Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Pieluszki pampers

Polecane posty

Chcialam zapytac czy ktos sie z tym spotkał? Kupilam jumbo pack pampersa 4+. Uzywam ich naprzemiennie z hugiskami. Mała juz dzis 6 razy zesikala sie tak ze bylą cala do przebrania. Wyjelam z paczki wszystkie pieluchy i co sie okazalo? Rzepy maja pourywane a gumki przy nóżkach sa porozciągane i wogóle nie trzymają. Pielucha sie rozpina albo siuśki przelatują przy nóżce. Pierwszy raz z czyms takim sie spotykam. Z całej paczki nienadaje sie ani jedna pieluszka. Czy ktoras z was juz się z tym spotkala czy to taki pojedynczy incydent firmy pampers?

Ja w Pampersach 3 miałam rzepy dobre, a i tak mała przesikiwała. Co chwila była mokra z boku, aż po pachy. Zmieniłam na Huggies i problem zniknął jak ręką odjął. Widocznie, MaMani, nie mamy szczęścia do Pampersów. Bo przecież tyle mam je chwali...

chemical wlasnie otworzylam paczke hugisków dobrze ze mialąm schowane na czarna godzine :D:D:D:D uzywalam pampersów do tej pory i procz tego ze je nasmarowali czyms smoierdzacym i uczulajacym to nic pozatym zlego sie nie dzialo... Taki pech widocznie :D:D:D:D ale juz chyba zostane przy hugiskach :D

moglam sie domyslec bo w sumie sama papierkow nie zbieram! i tyle razy mialam juz nauczke no ale...komu sie chce,a wlasciwie podziwiam ludzi ktorzy zbieraja paragony wyciagi z bankomatow itp no i wlasnie tez dlatego zawsze kupuje pampersy w jednym sklepie i zawsze daje sie skusicna inne kosmetyki. i w tym sklepie tez mnie przekonywano do hugisow ale jakos mam opory, moze dlatego ze tylko na spanie.ale wszystkim hugisy polecam...troche to dziwne ale prawdziwe

Gość hub
ja wole huggisy

Gość miki mause
ja miałam takie doświadczenie, że mi przemokły, nie przeciekły co też cześto sie zdarzało, choc naprawde zmieniam je bardzo często bo moje dzidzi baaardzo duzo pije, i po kubku soczku zaraz jest pełny papmersik, gdy jestem na zakupkach musze miec zawsze zamiennika,

Gość samolot w jedna strone
"przemokly mi"-to zwieraczy nie kontrolujesz? albo pewnie na kasie w biedronce pracujesz buahahahahah

MaMani, nie potrzebujesz paragonu. Nie składaj proszę reklamacji w sklepie, ale wyślij ją bezpośrednio do firmy Procter&Gamble. Namiary (i ewentualnie numer telefonu na linię obsługi konsumenckiej) są na opakowaniu. Najlepiej zadzwoń i tam zapytaj w jaki sposób możesz tą reklamację złożyć. Zachowaj też przynajmniej jedną pieluszkę - zostaniesz poproszona aby ją wysłać do firmy. Niestety takie sytuacje się zdarzają zapewne w każdej firmie produkcyjnej - jakiś system jakościowy zawiódł lub operator linii popełnił błąd, a może coś się stało z maszyną...? Zapewniam Cię, że jeśli zgłosisz ten defekt do firmy i wyślesz pieluszkę, zostanie ona dokładnie przeanalizowana i będzie mozliwe wtedy podjęcie kroków mających na celu wyeliminowanie takich \"wpadek\" w przyszłości. Sama pracuję w firmie produkcyjnej i wiem że przy produkcji różnie bywa, wiem też jak poważnie traktowane są przez takie firmy reklamacje konsumenckie. A akurat firmy produkujące rzeczy dla małych dzieci kładą ogromny nacisk na ich jakość, dlatego ważne jest aby za każdym razem informować je o znalezionych wadach produktu. Daj znać jak sprawa zostanie rozwiązana. Pozdrawiam serdecznie.

Marceli powiem ci ze mi sie nie chce :) Ale bardzo ci dziekuje za rade :) pewnie gdyby chodzilo o cos typy pralka, wózek itd to bym napewno reklamowala ale nie chce mi sie wydzwaniac wysylas i prosic sie za paczke pieluch... leniwiec ze mnie straszny :D:D:D:D

Gość no i super
dokładnie jka przedmówczyni , ja reklamowałam bezposrednio u producenta , wysłałam wadliwe pieluszki , dostałam list z przeprosinami , całą nową paczke gratis i jeszcze gadżety :), ja nadal chwale sobie pampersy od 11 mcy i napewno nie zmienie na inne :)

Gość ggggggggggggggggg
bo te jambo pucki takie sa-mi sie w co 2giej rzep urywa-niby sa całe a jak lekko pociagne to sie urywaja-koniec z jumbo packami!

No a co do przeciekania - wszystko ma swoją chłonność, nawet nasze podpaski ;-) I jeszcze ciekawostka, bo kiedyś się zainteresowałam tematem pieluszek (no a za parę miesięcy spodziewam się sama mieć doświadczenia w tym zakresie :-)) - pieluchy na różne rynki mają różną chłonność, nawet jeśli są produkowane w tym samym zakładzie/fabryce. I tak np w Japonii używane są takie, które mają małą "pojemność", bo tam kultura jest taka, że mamy zmieniają je już po pierwszym sikaniu. Coś nie do pomyślenia w krajach Europejskich..., my wolimy, aby pampersik posiedział na pupie trochę dłużej (no bo nawet po sklepie nie da się spokojnie pochodzić jeśli maluch placze bo mu mokro). Podobnie w Ameryce. W krajach afrykańskich natomiast zakłada się, że są one zmieniane rzadziej i dlatego muszą chłonąć więcej (są też grubsze, i zapewne mniej wygodne dla bobasa - podobne do tych które były używane w Polsce na samym początku, gdzieś tak na poczatku lat 90.)

a ja tam olewam pampers bede kupowała hugiski i bella happy... cos mia mama mówila ze jest promocja na biedronkowe dada wiec moze warto sprawdzic podobno dobre.