Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinka24

Przejscie z tabletek na plastry, i jak teraz?

Polecane posty

Gość Karolinka24

Dziewczyny mam problem, brałam rok Yasmin teraz gin zmienił mi na EVRE :P i nie wiem jak mam ją zacząć brać.. on mi powiedział tak: '' Weź po 5dniowej przerwie od zakończenia tabletek, w piątym dniu naklej plaster, o tym nie piszą w ulotce ale zrób tak. ' no jak wiadomo na ulotce pisze całkiem co innego o przejsciu z tabletek na plastry,także nie wiem co zrobić! słuchać się gina?czy ulotki .. nie chce wpaść :/

Gość tofikkkkkkk
A co piszá na ulotce?

Gość Karolinka24
Pigułka dwuskładnikowa (estrogen/progestegen) Należy dokończyć obecnie trwający cykl stosowania doustnych środków antykoncepcyjnych. Pierwszego dnia miesiączki nakleić preparat EVRA. Jeżeli w ciągu pięciu dni od zażycia ostatniej pigułki nie wystąpi miesiączka, należy skonsultować się ze swoim lekarzem w celu wykluczenia ciąży przed zastosowaniem preparatu EVRA. Jeżeli kobieta wybiera stosowanie plastra po pierwszym dniu miesiączki wówczas powinna zastosować antykoncepcję wspomagającą przez okres pierwszych 7 dni. Jeżeli upłynęło więcej niż 7 dni od przyjęcia ostatniej tabletki kobieta powinna zgłosić się do lekarza w celu wykluczenia ewentualnej ciąży.

Gość tofikkkkkkk
Moje prywatne zdanie. Zrobilabym tak jak na ulotce - gosie testowali te plastry i wiedzá chyba jak doradzic, ale mimo to przez pierwszy miesiác bym sié jeszcze jakos zabezpieczala - tak dla pewnosci. Bo w sumie nie wiadomo kto ma racjé. To jest moje zdanie