Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Jolka2222

menopauza

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Orgazmy to jedno nas ratuje. Codziennie przynajmniej jeden.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Marika57
Ja przy menopauzie stosuj臋 Menopauzin na naturalnych sk艂adnikach.Dodatkowo zapisa艂am si臋 na zaj臋cia fitness,kt贸re r贸wnie偶 pomagaj膮 na dolegliwo艣ci zwi膮zane z tym okresem i korzystam z 偶ycia ile mog臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie sprawdzi艂 si臋 suplement Menopauzin.Najbardziej m臋czy艂y mnie napady gor膮ca oraz dra偶liwo艣膰 a teraz ju偶 praktycznie ich nie odczuwam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶da z nas musi wybra膰 sama. Cz臋sto jednak lekarz po prostu zapisuje HTZ i nie m贸wi nawet o tym, 偶e s膮 terapie naturalne i lepiej zacz膮膰 od nich, a potem ewentualnie w艂膮czy膰 hormony (je艣li ju偶 naprawd臋 nic nie pomo偶e). Moja Mama i Te艣ciowa bior膮 menopausal z Calivita i czuj膮 si臋 dobrze. Przekonuj膮 tez swoje kole偶anki by bra艂y zio艂a a nie hormony, oczywi艣cie z r贸偶nym skutkiem ale wi臋kszo艣膰 kt贸ra pr贸bowa艂a jest zadowolona z efekt贸w, tylko czasem zaczynaj膮 od 6-8 kapsu艂ek dziennie!!!! by organizm nasyci艂 si臋 tymi sk艂adnikami. kr贸tki opis dzi艂ania tych zi贸艂 jest tu http://www.vitavita.pl/menopauza-pozostan-sobanaturalnie-naturalne-sposoby-na-n-14.html#.VhuCfm4zL60

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kolejny sztuczny temat - pretekst dla reklamodawc贸w.

Udost臋pnij ten post

Ja polecam na menopauz臋 Menopauzin, od razu mi pomog艂y. Nie mog艂am poradzi膰 sobie ze z艂ym samopoczuciem, a przyty艂am chyba z 7 kg w ci膮gu dw贸ch tygodni. Ale moja siostra mi to poleci艂a. Teraz si臋 nie przejmuj臋, Waga wr贸ci艂a do normy ( nie obesz艂o si臋 bez dietki) ale przynajmniej mam pewno艣膰, 偶e po tych tabletkach nie grozi mi przyrost wagi, a przynajmniej nie w tak kr贸tkim czasie, no i wr贸ci艂o mi dobre samopoczucie! Naprawd臋 gor膮co polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiara czyni cuda, poco tru膰 si臋 lekami:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie krytykujcie zi贸艂, zio艂a te偶 zawieraj膮 fitoestrogeny i po to s膮 stosowane, do tego zawieraj膮 ma艂e dawki wi臋c nie szkodz膮 jak HTZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobiety... jakie zio艂a polecacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karieme
Kobiety, a jak radzicie sobie z oznakami starzenia? Ja mam such膮 sk贸r臋, a na pocz膮tku menopauzy hormony robi艂y z ni膮 co chcia艂y. Sk贸ra sta艂a si臋 szara i szorstka (pomimo nawil偶ania!), zmarszczki zacz臋艂y pojawia膰 si臋 jedna po drugiej, w og贸le sk贸ra straci艂a j臋drno艣膰... Kupi艂am sobie polecony przez farmaceutk臋 krem z Vichy, neovadiol. Skierowany dla kobiet w wieku menopauzalnym. Wiele jeszcze nie mog臋 powiedzie膰, bo stosuj臋 go 10 dni, ale sk贸ra na pewno troch臋 od偶y艂a, nabra艂a koloru. A wierz臋, 偶e bogactwo sk艂adnik贸w zawarte w tym kremie zrobi swoje. Powiem Wam, 偶e nie jest 艂atwo, bo w kilka miesi臋cy zmieni艂am si臋 bardzo, ale nie poddaj臋 si臋! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a co ma w sobie ta seria? jakie sk艂adniki?

