Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mnie denerwuje

drgająca powieka

Polecane posty

Gość jak mnie denerwuje

juz chyba z 3 tygodnie drga mi ten nerw w powiece, tak mnie to drażni kiedyś był o tym topik, dziewczyny coś tam polecały, ale nie pamietam

Gość MUFFFKA
Drgajaca powieka jest przyczyna braku magnezu w organiżmie.POLECAM FILOMAG

Gość jak mnie denerwuje
trochę czytałam na innych forach, kurcze, łykam witaral, wsuwam czekoladę, nie mam teraz wyjątkowo stresowych sytuacji... ale sprobuje z tym magnezem, nie zaszkodzi

Gość a ta wszędzie reklamuje zaś
ten swój sklep ;(

Gość inka234
magnez z b6 ,b12

Gość nieznany
tez mam ten problem, gorna lewa powieka. tyle ze u mnie laczy sie to jeszcze z dziwnym uczuciem ociazalego serca, a nerwobole juz mialem.... wiec moga byc rozne przyczyny

Gość alfabetagama
banany sa podobno na to dobre:)tz.mi pomogly;)

Gość Słuchajcie dziewczyny
przede wszystkim powinnyście zrezygnować z picia kawy bo kawa wyżera z organizm magnez

Gość niesmacznyyyy eeeeeee
jak lewa mryga to potas jak prawa to magnez :classic_cool:

Gość Pibit
Witam, miałem ten problem kilka tygodni temu i po codziennym, regularnym stosowaniu magnezu + wit. B 6 moje dolegliwości ustały. Mój problem polegał na nadmiernym spożywaniu kawy ( kilka filiżanek dziennie). Polecam wszystkim stosowanie Magnezu.....

Gość Pibit
Najlepiej z wit. B6, która ułatwia jego przyswajanie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia....

Gość poganiacz klawiszy
kawa powoduje ubytak minerałów i witamin czyli szkodzi zamiast pomaga najlepiej ograniczyć jej użycie magnez potas witaminy z grupy b na nerwy

Gość fing
Wszędzie wykrzykuje się o kawie, kawa to, kawa tamto. Czy aby na pewno kawa wypłukuje, czy może kofeina? Jeśli kawa - to jakie jej składniki są za to odpowiedzialne ?

Gość cz
a co z herbATĄ? bo ja herbate pije litrami, a ponoc tez wyplukuje mirkoelementy...

Gość jumpingdoe
Mnie na drgające oko pomaga tylko potas. Niedoboru magnezu raczej nie mogę mieć bo bez przerwy wcinam banany, szpinak i takie tam.

Gość qwertyuiomkolokiopl
polecam aspargin dobry i tani

Gość Drgające oko
W moim przypadku drgająca powieka była zapowiedzią porażenia nerwu twarzowego, tzw. VII.

Gość Mark+Iza
ja dostałam od neurologa podwójną dawkę Laktomag B6. tj. 3x po 2 tabl. przez 3 tygodnie, potem 3x po 1 tabl. a teraz non stop 2x1. o kawie nic nie mowil a powinien. tak mam 2 lata.

Gość dorabiająca mama 1
Witam zastanówmy się kupując magnez w tabletkach w jakim procencie on zostanie wchłonięty przez nasz organizm 0,1 %?smutna prawda,od koleżanki kupuję BAD-Y (bilogicznie aktywne dodatki dożywności) 100% naturalne ,inofrmacja poparta najwyzwszymi certyfikatami oraz 98% wchłanialności ;-) jestem zakochana w produktach,czuję się jak nigdy dotąd zainteresowanych zapraszam na priv. "nie żywi lekarze nie kłamią" a co ważne i niestety lekceważone najczęściej Człowiek do życia potrzebuje 90 dodatków żywnościowych: 60 minerałów 16 wiatmin 12 podstawowych aminokwasów i białek 3 podstawowe kwasy tłuszczowe ...inaczej rozwiną się choroby..

