Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

MóJ DZIDZIUś JEST CHORY!!!!CO ROBIć?

Polecane posty

mój 3 miesieczny synek ma katarek i pokasłuje. karmie go piersia. co powinnam mu podać? nie ma goraczki. w weekend zaden lekarz nas nie przyjmie.zrobiłam mu korale z czosnku - myslicie ze pomoze?

Gość nie będę Cię straszyć
ale panuje wirusowe zapalenie płuc .Czy maluszek kaszle bo kaszle czy od katarku ? Na twoim miejscu nioe zwlekałabym z wizytą u lekarza,są dyzury

Gość szampun
kurde napisalas taki tytul ze myslalam ze to cosd smiertelnego :O narazie nic nie rob sama to za male dziuecko,z tym czoisnkiem to zly pomysl :O

Gość korale z czosnku
boze ktory to wiek??

korale moga zostać byle w pobliżu a nie na szyi dziecka

Gość szampun
mozesz na pogotowie pojechac w razie czego :)

smaruj plecki,oklepuj i jedz do lekarza.

W weekendy mozna jechać na ostry dyżur..To za małe edziecko,zeby samemu leczyć,przeciez nie powie Ci co mu dolega.Nie czekaj na nic tylko jedż albo na dyzur albo prywatnie.

Gość fiki miki diki ziki
czosnek rozgniec i powies przy łozeczku

Gość szampun
czosnek to zly pomysl :O jezeli to krtan to moze tylko mocny zapach zaszkodzic zreszto to zamale dziecko zeby cos na własna reke robic . Mozesz zadzwonic do lekarza pediatry i zapytac czy cie prywatnie przyjmie a na pogotowiu tez jest zawsze lekarz pediatra przynajmniej u mnie :)

Gość fiki miki diki ziki
i jedz na pogotowie-u tak małego dziecka choroba sie szybko rozwija a do poniedziałku daleko-lepiej jechac wieczorem niz w srodku nocy

Gość fiki miki diki ziki
własnie-albo prywatna wizyta-

Zapach czosnku może go drażnić. A tak wogóle to po co takie korale sie zakłada?? jak mocno sie boisz to na pogotowiu mają dyżury właśnie gdy przychodnie są zamknięte, ale myśle że oklepuj go od dołu plecków do góry i trzymaj przy dzbanku z goracą wodą tak nawilżysz jego nosek i pomożesz mu sie odkrztusić

Gość jezuu wywal ten czosnek bo
jak dostanie sie dziecku do buzi to dopiero bedzie ..:O masz chyba jakiegoś lekarza rodzinnego ? Zadzwon i po prostu zapytaj co możesz zrobic teraz ! Ja tak robilam i NIGY ALE TO NIGDY nie odmowil mi pomocy i zdarzalo sie ,ze przyjeżdzał do domu nawet w niedziele ...Jeśli nie zechce to pojedz do szpitala niech go obejrzą ...u niemowlęcia od kataru do zapalenia oskrzeli jest bardzo krótka droga ...wiem bo moj synek chorowal mi tak do 2 lat :O nigdy nic nie wiadomo ! To niemowle ,wiec lepiej dmuchać na zimne 🖐️

nie chce jechać na pogotowie bo oni tam każdego czy trzeba czy nie zostawiają w szpitalu a tam wiadomo - wirusy!!! pojadę chyba prywatnie, może mnie przyjmie. aaa mały pokasłuje od katarku. a czy wasze dzieci miały katarek jak były takie malutkie//?

Goniu,nie martwe się,szpitale są przepełnione i na pewno maluszka nie każa zostawić.Aktualnie nawet zapalenie płuc[bez dusznosci]odsyłamy do leczenia domowego pod okiem pediatry z przychodni rej

Gość fiki miki diki ziki
dziewczyno nie trac czasu na forum tylko jedz do lekarza

tak ! moj miał i to często ! Dawałam mu wtedy sterimar do noska aby mu ulżyło !

na razie usnął....ogólnie jest pogodny - bawi się, tylko z noska mu kapie i kicha. czekam na męża i pojadę do prywatnego pediatry.

ludzie, nieprzesadzajcie, jak nie ma gorączki to po cholere do lekarza :O posmaruj mu pod nosem maścią majerankową i daj paracetamol - działa przeciwzapalnie założę się, że do poniedziałku będzie zdrowy a do lekarza, jak gorączki dostanie

ja daje mu wodę morską co dzień profilaktycznie bo mamy suche powietrze. mam wyrzuty sumienia bo ja mam katar i synek sie ode mnie zaraził.

Lepiej chyba zawieść na pogotowie niż sie martwić i na kafe siedzieć...sory ale jak trezba to trzeba tam normalnie dają ci recepte po zbadaniu i do żadnego szpitala nie kładą , a nawet jeśli położą to będą mielio powód. Radze ci lepiej jedź i nie marudź ;)

naprawde nie zwlekaj ...od takiej małej infekcjii może sie przyplątac niezłe paskudztwo ...wiem co mówie ...u mojego jak miał 2 lata poszłam w piątek do lekarza a w niedziele już jechałam jak wariatka na oddział ...dziecko dostało dusznosci i wyszło zapalenie płuc :O dlaczego nie potraficie sie uczyc na cudzych błedach?!jedż...

rafinko , no mał nie ma gorączki - mierzyłam mu. jest radosny jak zwykl grzeczny tylko ten katar....boje sie ze jak pojade do lekarza to tylko sie doprawi bo na dworze plucha.

Rafinka ______-nie możesz tak mówic !!! u mnie tez wszystkie baby dookoła tak mówiły ,że przesadzam itd ale sama widze co dzieje sie z dzieckiem jest ...DLATEGO LEPIEJ DMUCHAĆ NA ZIMNE ... Chodzi tu głównie o to aby LEKARZ OSŁUCHAŁ DZIECKO czy cos sie nie dzieje w oskrzelach ...to nie jest przesada ...

Gość fiki miki diki ziki
wiecie jak szybko u takiego malucha kaszel przechodzi w zapalenie oskrzeli badz płuc? a goraczki moze nie miec jak sie organizm nie broni ja tam zwykle dmucham na zimne

Gość jedz do jakiegos pediatry
i faktycznie niech oslucha dziecko bo choróbska teraz straszne a u dziecka o zapalenie oskrzeli teraz bardzo łatwo -pogoda temu sprzyja !

pojade tylko czekam na meza. a mozliwe ze maly zarazil sie przez moje mleko z piersi????