Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koralowa

jaki sposób na wykrycie wrzoda

Polecane posty

Gość Koralowa

podejrzewam u siebie wrzoda zoładka lub dwunastnicy. Czy jest jakiś sposób na wykrycie go oprócz gastroskopii?? bo ja panicznie boję sie tego zabiegu. Mam problem z przełknięciem tabletki więc nie wyobrażam sobie zebym miała połknąc jakąs rurę. Pomóżcie jak coś wiecie, plisss :)

gastroskopia lub kup test w aptece na helicibacter pylori

Możesz zrobić test na obecność bakterii helicibacter pylori ale nawet jesli wynik jest pozytywny to to o niczym nie swiadczy... Duzo osob ma te bakterie a nie ma wrzodow, choc mozna wtedy przypuszczac ze w momencie oslabienia organizmu moga się wytworzyc. Z tego co wiem gastroskopia to chyba jedyna metoda zeby miec 100 % pewnosci co do tego czy sa i ile :( :( :( Ale proponuje poradzić się lekarza. Słyszałam też teorie, że wiele ludzi ma wrzody ale niewielu z nich cierpi na chorobę wrzodową, czyli bole z tym związane etc.

Gość Koralowa
dzięki śliczne za odpowiedzi. Ja własnie tego sie obawiam, że gastroskopia to jedyny sposób. Eh, chyba padnę przy tym :(

Ja też za zadne skarby swiata nie przełkne tego , czyli rury :(, na sama mysl mnie mdli....współczuje i rozumiem :)

Gość Koralowa
no własnie, i dlatego mam wielką nadzieję że jest inny sposób na to. Słyszałam że są takie malutkie kamerki które sie połyka, a potem one sie same rozpuszczają, ale to kosztuje ok. 3 tys. wiec nie stac mnie :(

Gość Koralowa
Hehe, widzę, że sie rozumiemy ;)

Gość Koralowa
ładnie, ja cała w strachu a Ty mnie jeszcze tak podkręcasz buuuu 😭

Gość Koralowa
wiem, wiem żartuję :p

Gość Koralowa
też masz podejrzenia wrzoda?

Nie , u mnie jest bardziej skomplikowana historia raczej powiazana z chorobami kobiecymi takie 2 w jednym, ale wole o tym ni episac , wiesz tfu, tfu, na urok złego zwierza :)

Gość Koralowa
może sie uda, ale nie wiem czy sie na to zdecyduje. Ja też trzymam kciuki za Ciebie :D