Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

To ja :D

Luteina,a badanie hormonow...

Polecane posty

Zamierzam wybrac sie do endokrynologa na badanie hormonow.Odstawilam niedawno tabletki antykoncepcyjne.Z tego co wiem to trzeba odczekac 2 cykle miesiaczkowe,aby badania byly wiarygodne.Problem w tym,ze na pewno nie dostane miesiaczki teraz bez tabletek.Wywolalabym sobie luteina i teraz pytanie:Czy to nie bedzie mialo wplywu na wyniki badan?

Gość hmmmmmmmmmmmm
moim zdaniem będzie miało....poza tym to trochę bez sensu nie? Znaczy nie wiem jaki masz plan, ale robi się badania, żeby zobaczyć czy wszystko gra prawda? Z jakiegoś powodu iwesz, że nie gra bo chccesz dziabnąć Luteinę - czyli rozumiem, że już iwesz, ze ma zbyt niski poziom progesteronu...więc po co robić badania skoro to wiesz? I jakie dokładnie badania chcesz zrobić? Ja bym odtsawiła Luteinę i na czysto zrobiła badania - wtedy będa one miały sens.

W moim przypadku chodzi o tradzik... Ale po odstawieniu tabletek musza minac 2 cykle miesiaczkowe z tego co wiem.... a bez Luteiny okresu nie dostane.... Na tym wlasnie polega problem

Gość hmmmmmmmmmmmm
ok czyli rozumiem, że będziesz badała androgeny tak? Testosteron i androstendion. W takim przypadku nie wiem czy Luiteina może coś zmienic....najlepiej zadzwonic do endo przed wizytą i spytać.

Prawde mowiac to nie mam pojecia jakie hormony musze zbadac...Dlatego wlasnie wybieram sie do endo,aby mi dokladnie wszystko powiedziala:) Masz racje,najlepiej bedzie jak zadzwonie i zapytam.Wtedy bede miala pewnosc,ze wszystko jest tak jak byc powinno:)