Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewiadoma11

Czy moge byc w ciąży?

Polecane posty

Boże pomózcie mi ..2 tygodnie temu kochalam sie z chlopakiem a to bylo 2 dni po miesiaczce .czy moge zajsc w ciaze? teraz bola mnie piersi bo bokach .mam zgage mala, wiecej sliny w buzi czy to cos moze oznaczac?

Gość .... .... ..... ....
to moze byc cokolwiek...idz do gienia :o

Gość Kaaroo
Ja bym raczej powiedziala, ze nie powinnas byc w ciazy, ALE najlepiej na poczatek zrob test lub dla pewnosci faktycznie idz do ginekologa, pozdrawiam:)

Gość paula3333333
hej! ja jeszcze nie dostalam okresu spoznia mi sie ponad tydzien, ale bylam u lekarza i stwierdzil ze on ciazy nie widzi jesli bym byla to bylby to 3-4 tydzien, lekarz robil mi tylko zwykle badanie ale boje sie ze jestem w ciazy:(

niewiadoma - nie sądzę żebyś miała takie objawy tak szybko :) dla mnie to raczej twoja psychika :P poczekaj do terminu spodziewanej miesiączki i zrób test, jeśli ona się nie pojawi. a co do możliwości zajścia 2 dni po miesięczce to jest to całkiem możliwe. wystarczy że masz miesiączkę ok 6 dni, 2 dni po masz już 8 dzień cyklu. przy cyklu 26 dniowym to jest to czas ok środka cyklu, a skoro owulacja jest ok 14 dni przed miesiączką to w tym przypadku w 12 dniu cyklu. oczywiście to tylko gdybanie bo nie wiem jak długie masz cykle :) paula- najlepiej to zrobić test. lekarz może nie widzieć tak małej ciąży, zwłaszcza przy zwykłym badaniu (bez usg, a nawet na nim może nie widzieć 4 tyg. ciąży)

Na mój gust to Twoja psychika,ktoś o tym już pisał:)zrób test!one działają:)i naprawdę wykrywają ciążę 6dniową:)a lekarz?bez USG nie nic nie zobaczy:)nawet w 4tygodniu!mi powiedzieli że nie jestem w ciąży,a byłam w 6 tygodniu:)dopiero usg pokazało:)

Gość paula3333333
hej! dostaalam dzis krwawienie tylko nie wiem teraz czy mam je wziac jako okres(ktory spoznial mi sie tydzien) czy krwawienie po zazyciu escapelle ktore bralam we wtorek? chcialbym zaczac brac tabletki antykoncepcyjne i teraz nie wiem czy zaczac brac teraz czy poczekac miesiac do nastepnego okresu? pozdrawiam

no to od razu trzeba było mówić że brałaś escapelle!!! jeżeli weźniesz teraz to radzę do końca pierwszego opakowania zabezpieczać się dodatkowo. będziesz pewniejsza. plus takiego rozwiązania jest taki że kolejne krwawienie dostaniesz na pewno za 3 tygodnie.

Gość paula3333333
zapomnialam napisac, ale wlasnie nie wiem teraz czy to jest moj spoznjajacy sie okres czy tylko krwawienie po escapelle, objawy mam bardziej na okres bo bardzo brzuch mnie boli a nie wiem czy po krwawieniu po escapelle tez sa takie objawy?

nie wiem jak to wygląda po escapelle. więc masz 2 wyjścia - albo zacząć teraz i się zabezpieczać dodatkowo, albo czekać na następny okres. to czy to co masz obecnie jest okresem czy krwawieniem po leku nistety ci nie powiem.

dzis zrobilam test i wyszlo ze nie jestem w ciazy ale zrobilam pre-test tylko ze powinnam dostac okres za 10 dni i jestem 2 tydonie po stosunku i nie wiem czy wynik moze byc prawidlowy ????

Gość mysle ze wynik jest raczej
prawidlowy. Nie stresuj sie bo przy zastanawianiu sie na zasadzie "czy jestem w ciazy" nagle pojawiaja sie wszystkie ksiazkowe objawy :)