Udost臋pnij ten post

Ja jestem niewiele przed 30, nie mam jeszcze menopauzy, ale ju偶 zastanawiam si臋 jak to wszystko b臋dzie wygl膮da艂o w moim przypadku, za tych kilkana艣cie-kilkadziesi膮t lat. Prawd臋 m贸wi膮c, gdy czytam o tych wszystkich dolegliwo艣ciach i objawach to troch臋 si臋 boj臋. To trudny czas w 偶yciu ka偶dej kobiety, ale mam nadziej臋, 偶e w moim przypadku to wszystko odb臋dzie si臋 "bezbole艣nie". Znalaz艂am artyku艂 dotycz膮cy menopauzy, jej dolegliwo艣ci oraz sposob贸w radzenia sobie z nimi - http://www.doppelherz.pl/aktualnosci/swiatowy-dzien-menopauzy-pretekst-do-rozmowy-na-trudne-tematy-3.html. Warto zerkn膮膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 FrederykaW
menopauza ma wiele objaw. Po za tym spotykaj膮 nas wtedy r贸偶ne uci膮偶liwe dolegliwo艣ci takie jak na przyk艂ad bezsenno艣膰. Trafi艂am niedawno na taki artyku艂 http://www.forumginekologiczne.pl/porada/czy-menopauza-zabiera-sen/2861.html , dotycz膮cy w艂a艣nie braku snu podczas menopauzy.S膮 metody by sobie z tym jako艣 radzi膰, chocia偶 wiadomo jak bardzo moze to by膰 m臋cz膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rzeczywi艣cie menopauza jest niezno艣na, a dla mnie te偶 du偶y problem stanowi膮 k艂opoty z zasypianiem. S艂ysza艂am, 偶e na zasypianie pomaga chmiel (to pewnie dlatego po piwie robi臋 si臋 senna :P). Dlatego sama szuka艂am preparatu z ekstraktem z szyszek chmielu - Ligunin TermoStop. Pom贸g艂 mi nie tylko zasypia膰, ale r贸wnie偶 z uderzeniami gor膮ca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na problemy ze snem pomga mi wypicie szklanki cieplego mleka przed snem, a na problemy z infekcjami intymnymi pomaga mi probiotyk Provag, ktory dostarczajac ogromne ilosci zywych, polskich szczepow bakterii chroni pochwe przed grzybami i szkodliwymi bakteriami, dlatego co kilka miesiecy robie sobie nim 20 dniowe kuracje i jest dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie najwi臋kszym problemem by艂a sucho艣膰 pochwy i stany l臋kowe. Pierwszy problem szybko rozwi膮za艂am, hydrovag mi w tym pom贸g艂. Po tygodniowej kuracji tymi globulkami nawil偶enie wr贸ci艂o do normy. Dalej od czasu do czasu je stosuje dla potrzymania efektu. Globulki nie tylko nawil偶aj膮, chroni膮 one r贸wnie偶 przed infekcjami intymnymi. Je艣li chodzi o stany l臋kowe - rozmowa z psychologiem pomaga.

Udost臋pnij ten post

Witam , jestem studentk膮 2 roku po艂o偶nictwa na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie, prowadz臋 badania potrzebne do pracy magisterskiej dotycz膮ce zaburze艅 seksualnych w okresie premenopauzy i postmenopauzy. Dotyczy ona sfer intymnych ale jest zupe艂nie anonimowa i pos艂u偶y tylko do cel贸w badawczych. Bardzo prosz臋 o wype艂nienie Z g贸ry dzi臋kuj臋. Pozdrawiam :) http://www.ankietka.pl/ankieta/214877/zaburzenia-seksualne-kobiet-w-okresie-premenopauzy-i-postmenopauzy.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 m臋czy艂am, ale jestem ca艂kowicie przeciwna hormonom. Jedyne co bior臋 to suplementy. Wcze艣niej takie jakie艣 w superpharm kupowa艂am, teraz zmieni艂am na naturalne wyci膮gi, 偶eby jeszcze delikatniej by艂o i bior臋 kapsu艂ki ze zdrowysklep.eu. Jako艣 musimy wytrzyma膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie bardzo doskwiera艂a sucho艣膰 pochwy, odczuwana nie tylko w czasie zbli偶enia ale taka powodujaca dyskomfort w czasie dnia codziennego, nawet przy chodzeniu odczuwa艂am nieprzyjemne ocieranie. Pomog艂a kuracja Hydrovagiem. Po tygodniu stosowania pochwa by艂a nawilzona, nie mia艂am ranek ani otra膰, sko艅czy艂y sie tez odwieczne infekcje intymne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiakasia52
Ja od prawie dw贸ch lat mam menopauze i wiem to tylko dlatego 偶e nie miesi膮czkuje co posz艂am do kontroli to lekarka si臋 pyta艂a o objawy a ja nie mam 偶adnych pare lat temu by艂y tyllko poty w nocy.Mo偶e jestem szcz臋艣ciar膮 偶e mnie omin臋艂y te przykre dolegliwo艣ci co niekt贸re panie tak na nie narzekaj膮 ,albo zio艂a mi pomog艂y co pije je regularnie od paru lat.rumianek i zestawy r贸偶nych zi贸艂 ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasias2
Moja mama w okresie menopauzy stosowa艂a kapsu艂ki Olimp vitamin plus https://aptekadziecka.pl/product-pol-6280-Olimp-Vitamin-Plus-dla-kobiet-kapsulki-x30.html Bardzo skuteczne, 艂agodz膮, poprawi膮 samopoczucie i wygl膮d. Odk膮d moja mam zacz臋艂a stosowa膰 te kapsu艂ki to czu艂a si臋 o wiele lepiej, odzyska艂a energi臋 i powr贸ci艂o dobre samopoczucie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monika Studentka
Witam, pozwoli艂am sobie wprosi膰 si臋 na forum. Jestem studentk膮 Um w Lublinie. Pisz臋 prac臋 dotycz膮c膮 seksualno艣ci kobiet w wieku 45+. Jako , 偶e brakuje mi kobietek , kt贸re chcia艂yby wype艂ni膰 tak intymn膮 ankiet臋 zwracam si臋 do Pa艅 z pro艣b膮 o wype艂nienie jej. To tylko chwilka, a dla mnie ka偶dy wype艂niony arkusz jest na wag臋 z艂ota. Jest ona oczywi艣cie anonimowa. Bardzo prosz臋 o pomoc. Z G脫RY DZI臉KUJ臉 i POZDRAWIAM :) https://www.ankietka.pl/ankieta/214877/zaburzenia-seksualne-kobiet-w-okresie-premenopauzy-i-postmenopauzy.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam, kole偶anka w pracy poleci艂a mi stosowa膰 ligunin termostop, obecnie jestem po pierwszym pude艂ku z menopauz膮 walcze ju偶 2 rok ale teraz faktycznie znacznie mniej odczuwaj jej przykre objawy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S膮 r贸偶ne 艣rodki na menopauz臋, mnie na 艂agodzenie dolegliwo艣ci z ni膮 zwi膮zanych pomog艂a Climea (http://climea.pl/ ). Wed艂ug mnie naprawd臋 skuteczne tabletki na menopauz臋.

