Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irireuijcc

SŁUŻBA ZDROWIEA W POLSCE TO porażka!!

Polecane posty

Gość irireuijcc

zeby pojsc do laryngologa trzeba czekac 1 miesiąc no chore to jest

Gość irireuijcc
prywatnie a z jakiej racji?skoro odprowadzam składki,wiesz ile mi potracaja z wypłaty?zartujesz chyba sobie

Gość irireuijcc
to moze tyle zarabiasz ze cie stac bo mnie nie za bardzo do tego do onkologa czekasz miesiac, do chirurga 2 tyg,z goraczka dzwoniedo rodzinnego nie ma miejsc,to ja sie pytam czy nie mozna tego zmienic? tak pojde prywatnie,niech lekarzom karza miec kasy fiskalne, bo taki potem strajkuje bo mu mało

wiesz, czy mnie stać to można dyskutować. Czasem z czegoś rezygnuje, żeby iść do lekarza. Czasem nie ide. Odpukać nic strasznego jeszcze mnie nie dopadło. W każbąć razie do Państwowych chodzić nie będę choćbym wykitować miała..

Zgadzam się całkowicie z "irireuijcc",to nieważne czy kogoś stać na prywatne leczenie czy nie,ważne żeby każdy ubezpieczony miał dostęp do bezpłatnego leczenia.

ależ dostęp masz tylko jaki ? czekasz miesiącami a potem przyjmuje Cie stara gruba zezowata nie miła baba. I pretensja jakto jesteś chory i przeszkadzasz !

Gość irireuijcc
a niby dl nie bedziesz chodzic do panstwowych? a do tych co chodza masz pretensje?cos chyba nie tak ja za to do cholery płace zeby mnie leczyli jak tego potrzebuję a oni z oszczednosci ani razu nie dali mi skierowania na badania kontrolne, ani razu a mam 25 lat,czujesz?a skarzyłams ie na zdrowie kiedys jak okłamałam lekarza ze mam dusznosci to dał mi skierowanie na przesiwetlenie płuc

Chodzę prywatnie do dentysty i również muszę czekać miesiąc. Dentyści to chyba jedyna grupa lekarzy, których się nie czepiają, bo muszą im płacić. Nawet, jeśli idą na książeczkę - też płacą. Bezpłatna służba zdrowia to mity, trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości. Czy pójdziesz prywatnie od razu, czy odstoisz miesiąc w kolejce - dużej różnicy nie ma, bo koniec konców i tak zapłacisz...

Nie będę chodzić do państwowych, bo nie podoba mi się wystrój :) obsługa :) wyposażenie które mają a raczej którego nie mają i terminy oczekiwania na wizyte, kolejki itd. Ja nie mówię, że Ty masz nie chodzić. Chcesz to chodź przecież, ale czemu masz pretensje do rzeczy oczywistych zamiast je zaakceptować ? Chcesz Polske zmienić czy jak ?

Gość irireuijcc
skoro ja chce isc do jakiegos lekarza np. do chirurga tzn ze musze isc teraz i teraz potrzebuje jego porady a nie kurwa za miesiac noramlnie wkurzyłam się

Gość irireuijcc
tak chce Polske zmienić!bo tu sie zyc nie da i coraz bardziej sie zastanawiam nad wyemigrowaniem

Na pewno zmienisz Polskę swoją emigracją.

Gość irireuijcc
no tak dostałam kiedys ostrego bólu zołądka normalnie skrecało mnie i trwało to 2 dni,wkoncu pojechałam w nocy na izbe przyjec i co mi pani powiedziała wez sobie nospe przejdzie a co sie okazało ze mialam polipa na zolądku i ostre zapalenie

Gość irireuijcc
ja sie nie dziwie ze młodzi ludzie wyjezdzają naprawde nie dziwie się

Gość irireuijcc
na leczenie mnie nie stać na zakupwłasnego mieszkania tez nie na wycieczkę np za granicę tez nie, a pracuje i wypracowuje emerytury dla niektórych i co z tego mam?wielkie gówno P.S. cieszę sie tylko ze prace mam choc i tak mało zarabiam jak na wyksztalcenie wyzsze:( to jest POLSKA

Wiecie tu nie chodzi tylko o kwestię leczenia ale o całościowe podejście do pacjenta.Jestem właśnie w trakcie wojny z kierowniczką przychodni,która przy likwidacji przychodni nie powiadomiła pacjentów i na dodatek nie możemy odzyskać swoich kartotek.Zwróciłam się już do Rzecznika Praw Pacjenta i łaskawie czekam na jakieś działania-może się doczekam.

Ale to jest wina ludzi, LUDZI, a nie Polski.

Gość irireuijcc
no a kraj co tworza?ludzie i głupie przepisy ja tego nie rzomuiem coraz gorzejs ie zyje

Kto przyzwyczaił lekarzy do kopert, do "dowodów wdzięczności", bo "głupio tak bez niczego, z pustymi rękami"? Kto przyzwyczaił urzędników do czekoladek, butelek za "załatwienie sprawy" - chociaż za to dostają pensje, są to ich obowiązki? Łaski nie robię, że w pracy "załatwiam sprawy" ludziom i gonię takich co przychodzą z czekoladkami.

Gość irireuijcc
akurat czekoladki po usłudzemoim zdaniem to nic złego tylko dowod wdziecznoisci.mnie to bardziej by mobilizowalo do bycia lepszym dla pacjenta

ej ale najgorsze jest to ze lekarze to juz paniska takie sie porobili ze hoho. nie dosc ze z prywatnych przyjec maja kupe kasy, z panstwowej kiesy wolaja ciagle o podwyzki to jeszcze kur.wa w dupie ludzi maja!! 😡 np. nikt kur.wa w Lodzi nie chce przyjechac do pacjenta do domu na wizyte!!