Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość little_sorrow

Dotykaj mnie szeptem...

Polecane posty

po prostu lubie sobie cos skrytykowac... taki mam - złosliwy i przesmiewczy sposob patrzenia na swiat... i podobnie smieje sie, gdy ktos mnie krytykuje... w granicach rozsądku...

Gość dla mnie to nie są wiersze
zdziwisz się ale ja też lubię wbić szpilkę drugiej osobie i też śmieję się gdy ktoś sobie ze mnie żartuje. Z tym, że właśnie wiem, że żartuje i każdy, z którego szydzę również to wie. Nie robię tego obcym, bo nie wiem czy nie sprawi im to przykrości, a tego bym nie chciała.

Np rewelacyjnym i bardzo zabawnym przejawem dystansu do siebie i świata jest Twoja stopka, jednak nie pochwalę nigdy bezpośredniego wyśmiewania czyiś myśli i uczuć.

Ju... chyba masz racje... przegrałem życie :P Chaos, szaleństwo, przerażenie... Płynę niesiony sztormem emocji... na bałwanach nienawiści unosi sie mój okręt, targany wściełymi atakami szkwału mego gniewu... A ja stoje, patrze, podziwiam... Czerń płócien mych żagli, czarniejsza jest tylko od garantowej nocy barwy mych masztów... śmieje sie i kpie w kanonadzie szaleństwa dział mego okrętu... rozpiera mnie radość wielka... bo nieustannie zbliża się nieunikniona chwila... gdy karmazynem i amarantem spłynie pokład cały... sokiem ofiar kolejnego abordażu... :P:P

"jednak nie pochwalę nigdy bezpośredniego wyśmiewania czyiś myśli i uczuć" eee spoko - nothing personal, jak mawiaja rosjanie :P ja tam nie robie tego z nienawiści, tylko dla śmiechu :)

dla jasności ja nie zakładałam tego tematu. Robisz to dla śmiechu tylko, że Twojego, nie tych ludzi, z których drwisz. A mi jest ich po prostu szkoda. Zanim mijające lata nauczyły mnie dystansu do siebie przejmowałam się bardzo opiniami innych i to bolało, czasami bardzo. Wiem, że ich też może boleć. Uważam, że każdy musi być odpowiedzialny nie tylko za swoje czyny ale i słowa. Szczególnie, gdy wypowiada je w stronę wrażliwszych, więc słabszych ludzi... Ps. Twój wiersz jest cudowny, piękny, aż ciarki przeszły mi po plecach. Chcę wiecej :p

"Robisz to dla śmiechu tylko, że Twojego, nie tych ludzi, z których drwisz" Wiesz... u nas to taki standard... jesli zaprasza sie kogos na impreze, to po potwierdzeniu przybycia mowi sie "o kurcze, ale juz liczylismy, ze nie wpadniesz" albo kiedy ktos przychodzi do nas... "wiesz, fajnie było zanim tu przyszedłes" i wszyscy sie smieja :D ja do takich wiadomosci podchodze na luzie... co do wiersza, to nie żartuj - pisałem to tyle, ile czasu zajmuje wstukanie tych wyrazów w klawiature :)

Gość Ju...
Wzruszyłam się 😭 Pięęęknee :D Takie metaforyczne i dogłębne. Nawet nie śmiem dochodzić, co autor miał na myśli. A dystansu do siebie i innych chyba warto się nauczyć. Jeśli kogoś rani zapisek na formu, to co dopiero słowa wypowiedziane przez człowieka w realnym świecie. Emocje są dobre - ale nie warto ich marnować na byle co.:P

Dystansu należy się nauczyć to prawda ale czasami ta droga jest długa. Zresztą Komiczne takie dwriny, jak dla mnie są zupełnie okej. Zawsze tak mówię i zawsze śmieję się, gdy moi znajomi mi tak mówią. Jednak o wiele trudniej jest nie poczuć bólu, gdy ktoś szydzi z Twoich emocji i uczuć. Szczególnie, gdy piszesz anonimowo o nich na forum. Mnie chyba nawet teraz po długiej walce z moją nadwrażliwością, by to zapewne zabolało. Ps. Nie żartuję. Przepiękny. Już wydrukowałam i zawiesiłam nad łóżkiem :p

