Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana2

ŚLUB NA DWÓCH SALACH - DOBRY CZY ZŁY POMYSŁ

Polecane posty

Gość zestresowana2

znalazłam piękne miejsce na wesele , dworek w pięknym otoczeniu parku, jezioro, ruiny zamku, cena przystępna ale niestety trzeba by zrobic na dwóch salach bo nie ma jednej dużej. sale te oddzielone są korytarzykiem o dlugości jakieś 7, 8 metrów. nie wiem co zrobić proszę poradźcidebo musze zdecydować już teraz.

....dla żarcia dobrze,dla zabawy,tańców,...złe!Ale jak to w życiu bywa...trzeba się z tym zmierzyć..!To tak jak w wojsku..na trzy,cztery.Pewnie wydawanie komend,będzie bardzo wskazane..!może pomiędzy salami jest jakaś\"infolinia\",zapytaj właściciela o doświadczenia z podobnych imprez...:)

bylam kiedys na takim weselu, gdzie oddzielna byla sala do tanczenia i do jedzenia i byl maly korytarz - totalna porazka, kazdy na to narzekal. ja bym sie na cos takiego nie zdecydowala, ale oczywiscie moze sie udac takie wesele powodzenia

Gość kjdsfdsf
to róznie bywa. goscie lubia widziec jak siedza za stolem jak sie inni bawia. ale tez lubia miec spokoj bez glosnej muzyki aby przy stole mozna bylo rozmawiac. nie dogodzi im. ja osobiscie wole jddna sale ale wieksza. my mamy 1 goscie siedza posrodku bokiem do panstwa mlodych i sali tak ze beda wszystko widziec bez obracania sie do tylu. tez mielismy na oku dworek ale tam bylo 4 sale!!! w 3 siedzenie a na 4 tance. tyle ze tam mozna bylo zrocic tak ze posrodku komnata do tancow a dookola komnaty z goscmi. zajete bylo juz od maja do pazdziernika! i na 2009 juz byly pozajmowane terminy wiec widac ludziom to tak nie przeszkadza. no ale tam bylo troche lepiej bo bez tego korytarza. jak zrocicie tam to zrobcie tez tak aby tam gdzie siedza goscie byla jakas cicha muzyczka aby milej sie im siedzialo.

Gość skontaktuj się
z zespołem, bo nie wszyscy biorą na siebie granie na dwóch sala. zespół nie widzi w jakim stanie są goście i jakiej muzyki potrzebują. zanim zbierze się grupka do tańca, pierwsi goście wracają za stoły. dochodzi problem "stolatów za stołem" wypada widzieć młodych, świadków gości i ten nieszczęsny wodzirej czy wokalista idzie z mikrofonem bez zespołu. zespół musi widzieć na co goście w danej chwili mają ochote, na jaką muzykę-czy należy grać coś żeby obudzić przysypiajacych, ożeźwić bardziej pijanych czy uspokoić raptusów. No i akustyka to problem. My, jako zespól od razu odrzucamy kontrakt jeśli jest na dwóch salach, bo jesteśmy perfekcjonalistami(o zgrozo!) i nawet ze wszystkich sił nie zagramy na 2 salach tak dobrego wesela jak na jednej sali. pozdrawiam.

Gość Ciotka Matylda w papilotach
sa tez takie miejsca gdzie wesele jest na 2 salach ale na tej sali gdzie sie sidzi jest telebim na ktorym leci to co sie dzieje na sali do tanczenia. ALe wydaje mi sie ze raczej to nie jest dobry pomysl zawsze to lepiej jakos jest jak sie siedzi i widzi reszte jak sie bawia,.

ja mam dwie sale, tylko nie ma korytarza, poprostu sa dwie sale przedzielone lukiem, wtedy goscie nie obijaja sie tanczac o stoly, a ci ktorzy siedza widza wszystko co sie dzieje na sali i moge swobodnie rozmoawiac, ale jak piszesz, ze jest korytwrz to ja bym nie wybrala tej sali.

Gość kropelka szafiru
Ja mam ślub w czerwcu i też mam na dwóch sala wesele....Tyle że u mnie jest sala jadalna jest wyżej a otwarta sala do tańca trochę niżej...trzeba pokonać kilka schodków w dół...też się zastanawiam jak to bedzie..miejsce jest cudne...wykończenie wnętrza piękne...ale ciekawe jak to bedzie..

Bylam na weselu, gdzie sala do tanczenia byla na parterze, a sala do siedzenia na I pietrze, totalna porazka, ludzie ktorzy siedzieli sobie, nie mieli pojecia co sie dzieje na sali tanecznej, opuszczali zabawy, rozne konkursy... odpada

Bylam na weselu, gdzie większa sala (i tam był też parkiet do tańca) była oddzielona od mniejszej (w tej małej tylko stoły plus bar) takim jakby przedpokojem z szatnią, toaletami itd. Ci co siedzieli w tej wiekszej sali przynajmniej widzieli jak się ludzie bawią, ale ci z mniejszej (w tym ja) nie wiedzieli zupełnie nic: jakie są zabawy, że w ogóle jakieś oczepiny się odbywają, nawet ledwo było słychać co zespół gra. Wyglądało to jak większe imieniny, i tyle:-O Nie wspominając o tym że trwało dobrą godzinę, zanim goście którzy weszli do restauracji, rozlokowali się na miejscach, bo wizytówek nie było i nikt nie wiedział, do której sali ma się udać. Ludzie kręcili się zdezorientowani w hallu, co wyglądało komicznie. A jak już zasiedli, to wodzirej poderwał wszystkich z miejsc do składania życzeń, i znów wszystko zaczęło wyłazić z tej małej salki i podróżować do dużej sali, gdzie młodzi przyjmowali kwiaty i życzenia:-O Mówię wam, tragedia:( Restauracja w Rzeszowie;)

Byłam na weselu które odbywało się na dwóch salach. Jedna była przeznaczona to żarcia druga to zabawy między nimi były korytarz. Młodym osobą podobał się ten pomysł, natomiast starsi goście narzekali, że nie mogą sobie popatrzeć jak inni się bawią.

Gość laleczka czaki
generalnie jest tak, ze ci , co sie bawia, będą sie cieszyć, bo dla nich lepiej, żeby ich nikt nie obserwował a ci, co chca obserwować, będą niezadowoleni ale ja bym chyba poszukała czego innego, albo jednej sali, albo czegoś bez korytarza, tylko ze ścianą i drzwiami, tak jak to z łukiem

Gość dziękuje wam za opinie
też myśle ze dwie sale to nie jest dobry pomysł i zdecyduje się na jedną w innym miejscu, gdyby chociaż przechodziło się bezposrednio z sali do sali, ale jeszcze ten korytarz.... dzieki wam wszystkim za porady