Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anakondajadowita.

loreal casting creme gloss- jak uzyskac kolor taki jak na opakowaniu?!

Polecane posty

Gość trochę drastyczny sposób ale
Myłam do tej pory aż woda była zabarwiona ... jak zrobiła się prawie że jasna to już dałam sobie spokój a potem na noc nałożyłam odżywkę na włosy i rano spłukałam ... i nie zauważyłam żeby moje włosy jakoś się bardziej zniszczyły.

Proszkiem myłam włosy tylko raz ale za to wiele razy płukałam i znowu dawałam trochę szamponu na rękę i na to trochę proszku i szorowałam ... nie pamiętam już ile razy powtarzałam to :(

a jakim szamponem mylas i wczesniej czym farbowalas?? Bo ja szamponem koloryzujacym farbowałam z loreal, tym 'wspanialym' castingiem

Ja proszek mieszałam z szamponem Head&Shoulders ... a wczesniej farbowałam trwałą farbą Londa Color Naturals (czy coś takiego ale na pewno to była farba z Londy) ... oczywiście wybrałam sobie kolor Hebanowy Brąz :o To znaczy farba nie zeszła cała, ale kolor znacznie się zmienił ... Więc myślę, że jak na farbę podziałało to na szampon koloryzujący tym bardziej podziała :)

ja zaraz chyba ide tego spróbować. Hmm... myślę że może być normalny szampon. Zobaczymy

Gość kaania.
trzymam kciuki, napisz pozniej jak tam efekty! ;)

Kurcze tylko nie wiem jak Twoje włosy mogą zareagować na proszek ... Moim się nic nie stało, ale ja z natury mam mocne włosy ... kiedyś w ciągu jednego dnia rozjaśniałam włosy ze 3 razy rozjasniaczem i też nic specjalnego się z nimi nie stało ... tylko trochę suche były ale odżywka załatwiła sprawę :) Tylko potem pamiętaj o odżywce i o tym żeby dokładanie pozbyć się proszku !

Ja akurat miałam w dimu proszek OMO, ale to chyba nie ma większego znaczenia :)

Eeeee ... łysa raczej ni zostaniesz ale włosy na pewno się trochę wysuszą dlatego potem dobra odżywka albo maseczka z oliwki jest baaaardzo wskazana :)

Ja kiedys jednego dnia robilam pasemka a drugiego inna farba je zmienialam. Jak nic nie dalo to tego samego dnia fryzjerka mi je odbarwiala i nakladala nastepna farbe, wiec mysle, ze tez nic mi nie bedzie. Ale powiedz powaznie z tym proszkiem to prawda??

jeszcze zapytam o ta maseczke z oliwki. Samemu ja sie przyzadze czy mialas kupiona jakies firmy??

Tak to prawda :) ... Przetestowałam to na sobie :)

To znaczy to nie taka jakaś maseczka :) Ponieważ jestem mamą rocznej dziewczynki to zawsze mam w domu oliwkę Bambino dla małej ... ale czasem robię sobie taką "kurację" dla włosów z niej. Po prostu na wilgotne (umyte) włosy nakładam trochę oliwki (więcej na dolną połowę włosów a mniej na górą żeby potem nie wyglądały na tłuste)... potem zawijam włosy w byle jaki koczek i w tym śpię całą noc a rano spłukuję oliwkę i myję włosy szamponem :) A proszek miałam chyba do koloru :)

Tylko nie polecam Perwollu chroniącego czerń ubrań ;)

Troszke Cie zamecze ale jestes jedyna osoba ktora moge zapytac o szczegoly tego sposobu:) Powiedz mi czy musi byc szampon przeciwlupiezowy?? Niestety nie posiadam takiego,ale w sumie moge isc go zakupic.

