Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

MóJ DZIDZIUś JEST CHORY!!!!CO ROBIć?

Polecane posty

dobra maz juz jest. ubieram malego i jedziemy. juz dzwonilam - przyjmie nas.

No nie wiem, ale ja tam z byle powodu do lekarza nie jeżdżę. Tam dopiero dziecko może coś załapać, przecież tam pełno zarazków. Katar to katar, dzieci czasem mają. Trzeba wycierać nosek a maść majerankowa jest rewelacyjna. Dlaczego miałby od razu mieć zapalenie płuc? :O Kiedyś mój mały tak miał i lekarka wszędzie mu pozaglądała i powiedziała, że nic nie widzi. A katar przeszedł mu za 2 dni :D Ale jak tam chcesz.

Gość annie tylko nie bij
nie! Twoje mleko chroni malucha przed infekcjami,karm czesto i długo

Gość fiki miki diki ziki
gonia -daj znac jak wrocisz

Gość annie tylko nie bij
na zimne trzeba dmuchać,z katarkiem możemy zwlekac jesli dziecko ma 5 lat a nie 3 mies:o

Gość RAFINKO==== NIE WSZYSTKIE
dzieci są takie jak twoje ...każdy jest inny i jak ktos tu wyzej napisal ...można z katarem walczyc jak dziecko jest starsze ale nie u malucha 3 miesięcznego 🖐️

Gość didododsod
podiełas prawidłową decyzję Gratuluje :) Daj znac jak wrócisz co i jak :)

A ja chciałabym usłyszeć, po co ten czosnek, bo w końcu autorka nie wyjaśniła. Moja mała też miała niedawno katar, ok. 5 dni - zaraziła sie ode mnie. Nie było gorączki, więc nie poszłam do lekarza, stosowałam maść majerankową, sterimar do nosa a potem otrivin dla niemowląt, oczywiście czały czas czyściłam nosek. Niestety, musiałam z tego powodu przesunąc szczepienie o półtora tygodnia. Przed szczepieniem lekarz osłuchał małą, obejrzał gardło i wszystko było ok. Duzo zdrówka dla maluszka autorki!

niestety u tak małych dzieci, katar może przekształcić się szybciutko w zapalenie oskrzeli, poniewaz większośc czasu dziecko leży i wydzielina spływa po tylnej ścianie gardła, u mojego synka tak było, nie miał zapalenia oskrzeli, ale taki kaszel , że biedak aż miał duszności, nawet antybiotyk nie pomógł, dopiero inhalacje sterydem. Jednego dnia obudził się z katarem, a na drugi dzień juz straszny kaszel, normalnie tempo błyskawiczne!

Gość no i jak mała

Moja mała złapała katarek jak miała 4 dni :o Korale z czosnku...a już myślałam, że mnie nic nie zdziwi :d Życzę zdrówka malej :) A na katar nie wiem czy można od 3 miesiąca bardzo dobre jest Euphorbium, to sprey do noska, homeopatyczny, do tego wapno (można podać strzykawką-odczula tak jak by katarek) i ja smaruję jej pod noskiem maścią z eukaliptusa, świetnie udrażnia drogi oddechowe :)

No i byliśmy u pani doktor - mały zdrów jak rydz:) Już nie ma śladu po katarku. Lekarka zapisała mu krople fenistil i kazała karmić jak najczęściej bo w mleku są przeciwciała , bo ja jestem chora. Kazała zawiesić czosnek w łóżeczku - gdyż aromat czosnku ma właściwości udrażniające i małemu lepiej sie oddycha. Powiedziała także że ten katarek na pewno nie przerodzi się w nic groźnego. Przy okazji zważyła Wojtusia - 7.100:):) i 69cm w wieku 3 miesięcy:) Duży chłopaczek:)

Gość no i powiedz sama autorko czy
twoje samopoczucie nie poprawilo sie przez to ?! nie jesteś spokojniejsza ? ...myślę,że tak -tym razem to nic groznego ale nigdy nic nie wiadomo ... moi znajomi rok temu poszli z dzieckiem do lekarza bo mialo dziwny kaszel i skarżylo sie na ból gardła ,wizyta u lekarza była dla nich normalka ...ale lekarz zaniepokoił sie powiększonymi wezłami chłonnymi ...natychmiast skierowano dziecko na szczegółowe badania i diagnoza :ZIARNICA ! :( dziecko rok walczyło z chorobą ... dlatego u dzieci nie wolno bagatelizowac niczego ..pozdrawiam i zdrówka zycze !🖐️

nie czekaj zadzwon po pogotowie albo na dyzur jedz w Łodzi jest prywatne pogotowie MEDAX i oni swietnie pracuja do malutkich dzieci przyjężdzaja

Gość MYSZKO CZYTAJ UWAŻNIE
Autorka była WCZORAJ Z dzieckiem u lekarza i jest ok!!!!

nie doczydałam sorry to dobrze że maluszek zdrwoy pozdrwiam PApap