Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka z Torunia

JAK CZĘSTO POWINNO SIĘ CHODZIC DO GINEKOLOGA?

Polecane posty

Gość Anka z Torunia

Nie biorę piguł, zabezpieczam się kondomami. Jak czesto w tym przypadku powinno się wykonywać rutynowe badania ?

Gość Anka z Torunia
Mówisz ? Mam 30 lat, do tej pory chodziłam raz na rok, ale lekarz mi nigdy nie mówił, kiedy mam przyjść ponownie :P Standard - cytologia, badanie palcowe i cycki

Gość cytologia wystarczy raz na rok
chyba, że coś sie dzieje to wiadomo, że częściej

Gość głowa mnie boli
raz w roku jest ok

gackowata won do gina p.s. ja w czwartek ide

Gość wyskubany kurczak
a ja mam pyutanie - badanie cycków to u Was sie odbywa tylko rękami, czy wysyła Was lekarz na jakieś usg albo mammografie od czasu do czasu ? jestem lekko po trzydziestce, a na razie tylko obmacywanie odchodzi i nie wiem, czy mam sie upominać, czy co

ja na życzenie miałam usg piersi może spytaj

Gość Happy Freeta
dziewczynki, biore tabletki Microgynon 21 i jak przychodze do lekarza to mi tylko wypisuje recepte...Juz z rok mnie nie badal twierdzac ze nie jest takie badanie konieczne jak nie mam zadnych problemow.na poczatku bylam zadowolona bo nie mam czasu dwie godz czekac w kolejce i jeszcze pol godz. badanie.A tak to wchodzilam na dwie min. miedzy pacjetkami i juz mialam recepte.Czy wy(Kobietki biorace tabletki) czesto jestescie badane?

Gość wyskubany kurczak
no, z moimi cycami to usg by raczej nie wydoliło :) ale spytać zawsze można :P ten co tak tabletki niefrasobliwie przepisuje, to chyba jakiś konował, ja tabletek nie biore, ale moje koleżanki to co pół roku zasuwają na badania, bo inaczej lekarz recepty nie da

przynajmniej raz na rok - obowiazkowo, a juz wogole dziewczyny ktore wspolzyja- to cytologia, jak bierzesz tabletki to lekarz sam widzi patrzac w Twoja karte kiedy ost bylas i Cie bada- tak mi mowila ost ginekolog moja, ze jak przypisuje mi tabletki to i tak mimowolnie przychodze po recepte i wtedy ona bada, wlasnie raz na pol roku, albo na rok- to juz max, a takich ginekologow co to nie badaja tylko pisza repecte to ja bym omijala szerokim lukiem

meaaa .... tez w ten czwartek mam przeglad :p czy to nie zrzadzenie losu ;)

Gość danulllka
Raz na rok jesli nic sie nie dzieje. I najlepiej własnie też zeby podczas tego badania wykonać cytologie.

Gość kirkirinki
ja nie chodze wcale