Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szineczka

SKĄD WIADOMO KIEDY DZIECKO OPRÓZNIŁO PIERŚ DO KOŃCA

Polecane posty

Gość szineczka

jestem młoda mamą. Połozna w szpitalu powiedziała mi że karmic mam dziecko z jednej piersi dopóki nie opróżni jej całej a dopiero potem z drugiej jesli jeszcze b edzie chciało. tylko skąd ja mam wiedzieć że juz opróżniło ta pierwszą pierś? Ja wogóle nie czuje że mam pokarm, ale chyba mam bo jak nacisne na pierś to mleczko leci. A piersi mam takie małe jak mialam przed ciążą i w trakcie ciązy. Karmie już ponad miesiąc.

mnie, a raczej mojemu synkowi nigdy nie udało się opróżnić cyca do końca. Zawsze jak nacisnęłam to coś tam jeszcze leciało. Też nie czuję, że mam pokarm - mam miękkie cyce zawsze. Mały je tylko z jednej piersi i tak na przemian - mój synek nie lubi być długo przy cycku - jak się naje to zaczyna marudzić.

ztego co slyszalam dziecko powinno sie karmic tak ok 6 min tyle wystarczy:)

aj dzieci jedza w roznym tempie i pokarm jest u kazdej kobiety roznej kalorii wiec czas nie ma znaczenia chyba ze malec przysypia, patrzs kiedy mu się ciężej ciągnie i kiedysie już denerwuje a potem przestaw na drugą pierś .nie przesadzaj z tym opróżnianiem bo pokarm zawsze jest bo produkuje sie non stop nawet jak bedzie ci sie wydawać zę nie ma.możesz zmieniać piersi co jakiś czas przy jednym karmieniu.

moj synek jak na razie je ok 15 min i z 1 piersi mu wystarcza, ale czasami przyssie sie na dluzej to musze mu zmienic bo powoli leci mleczko jak juz wyprozni zapas :/ ale ja to czuje bo po 1 mam piers miekka, a po 2 maly wtedy inaczej ssie, no i po 3 jak wyjme mu juz piers to po lekkim nacisnieciu w brodawke nie elci mleko, pewnie ze wycisnac na chama to zawsze cos poleci ale to nie o to chodzi, czas faktycznie nie ma znaczenia, pytalam polozna czy wystarcza mojego malemu ajk je 10 min i powiedziala ze raczej tak bo najefektywneij wszystkie dzieci jedza pzrez 15 minut pierwszych, a jezeli je kroc3j to znaczy ze ma takie tempo i sie najada i mam sie nei martwic i nie mierzyc z zegarkiem w reku, ale 6 min to chyba przesadnei malo, moj nawet butli nie zdazyl oproznic w 6 min, a pzreciez to malenstwo malo wypija, przy starszym dziecku to i na pewno dluzej trwa jedzonko :)