Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kora8

tabletki antykocepcyjne

Polecane posty

hej dziewczyny chciałam się was zapytać o jedną bardzo istotną rzecz dla mnie. bo ostatnio zdażało mi się brać tabletki nieregularnie czyli jak powiennam je wziąść o 16 tak zdazało mi się wziąść ją o 21 ale nie mineło jeszcze 12 godzin, czy powinnam miec jakieś obawy?? Chciałam się również dowiedzieć czy jeśli zaczynając je wogóle brać zaczełam od startu a nie od dnia w ktorym dostłam okres to źle... bo ostatnio coś się źle czuje czyli boli mnie brzuch i jajniki jest mi niedobrze ale nie wymiotuje, mam strasznie duży apetyt i jak by mi dziwnie brzuch tak napeczniał..,. odp

jakie tabletki bierzesz??? jeżeli jednofazowe (tych jest większość, np cilest, yasminelle. microgynon, mercilon) to możesz isę spóźnić do 12 godzin. a to że opóźnisz o mniej niż 12 godzin nie ma żadnego znaczenia dla ich skuteczności. poza tym każda tabletka z opakowania ma taki sam skład, więc nie ważne od jakiej rozpoczniesz branie. a objawy o których piszesz to bardzo częste skutki uboczne przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych i absolutnie nie należy ich mylić z objawami ciążowymi :)

najpierw brałam novynette, ale czułam sie po nich fatalnie wiec niedawno zmieniłam je na regulon właśnie koncze pierwsze opakowanie tych nowych tabletek... to czy nie powinnam zrezygnować z tabletek skoro juz mam takie objawy??

przez piersze trzy opakowania organizm przyzwyczaja się do tabletek. jeżeli po 3 opakowaniu nadal jest źle to należy je zmienić, bądź odstawić. ale na razie nie ma takiej potrzeby. są pewne skutki uboczne, które powodują że należy tabletki odstawić natychmiast, np kłucie w klatce piersiowej. ale o nich poczytaj w ulotce.