Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość touchMeona20

czy to mozliwe ze jestem w ciazy?

Polecane posty

Gość touchMeona20

prosze pomuzcie, stosuje piewrszy miesiac jasminelle. odkad wzielam pierwsza tabletke bola mne piersi, urosły i nabrzmialy. od tego tez czasu nie uzywam gumek. Czy to objaw ciązy ??????

Gość touchMeona20
no ja sie łudze, ale kolezank mi mwi ze jak to robie bez gumek to penwie leki naie zadzialaly i jak bolą i rosna mi pierdi t pewnie ciąza... a ja nawet nie pozwolilam facetowi do konca we mnie... no ale bez gumik bylo boje sie.....

Gość glissdeczka
poczytaj o dzialaniach niepozadanych powinny tam byc wyminione przez ciebie dolegliwosci

Gość glissdeczka
a sluchaj takich madrych kolezanek to jeszcze bedziesz dziecku wstazeczki czerowne wiazac zeby uroku na nie ktos nie rzucil. jesli bierzesz tabletki regularnie itd nie jestes w ciazy. mimo ze tabletki nie maja 100% w skali perla to wiekszosc wpadek to wina nieprawidlowego brania. jak bierzesz tabletki facet moze w tobie konczyc, ale jak sie boisz to zrob sobie test i sie uspokoj

Gość touchMeona20
a jeszcze jedno, Wazna jest jedna pora brania tabletek. ja je biore regularnie c do pory ale nie co do godziny. Np jednego dnia wezme o 18 po południu, na drugi dzien o 29 wieczorem albo przez kilka dni bior kolo 10, 11 wieczorem ale nie opuscilam ani jednej tak samo mge byc pewna??????

Gość lomatko
idz do gina. co my tutaj poradnia ginekologiczna on-line jestesmy?

Gość glissdeczka
zalezy co pisze w ulotce. ja bralam mercilon i moglam sobie pozwolic na takie odchylenia od jednej godziny. jesli pisze ze do np do 12 h dzialanie tabletki sie nei zmienia to znaczy ze sie nie zmienia i juz

Gość pchlasachrajka
pierwsze opakowanie tabletek nie chroni, dopiero od drugiego zaczyna sie ochrona

Gość glissdeczka
nie zgadzam sie

Gość pchlasachrajka
glissdeczka - nie musisz sie zgadzac, ja przekazuje tylko to co mowil moj ginekolog, mam kolezanke ktora ma dziecko z pierwszego opakowania, wiec cos w tym musi byc

Gość eeeeeeeee
Bzdura! Jestes chroniona od pierwszej tabletki! I pewnie te dolegliwosci to poprostu reakcja oragnizmu na cos nowego...

Gość biore cilest
pchlasachrajka --> NIEPRAWDA!!! jak zaczełaś brac 1 dnia okresu to działają od razu, jak w środku okresu to po tygodnu. Przynajmniej wiekszość tak dziala. a ból piersi to objaw zatrzymywania się wody w Twoim organizmie. Piersi Ci nieco urosna. Po jakimś czasie przestana Cie boleć. Nie paniukuj -nie sądze bys była w ciąży. Nawet gdyby chlopak w Tobie skonczył. Ja praktykowałam seks bez gumki na samych tabsach bardzo długo i nie wpadłam. nie masz się co martwic. Tabletka sa skuteczne. A jak ich uzywasz to bez sensu sie jeszcze z gumka meczyc...:o

Gość pchlasachrajka
biore cilest - nie zamierzam sie klocic, ale poczytajcie sobie na czym polega antykoncepcja, jaki jest cel brania tabletek, przesledzcie sklady danych tabletek i poczytajcie po jakim czasie dane "rzeczy" zaczynaja wnikac w organizm, powodujac efekty - tez kiedys sie upieralam ze chronia od pierwszej tabletki, ale niestety wiem juz ze tak nie jest

Gość glissdeczka
to ja ci radze zmienic ginekologa, lub bralas jakies niezwykle. nawet chyba w ulotce pisze ze dzialaja od 1 tabletki. a koelzanka albo brala je zle, albo zaczla przed zazyciem tabletki, albo miala zaburzenia hormonalne- nie wierze ze przy zachowaniu ostroznosci i prawidlowym funkcjonowaniu organizmu zaszla w ciaze biorac tabletki.

Gość eeeeeeeee
pchlasachrajka- a co wpadlas?

