Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooo25555555

czy zalujecie ciązy???

Polecane posty

Gość wierzysz w to że pieniądze
tego co najważniejsze w życiu nie kupisz za żadne pieniądze:)

Gość samolot w jedna strone
no wlasnie, tak przypuszczalam, pieniadze sa dla ciebie wyznacznikiem "wielkiej kariery". im wiecej funcikow, tym wieksza kariera:) dla mnie pojecie kariery jest nieco inne, ale z toba chyba mozna tylko porozumiec sie na plaszczyznie funcikow. i ten twoj zarozumialy usmieszek, gdy napisalas, ze ta kasa to tylko na poczatek. biedna bogata dziewczynka:)

oooooo25555555------->Ja Ciebie rozumiem.Rozumiem to,ze chcesz zapewnic grunt dla swej rodziny mimo iz jestes kobieta.Ja tez bym najpierw chciala czuc ,ze stąpam pewnie po ziemi i dziecko bylo by najwieksza radoscia wtedy:) ,bo mogla bym mu zapewnic prawidlowy rozwoj,bez wiekszych stresow,a tak teraz zyje na obrotach...az wole nie mowic.

Gość oooooo25555555
hmm na polskie realia mysle ze okolo hmm nie wiem kurcze, 80 tys zl rocznie, w uk w tej chwili stac mnie na wszystko, ale mamy raty na dom na kolejne 23 lata, i.. juz sama nie wiem, chce dziecka, teraz ta oferta , stad moje zapytanie, bo mam totalny mętlik w glowie..chyba zdecyduje się na dziecko, wiem ze moj mąz tego chce i ja tego chce, tylko czy to wlasciwa pora..

a ja uwazam(zaraz mnie pewnie zlinczuja), ze warto najpierw zadbac o swoj rozwoj, o pewien luz finansowy, pozycje zawodowa, bo nigdy nie wiadomo, jak to bedzie, gdy dziecko przyjdzie na swiat. A moze bedzie wymagalo stalej opieki przez bardzo dlugi czas? albo akurat Twoj partner straci prace i nagle nie bedzie kasy na pieluchy dla bobasa...

Nie sluchaj tego co pomaranczki chca ci wmowic,ze liczy sie tobie tylko kasa:) Ciekawe co mozna zdzialac nie majac ich.Owszem szczesliwsza z ich powodu to Ty nie bedziesz,ale tak jak napisalam jest latwiej zyc jak sie je ma.

Gość podstawowe pytanie
ile masz lat???

Gość oooooo25555555
nie jestem biedna bogata dziewczynka, nie jestem bogata, zyje normalnie, w Polsce na wiele nie bylo mnie stac, i rodzice wiele mi odmawiali, nie chcialabym zyczyc tego samego mojemu dziecku, to wszystko, moze dlatego pieniadza sa wazne w zyciu,

Widze,ze Dziubus tez takie ma zdanie jak ja. I taka jest prawda.

ech, dziewczyno, nie chodzi tu o licytowanie sie, ale 80 tysi rocznie to mniej wiecej 6,5 tysia miesiecznie. ja obecnie zarabiam 5,800 na reke i nie obnosze sie ze swoja wielka kariera:)

Gość ludzie zajdźcie na ziemię
gdybyśmy wszyscy mieli najpierw dorobić się pięknego domu, idealnej sytuacji finansowej, a potem dopiero decydować sie na dziecko, to to ostatnie moglibyśmy planować dopiero dobrze po 40-ce, bo sorry, lae pewną pozycję zawodowa człowiek wyrabia sobie po WIELU LATACH, a nie 2 czy 5 latach nie mówiąc już o tym ile kosztuje zajebista chata i życie na tzw. pozioie na codzień

Gość oooooo25555555
25

Gość podstawowe pytanie
w takim razie myślę,że wybrałabym pracę na jakieś 3-4 lata

ale widocznie wyrwane z bidy dziewuszki maja wlasnie taki oto syndromik:)

Ja mam wlasny dom,meza i dziecko.I poki co nie pracuje,a maz tylko,ale radzimy sobie jakos i nie potrzebuje luksusow by moc zyc:) To tyle:)

Gość oooooo25555555
ale ja sie nie obnaszam z karierami , heh zle mnie rozumiecie, ktos mnie sie zapytal to powiedzialam, czy jezeli napisalabym ze czeka mnie leprza praca to by to cos zmienilo, gowno tak na prawde.. ja bym zarabiala pewnie kolo 5000 funtow na miesiac, i za to mozna o wiele wiecej kupic niz za 6000 zl w Polsce.. bo widze jakie tu sa ceny masakra..ale ja znowu nie o tym:)

Gość mammmami
ja wybrała bym dziecko, jeśli jużmasz jako takie zabezpieczenie finansowe, to naprawde nie ma na co czekać. A co jeśli odpukać, okaże się ze masz problemy z zzajściem w ciąże i musisz sie leczyć, wtedy im wcześniej tym lepiej.

dokladnie tak Lady:) ok, nie mowimy o popadaniu w skrajnosci pt. musze miec chate lepsza niz snoop dogg, 2 maybachy i jedna z wysepek melediwow na wlasnosc;) mowimy o zyciu NA PRZYZWOITYM POZIOMIE. Zreszta nie wszyscy dorabiaja sie po 40tce, autorka jak widac ma lat 25 i ciekawa propozycje pracy przed soba.

Gość oooooo25555555
samolot w jedna strone:) czyzbys zazdroscila?:):);)

Gość jaka kariera
hmm, mój chłop zarabia 6 tys. do ręki, ja nie pracuję, bo obecnie jestem w ciąży, ale w życiu nie nazwałabym jego pracy zawodowej "karierą" pracuje w zawodzie, jako konstruktor, jest mgr inż, cenią go w pracy bardzo, bo jest dobry w tym co robi i tyle ja po swoich humanistycznych studiach nigdy nie będę zarabiać tyle co on, ale to dla mnie żadna tragedia, bo nam wystarcza to co mamy, a jesteśmy starsi od Ciebie

Gość podstawowe pytanie
bo samolot siedzi teraz w Popierduchach Wielkich i marzy o 5800 na rękę:D a w necie zawsze komuś można dosrać nie?

Ja nie zamierzam nikomu dosrywac i ci co mysla,ze sa anonimowi i mysla,ze moga wszystko to bieda im wielka:( Ja tu sie staram dziewczyne podbudopwac,a nie udupczyc!!!!!!OBESRAC!

Gość mammmami
samolo siedzaił przed chwilą na forum o pampersach i nabijał się z pań z biedronki, został ziognorowany więc szuka przygody tutaj:)

Gość jaka kariera
ja też staram się jej uświadomić, że "karierę" można robić również z dzieckiem u boku:) jeśli facet wystarczająco dużo zarabia, to nei ma na co czekac tylko decydować się jak najszybciej, bo z dzieckiem, które już jest dużo łatwiej znaleźć dobrą pracę niż w momencie, gdy jest się młodą osobą tylko z mężem i w wieku tzw. rozrodczym - wtedy każdy pracodawca ma dylemat i jeszcze do tego bezczelnie potrafi pytać wprost czy planuje w najbliższym czasie dzieci, a to chyba naturalne, że młoda kobieta, mężatka planuje takie posunięcie w życiu

Gość dddddd
? jaka kariera majac dziecko mozna szybciej prace znalezc?

ja akurat od poczatku lutego pracuje i na ostatniej rozmowie pan sie mnie pytal czy planuje w najblizszym czasie :o

Hmmm...ja napiszę tak: Z dzieckiem może jest troszkę trudniej się dorabiać, bo no są 3 osoby, ale ma się pewność, że dziecko się ma. Jak mi lekarz powiedział, że nie ma 100% pewności, ale mogę w przyszłości mieć ogormne problemy z zajściem i co gorsza utrzymaniem ciąży, nie wahałam się dłużej i zaczęliśmy się starać. Było jak powiedział, ciąża ze stymulacji, 3 pobyty w szpitalu, od 7 tygodnia na duphastonie potem od 24 na fenoterolu i isoptimie największa dawka do 36 tc. Po ciąży okazało się, że mam pco. Pragnę następnego dziecka, ale na samą myśl o tym co może być aż mi się włos na głowie jeży. Miałam 24 jak zaszłam w ciążę. Nigdy nie żałowałam decyzji, owszem czasem było mi bardzo ciężko, bo jeszcze kończyłam studia, ale uśmiech mojej córeczki wynagradzał mi każde zmęczenie :)

po ciezkim dniu pracy mozna sie odstresowac, prawda? zwlaszcza, ze narzeczonego akurat dzis niet doma:) o 5,8 na reke to marzylam jak bylam w twoim wieku, dziecko:) nie lubie ejdnak, jesli ktos naduzywa slowa "kariera" i nazywa byle stanowisko Bog wie czym.

Co do pracy, to moja znajoma mówi, że bezczelnie odpowiada, że nie może mieć dzieci... a jak zajdzie powie, że to CUD P

Gość jaka kariera
jest łatwiej, zdecydowanie:)