Gość juser
Jak ktoś żłobie dziennie po 4 browary to nie dziwne, że mu powieka drga. Alkohol a zwłaszcza piwo moczopędne wypłukuje z organizmu potas i magnez.

Gość gwóźć
Mi powieka drgała przez pół roku po kilka razy na dobę-zwłaszcza nocą- musiałem trzymać oko ręką aby zasnąć. Najpierw codziennie jadłem gorzką czekoladę-nie pomogło, potem codziennie magnez -nie pomogło, potem zakupiłem w aptece specjalne tabletki -aspacośtam - magnez z potasem i czymśtam nie pomogło aż po pół roku przeszło!!!!!jest super

Gość wiemjakjest
michael j.fox kiedyś udzielał wywiadu dla pewnej gazety,tam był też artykuł o parkinsonie.To może być pierwszy z objawów tej choroby.

Gość gość
Miałam ten sam problem, poradziłam sobie, choć nie było to łatwe. Walczyłam przez ponad pół roku, w tym czasie powieka przestawała, a potem na nowo drgała, aż w końcu przestała na dobre! Poświęciłam dużo czasu na zaciągniecie informacji na temat diety i przyswajalności magnezu. Wysunęłam wnioski i zaczęłam działać: -Odsunęłam czarną herbatę i kawę (wypłukuje magnez), Jesli zielona to tylko szklanka dziennie ( tez wypłukuje mikroelementy), Codziennie butelka wody mineralnej wypita ( ważne !) po trzy, cztery łyczki co jakiś czas ( przy wadze 50kg, przy wyższej więcej ), Tabletki z magnezem Chela-Mag B6 forte 2x dziennie po jednej ( najlepiej przyswajalne), Codziennie platki owsiane : zalać do ich poziomu wrzątkiem, odczekać aż przestygną, dodać kefir, miód, słonecznik, pestki dyni, orzechy włoskie. Codziennie jeść trzy morele suszone najlepiej niesiarkowane Dwa razy w tygodniu jeść wątróbkę najlepiej cielęcą lub wołową ( ja jadłam drobiową ) co ważne z wit.C czyli np. z papryką, kapustą kiszoną bądź sokiem pomarańczowym. Często jeść kaszankę ( nie doceniana) Pić szklankę soku pomidorowego na potas (dobry ten z Biedronki) Myśle, ze chyba wszystko wymieniłam, na pewno Wam pomoże tylko trzeba uzbroić sie w cierpliwość ponieważ magnez przy dużym braku wypłukuje sie tez z kości wiec nadrabiając myślimy, ze juz jest dobrze, a tu znowu zaczyna drgać ponieważ zasiliło kości, a krew nadal jego potrzebuje żeby rozprowadzić dalej. Tabletki jedzcie po posiłku ( ale nie po jogurcie czy kefirze) jesli wystąpi biegunka na chwile odstawcie. Obecnie dalej stosuje sie do tych wytycznych, ale biorę tylko jedną tabletkę sporadycznie, bo organizm sie przyzwyczaja i nie pobiera wtedy z pożywienia. POWODZENIA!!!

Gość gość
Zapomniałam dodać, że podczas uzupełniania magnezu i potasu nie powinno się pić wina, a najlepiej żadnego alkoholu ( wypłukuje), a po każdym wysiłku dodać do szklanki wody tabletkę z elektrolitami np.Litorsal , bo razem z potem ucieka sól i potas

Gość gość
Zapomniałam dodać, że podczas uzupełniania magnezu i potasu nie powinno się pić wina, a najlepiej żadnego alkoholu ( wypłukuje), a po każdym wysiłku dodać do szklanki wody tabletkę z elektrolitami np.Litorsal , bo razem z potem ucieka sól i potas

Gość gość
drgająca powieka to magnez i potas.

Gość Jan

Drga mi dolna powieka oka lewego od ponad tygodnia....zazywam mg i nic...caly czas mam takie jakby pulsowanie w tej powiece...W dzień i w nocy. Nie pije kawy....pomóżcie...boję się ze to guz mózgu A mam 18 lat