Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Troskliwa MAMUSIA

pIERWSZY SPACER

Polecane posty

Gość Troskliwa MAMUSIA

sŁUCHAJCIE MAM DO WAS PYTANIE KIEDY MOZNA Z DZIECKIEM WYJSC NA PIERWSZY SPACER PO PORODZIE? BO NIE WIEM A NIE CHCE ZEBY MALY ZACHOROAL CZEKAM NA ODPOWIEDZI :)

Gość kaj ka
Moje dyiecko urodyio si w lutzm i dwa tygodnie po porodzie już miała pierwszy spacerek, ale najpierw trzeba dziecko werandować

Kajka ma racje! Najpierw trzeba dziecko ubrać tak jak na polko i włożyć do wóżka na balkonie albo w pokoju przy otwartym oknie. Najpierw na 5 min, po tygodniu na 10 potem już można wyjść na krótki spacer ok 20 minutowy. Ja zaczęłam werandować małego jak miał 3 tygodnie. co innego w lecie - wtedy można wcześniej i na dłużej wychodzić.

Gość Dziecko trzeba werandować
Kilka dni po przywiezieniu do domu, po dwóch tygodniach dziecko można już spokojnie zabrać na spacer. Gonia trzeba było czekać do wiosny.

Gość sophidion
Mała urodziła się w grudniu, wyszliśmy na pierwszy spacer po 2 i pół tygodniu bez werandowania, spacerek trwał ok 10-15 min

ja moja wzielam 6 dni po porodzie na taras na 20 minut. ale to byl kwiecien i pogoda jak z bajki. Nastepnego dnia juz spacerowalam z nia po podwórku 40 minut a po tyg od pierwszego wyjscia poszlysmy do parku. w zimie to troche inaczej...

moja Mala urodzila sie we wrzesniu, zadnego werandowania nie miala, po tygodniu wyszlysmy na miasto zalatwic pare spraw i zeszlo nam 4 godziny :P

Dziecko trzeba werandować w Zimie! Na wiosnę czy w lecie można wziąć od razu na polko! A ja czekałam 3 tygodnie bo był mróz minus 10 stopni jak urodziłam!!!!!!!!!!!złośliwa pomarańczko!

po dwoch tyg wyszlam z malym na 15 min po ogrodzie i tak trzy dni pod rzad a potem to jzu normalnie po godzinie do lekarza, na zakupy male itd.. a ostatnio nawet bylismy 6 godz w rozjajzdach

Gość Dziecko trzeba werandować
Tak mowa o zimie, w lecie nie trzeba ale można. Ale werandować dziecko w zimie dopiero od 3 tygodnia a wcześniej co? Dramat, do wiosny mogłaś doczekać. A po ilu wyszłaś na spacer po 2 miesiącach? W lecie można wyjśc już po kilku dniach.

u mnie byla polozna , po tyg. mozna werandowac , po 2-3 tyg. spacerek, po 2 tyg. jak jest taka pogoda jak dzisiaj, jak bedzie mrozno i zimno, troche poznieej po 3 tyg.

ja urodzilam w listopadzie i bylo zimno,po tygodniu wyszlysmy ze szpitala i po dwuch dniach werandowalam przez tydzien i zaczelam od 10min przy otwartym oknie a po tygodniu juz 3 godzinne spacery. jesli ubierzesz dziecko odpowiednio i zakryjesz buzie tak aby mialo dostep powietrza ale zeby wiatr nie wial w buzie to po tygodniu werandowania mozesz spokojnie wyjsc.polecam bo to sposob hartowania dziecka i naprawde mniej choruje wtedy taki dobry systematyczny spacer,a i ponizej 10 stopni nie zaleca sie wychodzic z dziecmi na dwor!

mój synek urodził sie 21 sierpnia werandowalismy po tygodniu a na spacer poszlismy po 2 tygdoniach po urodzeniu

pomarańczówko jak mogłam wyjść wcześniej skoro było -10 st??????????????????????????????? mieszkam w górach i listopad u nas był mroźny. jak jest poniżej minus 5 to nie można dziecka brać na pole bo mu naczynka popękają. Na spacer wyszłam mniej wiecej po tygoniu werandowania.

moja corcia urodzila sie w sob i jak byla pani polozna u mnie wczoraj to powiedziala ze juz mozna wychodzic bo slonce swieci. tylko ze ja siedze w Anglii i tu dzieci to ledwo po porodzie wyprowadzaja na spacerki i hartuja je. dzis bedzie nasz pierwszy spacer

mój mały poszedł na pierwszy półgodzinny spacer jak miał 4 dni. Ale fakt ciepło było, i w sumie cały dzień i noc w pokoju balkon na rozciez otwarty, tak, że w sumie od urodzenia był na świeżym powietrzu :D

Gość rodziłam w kwietniu
typowa kwietniowa pogoda. na 3 dzień zaswieciło słońce , choć było chłodno i położna wygoniła mnie na 15 minut na podwórko. Nie sądzę aby było za wczesnie-dziecko caly czas zdrowe.

Gość rodziłam w kwietniu
zaraz potem był basen i tak do tej pory

moja siostra rodziła w Niemczech to 2 dni po porodzie kazali jej wziąć szpitalny wózek i iść dookoła szpitala pochodzić ( początek marca był)

Jak córkę rozdziłam w kwietniu to po tygodniu poszłam z ni ą na spacer. I to od razu taki konkretny.

Gość rodziłam w kwietniu
to tylko w apolsce położne starej daty takie nadwrażliwe.moja siostra też w marcu rodziła i tak się stalo ze musiala zostać w szpitalu aż 6 dni. w trzecim dniu zabrano dziecko na spacer.

te młode już nie są takie nadwrażliwe do mnie właśnie przyszła w 4 dobie to kazała mi na dwór iść :D mówi, że i tak wszystkie okna otwarte w domu a poza tym, jak murzynka w afryce pod palmą rodzi to dziecko od razu jest na dworze, nie? :D:D:D no fakt!

a mi połozna w srednim wieku jak nas wypisywala ze spzitala w 6 dobie kazala po powrocie wlozyc mala do wózka i isc na powietrze. Stwierdzila ze i taks ie dziecko kisilo za dlugo w szpitalu a pogoda byla taka piekna ze az zal bylo w domu siedziec :)

Gość gość
Ja z synem pierwszy raz wyszłam dopiero po 3 tygodniach był listopad. Ale z córką już nie bałam się tak o wszystko i wyszłam z nią właściwie po 5 dniach od porodu do przychodni a jak mała miała tydzień już byłyśmy na pierwszym spacerze również był listopad. I bez Żadnego werandowania. Córka ma miesiąc i jest zdrów jak ryba. Także bez przesady.

Gość eg
Wysokiej jakośc***antofle znajdziesz w naszym sklepie – www.pantofle-goralskie.pl. Odwiedź naszą stronę i zobacz wspaniałą kolekcję tradycyjnych pantofli. http://pantofle-goralskie.pl/