA. Nie słuchajcie tych bzdur. Ja wiem w USA po UAM z Pyrowa trzeba jeszcze raz kończyć studia bo ten uniwersytet nie jest znany, już bardziej murzyniątka w jakimś tam Johanesburbu liczą się niż wy po UAM. Wiem co mówię. Jeśli chcecie mieć uznane dyplomy bez problemu to kończcie byle co ale na tych trzech uniwersytetach bo one tam się liczą. UAM tylko w Polsce się liczy. To tak jak z dobrym liceum np. w Poznaniu, przecież takie liceum jest guzik znane już w takiej Łodzi. Ludzie uwierzcie i poczytajcie troche na portalach polonijnych i zobaczcie że mówię wam prawdę. Zresztą po co ja wam mam pomagać? Kończcie te swoje UAMy czy inne badziewia Gdańskie, Łódzkie czy tam inne głupoty a potem się martwcie że na studia z powrotem musicie chodzić zagranicą bo zaliczą wam tylko dwa lata studiów i to jako college, czyli możecie zacząć 3 rok w collegu. To na tyle, pamiętajcie, że już jeden Polak mówił:"mądry Polak po szkodzie". Więc pojedź do USA i przekonaj się czy byłeś głupi. Radzę wam: UJ, UW albo KUL. Na inne uniwerki z Polski kręcą nosem.

Gość Welon
ciekawe....a mi nie checi zaliczyc 3 semestrów z KUL-u na UMCSie ( a to za miedza i to samo miasto :-) a ty z USA wyskoczyłes ??? dziewne , chcociaż nie przecze ze tam nie sa znani bo KUl generaklnie 20-30 lat temu miał jakiś tam prestiż za pewne

Gość Welon
a co porabiasz w USA ?tak a propos(moze wrócisz i powiesz pózniej :-) )

Gość Welon
no jak9 amoze nie) wrócisz to ja odświze - papa

Gość a to nie cztery uniwerki
??? Medyczna miala sie przerobic (albo juz sie przerobila) na U. Medyczny...