Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola26

maść majerankowa na brzuszek?

Polecane posty

Gość karola26

Moja mama twierdzi że ona rozgrzewa i pomaga na ból brzuszka u maluszka i faktycznie rano posmarowałam brzuszek synka i usnał bo wcześniej płakał a potem jak się obudził zrobił dużą kupkę a wcześniej nie umiał. A może to zbieg okoliczności? Co o tym wiecie?

Gość ja też lubie czerwony
z tego co ja wiem to się nią smaruje pod noskiem w czasie kataru, o brzuszku nie slyszałam... moze przestał go bolec bo go pomasowałas;) a moze rzeczywiście podziałało...

Gość iwona780
Maść majerankowa zwykle stosowana jest na katarek, ale majeranek jako zioło do wewnątrz poprawia trawienie. Czy jest możliwe, żeby wchłonęło się przez skórkę i tak zadziałało- nie wiem.

Mnie sie wydaje ze to masaz pomógl a nie masc. najlepiej masowac mu brzuszek oliwką :) a masc to stosuje sie w stanach zapalnych blony śluzowej nosa :) smaruje sie pod noskiem i lagodzi objawy kataru. Przynajmniej producent podaje takie zastosowanie :) Sama wlasnie do tego jej uzywam :) Nie wiem czy bezpiecznie smarowac jest noworodka taka substancja...

Skoro można smarować twarzyczkę pod noskiem to na brzuszku też pewnie nie zaszkodzi. Nie słyszałam o takim zastosowaniu maści majerankowej, ale skoro pomogło to dobrze :)

Nam w szkole rodzenia położna mówiła właśnie o smarowaniu maścią majerankową brzuszka, jak boli.

Gość mama Magdalenki
ja się tak wtrącę w wątek , ja tez słyszałam ze ta maść działa także na bule brzuszka , położna nam poradziła dla córeczki na katarek i powiedziała ze jak małą będzie bolał brzuszek to zęby troszkę posmarować ze pomoże