Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afrodyta.

Ma ktos konto na e-bayu ??

Polecane posty

Gość afrodyta.

Chodzi o płatnosci prze paypal szczegónie za kupione rzeczy z zagranicy. Jak to sie odbywa? Rozumiem ze musze miec karte debetowa tak? Ale co dalej? Czy to ze ja mam wystarczy by płacic za kupione przedmioty? Jak sciagana jest naleznosc? Moze ktos jest bardziej w temacie.

a przeczytałaś chociaż regulamin? a pomoc? tam wszystko pisze

Gość afrodyta.
przeczytałam , ale zastanawiam sie czy jest tak jak mysle, ze oni sami (e -bay) sciagaja to z mojej karty kredytowej a ja to pozniej reguluje z moim bankiem. Wole sie upewnic niz potem kupic przedmiot i okaze sie niewypłacalna bo cos tam zle zrozumiałam.

Gość mam konto na ebayu
i powiem tak- nie kartę debetową, tylko kredytową. Albo taką do zakupów w necie, specjalną, albo zwykłą kredytową VISA lub MC. Na pewno paypal nie obsługuje Visy Electron;)

Gość afrodyta.
dziekuje Ci, czyli teraz pozostaje mi tylko złozyc wniosek o karte , zarejestrowac ja na e-bayu i kupowac. ;-) Mam nadzieje ze to jest naprawde takie proste. :-D

Gość afrodyta.
tak karta kredytowa, pomyliłam sie. :-) dzieki za info która jest nieprzydatna. ;-)

Gość mam konto na ebayu
A działa to tak, że system Pay Pal blokuje od razu sumę na Twoim koncie- więc musisz ją tam posiadać;) Jak np. na karcie do zakupów w necie nie masz wystarczającej sumy, nic nie kupisz. Oczywiście jeszcze wliczają przewalutowanie plus prowizję dla banku i dla PP, więc musisz mieć przy każdym wydanym 100zł jakieś 2-3-4 zł więcej na karcie. Kasa blokowana jest od razu, w tej samej chwili, żeby sprzedający wiedział, czy ją dostanie. A za 1-2 dni ściągają ją z konta i przesyłają jemu.

PayPal obsługuje karty debetowe Visa Electron z Inteligo, mBanku i BZWBK... czy z innych banków też - nie wiem.

Gość afrodyta.
a jak mam przelac ta kwote na paypal ? Hmmm... Bo na razie mam zero.

Gość afrodyta.
Chyba jednak czegos nie wiem.... ;-) Mam konto, mam karte kredytowa tak...ale mam i tak zero na koncie, kurka to jak zrobic zeby na tym koncie cos było? Boze...głupia jestem. :-(

Gość mam konto na ebayu
Nic nie musisz tam przelewać! Podpinasz kartę, jak ją zaakceptują, to tylko naciskasz płąc, wprowadzasz hasło i już. Na pewno debetówek z Multibanku nie przyjmuje, a to to samo, co mBank przecież.

Gość mam konto na ebayu
Nie wpłacaj pieniędzy na konto Pay Pal, tylko od razu płać kartą. Konto Ci się przyda, jak ktoś Tobie odda pieniądze za jakiś zakup, lub zapłaci za coś.

Gość afrodyta.
Dobra. :-D to juz chyba wszystko wiem. Wyjdzie w praniu zreszta. Dziekuje za pomoc.🌼

PŁASKIE KARTY W PAYPAL: \"Z płaskich kart - Visa Electron - zadziała karta Inteligo, prawdopodobnie też: VisaElectron DeutscheBank, VisaElectron PKO BP i Visa Electron InvestBank. Innymi Electronami nie można płacić w internecie. Działa również wirtualna karta wydana przez mBank - eKarta, netk@rta MultiBanku, a także AlleKarta BZ WBK (jednak wiążę sie to z dodatkowymi kosztami za wydania karty - np. 25PLN/rok za ekarte w mBanku). 3-cyfrowy kod weryfikacyjny przysyłany jest oddzielnie w liście. Nie ma go na karcie wirtualnej.\" Pełny tekst, a także garść informacji o PayPal tu: http://banki.e-praca.org/paypal.html

Gość zajefajnie