Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

dziwny ksztalt glowki

Polecane posty

ogladam teraz na rtl program gdzie pokazuja jak sie dzieci rodza, ich poerwsze chwile, itp:) i wlasnie pokazali dziecko od razu po porodzie ale jego glowka byla taka ''stozkowata''! to jest normalne? wiem ze glowka jest ''miekka'' i moze sie tak stac bo dziecko musi sie przecisnac przez kanal ale zawsze tak glowka wyglada po porodzie?:)

Gość no niektórym nawet tak zostaje

no nie przesadzajmy;) ja nigdy nie widzialam nikogo z taka glowa glowa moze byc plaska ale tak wysoka i stozkowata

fajna ja ogladam codziennie "opowiesci o narodzinach " na zone reality i tam tez niektore dzieciaczki maja glówki okraglutkie a inne takie odksztalcone. Jedna mama pytałą o ta glówke poloznej i ta odpowiedziala ze to wróci do normy :)

aaa bo to jest tak ze zeby przejsc przez ciasny kanał rodny kosci czaszki sie na siebie naklądaja ale potem sie rozchodza a ciemiączko się zarasta :)

MaMani, p której godzinie jest ten program, bo nigdy nie mogę trafić?

a takie dziecko slodziutkie bylo tylko wlasnie ta glowka:) i tak czesto pokazuja porody:) i wlasnie pokazali porod tego dziecka i jego mama praktycznie parla 2 razy, troche tak jej twarz ''wykrzywilo'' z bolu i dzieciaczek sie urodzil:)lekki porod miala i fajnie:) i dzieciaczek w ogole nie plakal:)

elżwira o 12.45 dwa odcinki a potem powtórka o 16 :)

hihi ja tez ogladam mein baby, fakt jest, moja kolezanka tydzien temu urodzila, dziewczynka miala straaaaasznego stozka :) teraz juz lepiej wyglada!

teraz pokazuja rodzinke gdzie jest 6 malych dzieci i najmniejsze ma 2 miesiace:D jaki slodki bobas:D ja w ogole uwielbiam ogladac takie programy:) a jak pokazuja jak taki maly dzieciaczek spi to w ogole super:D

fajna :D:D:D ja tez lubie ogladac a jak zaczynaja ryczec to mam taka cholerna radoche ze moge zmienic kanał :D:D:D:D:D

Gość Kegelkopfiges Saugling
Gruesse & Kuesse an alle! Welt is so schoen! 😘

moja mama kiedys nagrala na kasecie jak moja mala siostra plakala:) i mimo ze miala tylko moze z 4 miesiace, mozna bylo uslyszec cos takiego - mam, mammmm, mammmammma:P ja lubie jak dzieci male placza bo wtedy fajne minki robia i to fajnie slychac:P a jak sie przytuli takiego malucha i tak patrzy z tych malych oczek... ojej:D

Gość fqefef
ja zawsze widziałam takie główki na filmach, mama mi tłumaczyła że praktycznie każde dziecko tak ma :) a podobno nie płaczą te dzieci które mają chwilowo jakiś problem: jak je odessają, to zapłaczą, bo powinny (krzyk dziecka to pierwsza próba funkcjonowania całego układu oddechowego) hej, mamy, zgadza się?

ja sie boje jak to bedzie z moim dzieckiem:D ale ja ejstem na 1000%pewna ze ja rozpieszcze swoje bo caly czas bede chodzic na nim, calowac, przytulac, brac na rece:P a wiadomo dziecko sie przyzwyczaja

fq zgadza sie byl kiedys na jedynce taki program o narodzinach "pierszy krzyk" i na poczatku byl taki tekst ktory pamietam "pierwszy krzyk pierwsze tchnienie okrzyk wydany w ciszy szpitalnej sali. czy bedzie drugi i następny? podczas pierwszego krzyku pluca dziecka rozwijają sie jak tratwa ratunkowa na otwartym morzu. Krzyk. tak uczymy sie oddychac na cale życie. Krzyczymy gdy chcemy życ" :D:D:D Takie to łądne ze sie nauczylam na pamięc :D:D:D:D

hehe:) pozniej juz dziecko normalnie plakalo i jak polozyli mamie na piersiach to sie od razu uspokoilo:) i tak patrzylo malymi oczkami, ahh:)

też to oglądałam, szkoda, że już nie puszczają tego programu

elzwira szkoda. szczególnie teraz kiedy jest taki baby boom napewno wiele kobiet by sie zgodzilo wziaśc udzial w czyms takim... choc ja osobiscie bym sie nie zgodziła :)

ja bym sie zgodzila:) tylko teraz tak mowie a nie wiadomo jak moj porod bedzie wygladac, itp:) moze na porod sie nie zgodzilabym zeby filmowano ale za to na pokazanie maluszka jak najbardziej:)

ja też bym się nie zgodziła żeby cała Polska oglądała mnie w tych "pięknych" chwilach

dzisiaj wlasnie pokazywali porod jednej babki ktora wlasnie urodzila to dziecko z taka glowka i z boku stal jej facet.. jejkus jakie on miny robil, i jak probowal patrzec:/ ja chce rodzic z moim parnerem ale bez przesady! ma stac przy glowie i trzymac mnie za rece, a nie patrzec co tam sie dzieje:P

fajna uwazaj bo nie bedzie patrzyl :P sama bym patrzyla duzo bardziej interesuje mnie dziecko niz glowa mamy :D:D:D:D elzwira ale niektóe panie maja inna mentalnosc. wczoraj w opowiesciach o narodzinach byla pani ktora rodzilą 3 dziecko i sobie obmysliła ze zrobia przyjecie dla rodziny i znajomych takie na 20 osób i ona sobie w trakcie tego przyjecia w salonie urodzi :D:D:D rewelka no nie? ale los pokrzyzowal plany i urodzila w szpitalu bo maluszek mial slabe tetno i na pepowinie zrobił sie supel pozatym dziewuszka sie zachlysneła wodami i nalykala śluzu... ale nic jej nie było po jednej dobie juz ja matce oddali :D:D:D

no to super pomyslami babka wali:D ja sie boje ze jak tam mi luknie to sie moze pozniej przerazic:(:P lepiej zeby stal z boku:P pozniej sobie moze popatrzec do woli!:P

fajna w sumie takich tekstów nie rozumiem. przeciez to tak samo jego dziecko jak i twoje. ma prawo widziec jak sie rodzi. Moze ja mam do tego inne podejscie ale dla mnie mąz to najblizsza osoba z ktorą dziele cale zycie i wszelki wstyd zniknął. Zreszta jak juz rodzilam to w sumie mi bylo wsjo rybka kto gdzie patrzy byleby juz mala wylazła :D:D:D:D