Myślę, że ani rodzaj szamponu ani proszku nie ma większego znaczenia :) To działanie proszku powoduje zmywanie się koloru a jak wiadomo większość proszków do prania działa praktycznie w ten sam sposób. A szampon potrzebny jest tylko do łatwiejszego rozprowadzenia proszku na włosach :) Teraz muszę nakarmić córcię ... spróbuj i napisz o efektach :)

Gość kaania.
i jak tam, natalinaa? juz po? :> jesli ci sie udalo zmyc to poskudztwo, to ja tez od razu ide myc wlosy proszkiem do prania. :P

Niastety, nie zrobilam tego bo mialam niespodziewanego goscia. Ale najwazniejsze ze stwierdzil, iz bardzo ladnie wygladam. Teraz tak siedze i sie zastanawiam nad tym proszkiem, szkoda mi troche wlosow. Moze wieczorkiem to zrobie i od razu naloze sobieoliwke na wlosy, bo teraz nie naloze, bo pozniej jeszcze gdzies wybywam. yh.....przez te wlosy nawet dzis do ksiazek nie zajrzalam Pozdrawiam wszystkie \'biedactwa\' w podobnej sytyacji, ide po odrobine optymizmu, buzka

Dziewczyny a czy dlugo sie utrzymuje ta farba?? Jak na nia patrze to juz mam siebie dosyc, zawsze cos wymysle.

Gość kaania.
no i niestety! dziś rano wyprobowalam ta metode z proszkiem do prania i nic! farba nei zmyla sie ani odrobinke, mimo ze robilam wedlug zalecen. kupilam szampon przeciwlupiezowy, zmieszalam go z proszkiem i nanioslam na wlosy. wcieralam, tarlam itp i nic!!! kompletnie nic. :/ chyba sprobuje z tym szamponem oczyszczajacym farouka. trace juz nadzieje. ;(

Gość Justamade
Hej.Zawiodłam sie,bo kupilam ciemny brąz z nadzieje ze bedzie piekny ciemny brazowy kolor a mialam jasny brąz mimo to mam teraz na wlosach czarny kruczy kolor!! jestem nie zadowolona nie polecam tego jesli ktos nie chce czarnego koloru :) czekam az mi sie zmyje po tych myciach i bede szukac czegos jasnego :)

Gość frapii
ja przed chwilką pofarbowałam włosy kolorem blond i jestem bardzo zadowolona, kolor wyszedł prawie jak na opakowaniu;D Moje włosy nie były wcześniej farbowane, niestety na końcach i u nasady miały inny kolor- końcówki zblizone właśnie do koloru z opakowania a nasada ciemniejsza o 2 tony, teraz mają jednolity kolor, polecam;) a i dodam że kilka lat wcześniej farbowałam włosy mrożnym beżem i kolor wyszedł nieco ciemniejszy niż na opakowaniu, jednak byłam zadowolona:)

Gość zaraz się pobeczę
Kupiłam cafe latte --- najaśniejszy z brązów wpadający lekko w coś rudawego... mam prawie czarny kask na głowie!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciemna czekolada na ciemnym blondzie Takiej farby jeszcze nie miałam a farbuję włosy z 10 lat!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra!!!!!!! Loreal - zróbcie nowe testy farb bo wam się odcienie pomieszałY!!!!!!!!! musze iść do fryzjera ściągać ten kolor i pół roku bede odżywiała włosy !!!!!!!!!!

Gość prefernce
ja nałożylam na swoje farbowane włosy jasny blond odcień Perłowy Blond który trzymalam 5 minut krócej niż każą i mam SIWE włosy.Włosy ktore mam rozjaśnione bardziej od słońca są siwe, a te ciemniejsze pod spodem zrobiły się lekko brązowe ( ze złotym połyskiem, można to anzwać pewnie średni blond ). Góra jest totalnie SZARA. Kupiłam już drugą farbe, blond ale chyba poczekam aż to się trochę wypłucze bo z nakładania jednej farby a drugą nic dobrego nie wyjdzie. Podsumowanie jest takie że trzeba kupować jaśniejszy kolor niż chce się uzyskać :(