Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolące gardło

przeziębienie max a ciąża.....

Polecane posty

Gość bolące gardło

jestem w 3 miesiącu ciąży. Obudziłam się z max bolącym gardłem i katarem. Totalne przeziębienie. Jakieś leki wolno mi brać ? Wzięłam Cerutin i Apap i ssę jakieś tabletki na gardło homeopatyczne. Co jeszcze mogę zapodać?

mi gin kazal brac septolete , wapno i wit c do tego herbatki z miodem i cytryna i duzo lezec jezeli masz mocne przeziebienie - ja za 3x musialam brac bioparox - jest dozwolony w ciazy , idz do lekarza rodzinnego niech cos zapisze konkretnego

Dostałam bioparox, rewelacyjny. Bezpieczny dla ciężarówe ale tylko na recepte. Musisz iść do lekarza. Pozdrawiam i zycze zdrowia.

Gość bolące gardło
dzięki, z tym lekarzem to dobry poysł, ale mało wykonalny - muszę jutro być w robocie, niestety...... Zaraz zrobię sobie herbatę z miodem i cytryną, zaaplikuję cerutin i pod pierzynkę! Może jeszcze na noc sok malinowy.....

ja jestem przeziębiona i po wizycie u gina, a jego wskazówki to: -witamina C -wapno -syrop pinni -żadnego rutinoskorbinu ani leków zawierających rutynę (niewskazana dla kobiet w ciąży) -miód, cytryna i czosnek :) i koniecznie leżeć w domu!!!!

bolące gardło, raczej odpuść sobie pracę. Mój lekarz powiedział że dla chorych kobiet w ciąży najlepsza jest odsiadka w domku w łózeczku. Nie ma co szaleć. Dla kobiet w ciązy każde najmniejsze przeziębienie może być niebezpieczne.