Gość pchlasachrajka
niestety wszystko brala zgodnie ze wskazowkami (wpadla przy pierwszym opakowaniu) ale mam inna znajoma, ktora wpadla biorac tabletki przez ponad 2 lata, brala regularnie poniewaz z pewnych powodow nie mogla sobie pozwolic na ciaze, wpadla i urodzila bardzo chore dziecko dlatego nie nalezy wierzyc za bardzo temu co napisza w ulotce - a ginekologa mam bardzo dobrego, przyjezdzaja do niego ludzie z calej Polski - wiec mysle ze moge mu ufac

Gość biore cilest
moze brała jakies leki ktore oslabily dzialanie tabletki.... a co do choroby dziecka... to akurat sie czesto zdarza jak ktos JUZ JEST W CIAZY I BIERZE NADAL TABLETKI... nic dziwnego

Gość pchlasachrajka
biore cilest - byc moze brala inne leki, ktore oslabily dzialanie, tego nie wiem, ale wychodze z zalozenia ze lepiej dmuchac na zimne

a jakie brała tabletki? bo jak yasmin to sie bym nie zdziwila, gdyz czesto sie slyszy motywy o zajsciu w ciaze przy tych tabletach i chyba yasminelle czy jakos tak co do tej antykoncepcji to juz pisalam na innym forum, motyw jest taki jesli bierzezsz pierwsza tabletke pierwszego dnia cyklu to jest okey, ale jesli zaczynasz brac piatego dnia cykly to powinnas sie jeszcze dodatkowo np przez ten tydzien zabezpieczac, np. gumkami (jest o tym info w ulotce, ale ginekolog rowniez mi o tym mowila) jesli bierzesz od dawna tabletki i zmienilas to antykoncepcja jest, gdy dziewczyna zaczyna barc tabletki po raz pierwszy to moooooze a'la profilaktycznie zastosowac dodatkowo antykoncepcje przez ten tydzien (jezli zaczela brac 1go dnia bo jak 5go to powinna sie tak czy siak zabezpieczyc dodatkwo tak jak napisalam wyzej)

aaa do autorki wątku --> są to typowe objawy ktore moga byc skutkiem ubocznym, jesli owe tabletki zle dzialaja na Ciebie to proponuje Ci zmienic na inne, naprawde po co sie męczyć? a od kiedy bierzesz owe tabletki?

Gość calinka
organizm sie przyzwyczja, do 3 miesiecy moga wystepowac bole piersi itp, nie ma sensu po pierwszym opakowaniu zmieniac tabletek na inne

Gość touchMeona20
a czy ma znaczenie ze nie biore tabletek o jednej godzinie ale o jednej poze, np najwczscniej o 18 po południu a najpozniej o 11 wieczorem nie przekraczam tgo czasu nie opuscilam ani jednej.. czy wszystko ok???

ps. i sie nie stresuj, nie bylam w ciazy jeszcze :) ale piersi odrazu chyba nie rosna przeciez? :) bierzesz tabletki wiec jest antykoncepcja

Gość pchlasachrajka
najpelniejsza antykoncepcja jest gdy sie bierze o stalej porze porozmawiaj o swoich obawach z ginekologiem, niech Ci wszystko wytlumaczy, jakie sa np pierwsze objawy ciazy (zebys wiedziala na przyszlosc)

calinka w sumie ma racje jesli sa to pierwsze to do 3miechow mozesz tak reagowac, ale jesli dalej tak bedzie to radze zmienic hmmm nie wiem jak Twoje tabletki maja napisane w ulotce przeczytaj motyw ich zarzywania, ale zazwyczaj jest tak ze nalezy brac je o stalej porze i nalezy tego przestrzegac

ustal sobie dogodna godzinke dla Ciebie i ustaw przypomnienie stałe w telefonie komórkowym wtedy napewno nie zapomnisz :) - ja stosuje taka metode, bedzie lepiej dla Ciebie i organizmu

Gość touchMeona20
od 18 do 11 to tylko 4 godziny na tabletkach napisacne jest ze trzeba wziaz do 12 godzin od odtatnij godziny przyjecia najpozniej i wtedy antykoncepcja jest zachowana.. ale teraz jak mam te obawy to zaczynam sie nad tym zastanawiac

najlepsze sa novynette, najnowoczesniejsze, maja malutka dawke hormonow, jak kazde maja skutki uboczne, mi np urosy piersi:) ale to dobrze:) chronia od pierwszej tabletki, a jak chce sie je przestac brac to juz w nastepnym cyklu po odstawieniu jest duza szansa zeby zajsc w ciaze. a ty w ciazy nie jestes, uwazam ze to jest reakcja twojego organizmu na branie hormonow, po okolo 3 opakowaniach powinno sie to skonczyc. glowa do gory

ania84 no wlasnie wczoraj ginekolog zapisala mi te novynette i bede testowac :) - ale przyznam ze slysze o nich po raz pierwszy, jednak oja oklezanka tez ostatnio takie dostala od onnego gina, wczesniej zarzywalam logest tez maja najnizsza dawke hormonow i ponoc sa do siebie bardzo podobne ale na temat novynette malo slysze uskarzania sie co mnie cieszy :) bo po praniu logestu jakos po roku mailam niezle wahania nastroju dlatego zrobilam sobie przerwy no i zaraz ponownie zaczynam przygode tyle ze z nowymi aaa i piersi tez mi wtedy troszke urosly co oczywiscie na + ;) zobaczymy jak teraz :)