Udost臋pnij ten post

Doskonale znam ten temat, bo sama teraz przez to przechodz臋. Jestem kilka miesi臋cy przed 50 urodzinami i ju偶 od dawna wyst臋puj膮 u mnie objawy menopauzy. Czasem by艂y nie do zniesienia, chyba 偶adna z nas nie przepada za tymi nag艂ymi uderzeniami gor膮ca czy duszno艣ciami i nadmiern膮 potliwo艣ci膮... Od pewnego czasu wprowadzi艂am do swojej diety suplement Doppelherz aktiv Aktiv-meno Forte i widz臋, 偶e to mi pomaga. Czuj臋 si臋 lepiej - uderzenia gor膮ca si臋 zmniejszy艂y, poza tym 艂atwiej jest mi zasypia膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Honorata8603
Proponuj臋 dzia艂a膰 na spokojnie. Po pierwsze poradzi膰 si臋 lekarza i zrobi膰 profilaktycznie zestaw najwa偶niejszych bada艅. Po drugie zrobi膰 w艂asny research i pomy艣le膰 nad rozs膮dn膮 suplementacj膮 - na pewno nie przyjmowa膰 pierwszego lepszego 艣rodka na menopauz臋 kt贸ry zareklamuj膮 w TV. Ja np. ju偶 jestem pod koniec tego trudnego okresu:) ale dopiero niedawno doczyta艂am jakie znaczenie dla zapobiegania m.in. osteoporozie ma przyjmowanie wit. k2. Informacje mo偶na znale藕膰 np. tu http://www.kinon.com.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Kasia
Witam. Z menopauz膮 borykam si臋 od dw贸ch lat i czego ju偶 nie bra艂am,nadmieni臋 偶e wcze艣niej przez pi臋膰 lat bra艂am HTZ ale z uwagi na skutki uboczne (widoczne 偶ylaki)lekarz kaza艂 odstawi膰.Terapi臋 przechodzi艂am,bo mia艂am problemy z miesi膮czk膮 i jajnikami,wtedy jeszce czu艂am si臋 dobrze.Teraz mam 51 lat i menopauza daje mi si臋 we znaki.Poradzi艂am sobie ze stanami l臋kowymi,zmianami nastroj贸w ale uderzenia gor膮ca ma nadal i do tego jeszcze od roku sucho艣膰 pochwy.Nie chce bra膰 ju偶 偶adnej chemii,wi臋c zda艂am si臋 na suplementy i r贸偶ne naturalne czyli zio艂owe produkty.Tak jak pisa艂am przesz艂y mi stany l臋kowe i nerwowe.Co do uderze艅 gor膮ca to r贸偶nie miewam,nieraz bardziej odczuwam a nieraz mam wszystkiego do艣膰.Najgorsze jednak jest sucho艣膰 pochwy bo 艂api臋 ci膮gle infekcje i do tego seks sta艂 si臋 bolesny a mam cudownego m臋偶a i seks jest dla nas bardzo wa偶ny i udany ale jak nic mi nie pomo偶e to chyba si臋 za艂ami臋. Dzisiaj kupi艂am globulki Zenell臋,Iladian,Lactovaginol i znowu zaczynam kuracj臋.Mo偶e ona mi pomo偶e. Zapomnia艂am doda膰,偶e jestem w sta艂ym kontakcie z ginekologiem i powiedzia艂 mi abym pomy艣la艂a o zabiegu laserowym a mnie na to nie sta膰 niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰dalia
Czesc wszystkie tu takie madre dziewczyny to mi napiszcie czy w wieku42lat to ja mam juz menopauze juz ponad trzy lata temu odstawilam pigulki antykoncepcyjne,mam okres dwa razy w miesiacu,to tak od trzech miesiecy,sasiadka taka starsza mi mowilw ze to menopauza,ale tu co was czytam to inne mam odczucia jakos mi tez piersi jakby mrowieja,dziwne czy to menopauza?

Udost臋pnij ten post