violette 0 Napisano Luty 10, 2008 hej dziewuchy ;) dzisiaj o 20 wezmę pierwszą tabletkę Yasminu po 7 dniach przerwy [po Cilescie]. w ulotce jest napisane: jeżeli wcześniej przez 21 dni przyjmowano inny doustny środek antykoncepcyjny to po przyjęciu przez 21 dni całego opakowania innego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego następuje 7-dniowa przerwa, po której rozpoczyna się stosowanie preparatu Yasmin. [tu mam przeczytać informacje \"Przyjmowanie preparatu Yasmin po raz pierwszy\" ale to to co zwykle - po przyjęciu pierwszej tabletki kontynuować to przez 21 dni po jednej tabletce na dobę itd] Jeżeli stosowanie preparatu rozpocznie się w ten sposób JEGO DZIAłANIE ANTYKONCEPCYJNE BęDZIE ZACHOWANE. ginekolog równiez nic mi nie powiedziała, że innego dnia muszę zacząć stosować bądź przez 7 dni dodatkowe zabezpieczenie muszę stosować. a niepokoję się bo Cilest to 0,035 EE, a Yasmin 0,03 EE. czy od połknięcia pierwszej tabletki Yasmin jestem zabezpieczona??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiem co czujesz Napisano Luty 10, 2008 tak jestes, jak najbardziej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ginorossi 0 Napisano Luty 10, 2008 jestes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
violette 0 Napisano Luty 10, 2008 dziękuję. ulżyło... ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach