Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOOBLIN CITY

Jak dobrze pójdzie to LUBLIN bedzie JEDYNYM miastem w Polsce

Polecane posty

Gość LOOBLIN CITY

z 3 uniwersyetetami , na razie mamy dwa KUL (since 1918) i UMCS (since 1944) obecna AR ma być maianowana na uniwerystet przyrodniczy w 2008 roku. ten 3 bedzie uniwerkiem przymiotnikowym ale juz w tym momencie bijemy wszytkich bo nikt oprócz wawy nie ma 2 oryginalnych uniwerków w tym momencie (wyłaczajac przymiotnikowe) c ya nara

Gość Soniula
Yyy... No i co w związku z tym?

Gość Soniula
Wybacz, mój intelekt to przeraża :O

Gość fgsdkljagfldsj
No właśnie, popieram Soniule...

Gość guzik z pentelka
jakim prawem obrazasz ludziz z lublina i lubelszczyzny- mógłbyś mi wyjasnić prymitywie??

Gość ppihyyhfj
o prosze jak miło jak wyżej, najstarszy zawód he he

ppihyyhfj -> Chociaż jestem z Lubelszczyzny to z wypowiedzą odnośnie lenistwa się niestety zgodzę. Mentalnie to ludzie mają tak zryte berety, że roboty ich trzeba na nowo uczyć, zero wyobraźni. Nie wiem czy to przez ten kompleks polski B chyba raczej zarobków i wynikającej z tego słabej motywacji ??

Gość LOOBLIN CITY
jako rodowity mieszkaniec ziemi lubelskiej nie bede komentował braku kultury ze strony jakiegoś zakompleksionego wielkopolanina- masz 15 lat i chodzisz chyba do gimnzajum dziecko , nic nie wiesz o polsce ani o lubelszczyznie ani o historii swojego kraju , wiem na pewno jedno- słoma ci z butow wystaje i bark ci dobrych manier - dynastia piastów nie byłą by z ciebie zadowolona. a kysz

Kurew to w całym Lublinie tyle co na jednej bocznej Marszałkowskiej albo Jerozolimskich, nie mówiąc o Placu Trzech Krzyży w Poznaniu ;)

Gość LOOBLIN CITY
pozatym załozcie sobie nowy topik na temat mentalnosci mieszkanców lubelszczyzny -tutaj rozmawiamy o potędze naukowej Lublina :-)

A co do Uniwerków to bardzo dobrze - przynajmniej mają ludzie z całego regionu się gdzie kształcić, może w końcu powstanie strefa ekonomiczna, centra logistyczne, manufaktury i będą ludzie prosto z uniwerku do zakładów takich szli a nie szukali pracy w innym mieście albo za granicą. O rolnictwie to nawet nie będę wspominał ...

potęga naukowa ? tobie synku to edukacji od przedszkola trzeba !! prawda w oczy kole???

cichutenko-> Pojebało Cię - Lubelszczyzna ma lessy - to region typowo rolniczy - do niczego Wielkoposlki nie potrzebujemy

Gość LOOBLIN CITY
gdy tylko w sklepach w moim zapyziałym mieście pojawiają się zimowe wyprzedaże udaję się do najbliższego hipermarketu ,gdzie niczym gazela hasająca po afrykańskiej sawannie wskakuję do wózka na zakupy i z umiejętnościami Michaela Schumachera pokonuję alejki między regałami do momentu gdy nie dotrę do działu rybnego gdzie wskakuję na ladę z karpiami i udaję jednego z nich w oczekiwaniu aż mnie ktoś kupi :classic_cool:

Gość LOOBLIN CITY
cichutenko- hahahahahahaha nie no dano sie tak nie usmiałem , ty naprawde sadzisz ze zboze eksportujecie na wschód polski :-)hahahahah nie dobre,

Z quref nie korzystam ;) Ale też bzdur nie opowiadam jak ty o tym że wielkopolska żywi Lubelszczyznę ;)

Gość LOOBLIN CITY
znów jakis podszywacz debil sie uaktywnił

Gość werrra
eheheehe żeby nie było studiuję na UMCSie, wybacz, ale do potęgi naukowej Lublinowi duuuuuuuuuuuuuuużo brakuje :-D masz chyba jakieś kompleksy ;-) może dyplom lubelskiej uczelni wystarczy na Lubelszczyźnie, ale pracodawaca mając do wyboru absolwenta tego samego kierunku, ale dajmy na to UMCSu i UW wybierze tego drugiego, nie oszukuj się;-)

cichutenko -> Nie gadaj ;) Jest wiele do zarzucenia lubelskiemu rolnictwu ale nie to że korzystamy z gospodarki rolnej Wielkopolski - bzdura i tyle - za to każdy Cię styra.

Gość LOOBLIN CITY
werra- uw to inna liga , ale pozostałe uczelnie wcale nie sa lepsze od lubelskich , zraz jakaś lampucera wyjedzie mi mi z UAM - ale UAm podkupuje innych naukowców bo ma kase i tyle

Gość LOOBLIN CITY
werra- a co studiujesz?

werrra->Co do UMCS to niestety - to bankrut - nie ma kasy na naukowców stąd żenujące niektóre poziomy Wydziałów - nie mniej nie można mówić że nie kształci - skoro ty na nim jesteś

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że z niektórych zaczynają wychodzić jakieś kompleksy. Jestem rdzenną Lublinianką, znam zarówno atuty jaki i wady Lubelszczyzny i jej mieszkańców, i nie widzę powodu do poczucia niższości wobec ludzi z innych części kraju. Daleka też jestem od idealizowania mojego miejsca zamieszkania. Widzę natomiast, że niektórzy ludzie z Polski A, dopiero wtedy czują się jej pełnoprawnymi mieszkańcami, kiedy mogą zaatakować tych ich zdaniem \"gorszych\". Żałosne.

Gość guzik z pentelka
ja bede broni lublina pod wzgeldem naukowym - to nie jest zaden cud swiata zgadzam sie ze w innym miastach sa lepsze uczelnie np wawa, krakó, pozan , ale dla porównaia podobne wielkoscia miasta np Bydgoszcz czy wikeszy nieco szczecin przegrywaja z kretestem jesli chodzi o siłe naukowa, nawet Gdank - taka jest obiektywna prawda

Czasami ludzie tak mają że gadają co im ślina na język przyniesie ... ;)

wogole to nie mozna porownywac calej uczelni- bo poziom nauczania rozni sie na psozczegolnych wydzialach. nawet te peirwsze w rankinu uczelnie moga stac nizejsz w jakiejs dziedzinie. a gdansk ma dobre uczelnie, a przynajmniej czesc ich wydzialow:P

cichuteńko, jedynym kompleksem jaki mam, to ten na tle kształtu nosa :D

wczoraj na tapecie była warszawka dziś Lublin - na jakie miasto przyjdzie kolej jutro? skoro ktoś zechciał się pochwalić, ze w Lublinie już za chwilę będą 3 uniwersytety od razu trzeba było dokopać i zgnoić i wywlec całą żółć zmagazynowaną w czeluściach osobowości? ja się tam cieszę, ze Lublin będzie się mógł tym poszczycić i szczerze gratuluję! pozdrawiam