Komiczne widzę, że uznałeś moje rację :p:p:p

Gość ---------------------------
Czasami dla zabawy uda się załodze Pochwycić albatrosa, co śladem okrętu Polatuje, bezwiednie towarzysząc w drodze, Która wiedzie przez fale gorzkiego odmętu. Ptaki dalekolotne, albatrosy białe, Osaczone, niezdarne, zhańbione głęboko, Opuszczają bezradnie swe skrzydła wspaniałe I jak wiosła zbyt ciężkie po pokładzie wloką. O jakiż jesteś marny, jaki szpetny z bliska, Ty, niegdyś piękny w locie, wysoko, daleko! Ktoś ci fajką w dziób stuka, ktoś dla pośmiewiska Przedrzeźnia twe podrygi, skrzydlaty kaleko! Poeta jest podobny księciu na obłoku, Który brata się z burzą, a szydzi z łucznika; Lecz spędzony na ziemię i szczuty co kroku, Wiecznie się o swe skrzydła olbrzymie potyka.

Pewnie Komiczne teraz chcesz zachować twarz. Wygrałam :p

Gość ----------------**************
Autor: wiosna Mów do mnie - ale tylko szeptem Ukołysz mnie do snu - lecz nie kołysanką Zatańcz ze mną w światłach letniego wieczoru I nad morzem poczekaj na świt.... Wyszeptane słowa na pewno wierszem powrócą Sen kołysanką zaskoczy i ciebie i mnie Taniec lato i wieczór piosenkę zanucą A świt nad morzem wstanie w różowej mgle....

dla piękne :) ale Komiczne jutro da Ci popalić ;)

Czemu mam jej dać popalić? Przecież zalosna grafomania, na dodatek pisana "na odwal sie" i nie mówiąca o niczym a będąca tylko nieudolnym składowiskiem pseudopoetyckich wyrazów nie jest podstawą do tego by kogoś krytykować :P:P

Gość Te dwa ostatnie
Też Ci się nie podobają ? Też sa żałosną grafomanią ?

Dla Komicznego wszystko jest grafomanią. On nawet gdyby przeczytał nieznany wiesz Słowackiego tak by go nazwał :p Witaj Komiczne, no przyznaj się, że się zgadzasz z moimi tłumaczeniami ;)

Gość ha ha ha.........
Komiczne i tu padłeś Trafiony, zatopiony :D Ten pierwszy to Charles Baudelaire "Albatros" Znawco poezji, mistrzu, nie oszczędzaj swej krytyki :D :D :D

a Słowacki wielkim poetą był...wszystko jest kwestią gustu.

wiedziałem, ze to pierwsze to nie jest autorski tekst piszącej, bo jest zbyt profesjonalnie napisany... to drugie zresztą tez brzmi w dobrze, na ile moge to ocenic, a to powyzje napisalem zartem po prostu

komiczne, normalnie czuje się zawiedziona...napisałbyś chociaż, że Baudelaire'a nigdy nie lubiłeś, bo grafoman, a tak wycofujesz sie raczkiem..:P

"Witaj Komiczne, no przyznaj się, że się zgadzasz z moimi tłumaczeniami" Po moim trupie :P Poza tym - nie uwazam sie za znawce poezji ale moge ocenic rymy, czy tez związki wyrazowe bardzo przeciętne ktore sklece w ciągu 2 minut oraz takie, ktore wymagaja talentu - to proste, gdy ktoś duzo czyta

Gość Te dwa ostatnie
Zbyt szybko rzuciłaś mu koło ratunkowe, koleżanko ha ha ha......... Zbyt szybko. A już zaczął się sam pogrążać. Szkoda :D Ale nic straconego ;) Co się odwlecze, to nie uciecze ;) :D

pogrążanie, bo nie podoba sie twórczość ogólnie uznanego poety? Mickiewicz też niby wielkim poetą był...a tak szczerze, to większość jego wierszy to pożal się, Boziu...

Gość Te dwa ostatnie
Oczywiście, oczywiście :D :D :D Taka prosta pułapka, a Wielki Mistrz Słowa Kafeteryjnego w nią wpadł :D :D :D

Sami znawcy poezji na tym forum :D Ja nie wypowiadam się kategorycznie coś jest beznadziejne. Ewentualnie, że coś mi się nie podoba. Właśnie cała dyskusja z Komiczne na tym polegała. Każdy powinien każdemu dawać prawo do wyrażania siebie i swoich emocji w jaki chce sposób. Nawet Mickiewicz i Słowacki mieli do tego prawo :) Komiczne i tak wygrałam i tak :p