Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doc chocago

Co warto zobaczycw Chicago?

Polecane posty

Gość doc chocago

Przebywam na urlopie w Chicago, nie wiem za bardzo co mozna zobaczyc oprocz Sears Tower, rekonstruckji krzywej wieży, oceanarium, planetarium, zoo. Jestem tutaj pierwszy raz:) Pozdrawiam

czesc :) w chicago... koniecznie jedz do miasteczka oak park na kolacje ( polecam flat top grill), szkoda, ze jest zima...idz do greek town... idz do water tower, na spacer po magnifient mile, do millenium park... na dlugo przyjechalas?

Dom, w ktorym mieszkal Jan Pawlak. Kancelarie adwokacka Mister Setendera...

Gość jamnior
Jackowo :P

millenium park jest calkiem fajny, a na jednej z glownych drogich i wazniejszych ulic(ale nie pamietam nazwy) sa co kilka krokow slawne ubrania itd-sukienka z roz lub ksiazek, plaza jest fajna ale to raczej do opalania a nie ogladania

Gość doc chocago
jestem tylko na troche. W ciagu tygodnia nie chce mi si e wychodzić z powodu temperatury i sniegu:P Zostaja tylko weekendy. Mam jeszcze pytanie, na stronieo ceanarium jest napisane, ze przy wejsciu trzeba pokazac ID-chodzi im o dowod,paszport, prawo jazdy? @Swinkowa Wydaje mi sie, ze rozmawialam z Tona na tym forum odnosnie przewozu lekow;)

o czesc, jednak dojechalas :) wie, ze w jakis dzien jest wstep za darmo jak sie pokaze stanowe id ( id to identity doc- czyli tak jak rozumujesz paszport, prawo jazdy..)

Gość doc chocago
tak, dojechalam, z małymi problemami ale jednak. Jak sparwdzałam na stronieto chyba nie bylo nic o wstepie wolnym, ale to jest akurat malo istotne. Ja mam tylko nasze polskie dokumenty, dowod,któryr tutaj chyba nic nie znaczy i paszport..

Gość doc chocago
cos jeszcze dopisze. Chciałabym bardzo przyjechac na jakies 2 tygodnie (moze 3) w lipcu, narazie nie zobacze zbyt wiele, wszyscy mi mowia, ze wybrałam zła pore roku jak na przyjazd tutaj - urlop trzeba wykorzystac do konca marca, wiec mus. Jednak chyba jest cos pociągajace w zyciu w Stanach Szkoda, ze teraz Polacy nie biorą udziału w loterii, zezwolenie na prace tez nie do koncalatwo dostac;)

wszystko dla sie zalatwic :) faktycznei pogoda teraz nie jest najlepsza, a gdzie mieszkasz?

Gość elisssss
bo w stanach jest cos magicznego i cos zupelnie obcego polakom. to chyba takie wewnetrzne poczucie wolnosci i omnipotencji. bylam dwa razy. 1szy raz 4 miesiace. drugi raz pol roku. podczas drugiego pobytu zafundowalam sobie wycieczke zorganizowana przez polskie biuro podrozy do Californii- super wspomnienia nie do opisania. czesto wracam myslami do tych szalonych wakacji a jednoczesnie bardzo ciezkiej pracy......i czasem chcialabym tam wrocic do tego American Dream

Gość doc chocago
Mieszkam na południu, wiatr nie jest zly:) W Polsce w tym roku w ogole zimy nie było, więc temperatura -20 troche mnie przeraża:)

ale gdzie na poludniu? bo ty poludnie to duuuzy obszar gdzies od north ave to 189th st

Gość Pati M.
Ja też jestem w Chicago :) A Wy gdzie mieszkacie? Ja Central / Montrose

Gość doc chocago
swinkowa, a w jaki sposob zostałaś legalnie, masz green card czy wiza pracownicza? A może masz męza Amerykanina?;) Czytalam troche, to nie wydaje się latwo zostać w stanach LEGALNIE.:) elisssss Tak, masz racje, człowiek czuje sie wlasnie taki wolny. Ja bym chciala bardzo zoabczyć kaniony:)

Gość doc chocago
Jestem u rodziny w Bridgeview:)

Gość Pati M.
doc chicago - nie wiem gdzie to jest :) Na długo przyjechałaś? Być legalnie jest ciężko, ale mnie sie udało. Właśnie przedwczoraj dostałam wizę studencką :)

Gość Pati M.
swinkowaa - gdzie pracujesz?

Gość doc chocago
Przyjechałam na miesiąc. Jezeli chodzi o sponsorowanie, nie wiem do konca czy ja dobrze to rozumiem,ale takie cos udałoby sie zalatwic;) Tyle, ze moze w nie wymarzonej dla mnie branzy.

ja jakbym miala zaczynac od nowa, to zaczelabym prace w jakims serwisie, skolowala TAX ID , z 3 razy przedluzyla turystyczna, pozniej wyslala na studencka, zalatwila prawo jazdy i odeszla ze szkoly, za duzo kasy sie marnuje

Ja mieszam w Downers Grove. Moge Ci polecic Baha'i Temple w Wilmette. Cudne miejsce. Mozesz rowniez wybrac sie do Field Museum w downtown. Udanego wypoczynku

ja tez , pracuje w oak brook... wiec tak jakos po drodze mam urocza fabryka przetworow kukurydzianych, nieprawdaz? :)

Gość Pati M.
swinkowaa - turystycznej już nie przedłużają I tak się cieszę, że mi się udało dostać studencką. Fajną masz pracę :) Zaczynałaś od serwisu? A potem?