Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ahmed

Kraje arabskie - moja miłość

Polecane posty

Jestem nimi zafascynowana, to mój ulubiony kierunek podróży - czy jest tu jeszcze ktoś, kto kocha te kraje i chętnie do nich wraca? :)

jestem tu sama? czy nikt nie podziela mojej pasji? :(

Gość ciekawe czy chodzi o kraje
arabskie, czy o arabow... ja rasistka nie jestem, ale lepiej , zeby Twoja milosc zakonczyla sie tylko na krajach arabskich....

Gość teraz to ja sie bojeP
:P

Gość teraz to ja sie bojeP
moimi sasiadami sa ludzie tej nacji... oczywiscie kontakty sa ograniczone, aczkolwiek sympatycznie mowie im czesc, ale sie nie spoufalam... swego czasu ejden sie do mnie przyczepil i byl dosc natretny....a mi z aprzestroge wystarcza historie tych wsyztskich naiwniaczek ktore wychdoza z anich z amaz, a pozniej ajda do ich kraju, i zdziwione chca stamtad uciec...

Ale nie mowimy o milości do Arabów tylko do krajów arabskich chyba.....czy moze się mylę? Ja tam lubię Arabowo ;) tam jest inny klimacik, ludzie inni niż w Europie. Mieszkać to bym tam nie chciała bo wiele się różnimy i religia nie ta niestety. Dla mnie to nie do pokonania prawie.

Gość Elizabeth II
Mnie też fascynują te kraje:) Lubię także oglądać filmy Bollywood;) i ciuchy też mi się bardzo podobają:P

Alika i jak się Tobie tam mieszka? Moj znajomy tam mieszkał przez 4 czy 5 lat bo jego ojciec był na kontrakcie. Amant Ty jak zwykle jakies brudy wywleczesz :p

bardzo dobrze mi sie tu mieszka, nie narzekam, prcuje tez z arabami i jest ok, sa w porzadku, arabki tez, ale oczywiscie sa wyjatki, idiocie sie znajda wszedzie. W weekendy chadzam do klubow i sacze drniki :)

Gość ja nie mowie o idiotach
Ci faktycznie sa wszedzie, ale mowie o fanatykach

Jeśli uważnie przeczytaliście temat, pisałam o miłości do krajów arabskich - wiecie, ja też tam wyjeżdżam w celach czysto turystyczneych, ale chciałabym tam pomieszkać parę miesięcy, zapoznać się bliżej z tą kulturą, bo ona mnie bardzo interesuje, Arabowie.. hmm.. bywają b. przystojni, inte;ligentni, sympatyczni i niezbyt przyjemni, jak wszędzie, jak na razie byłam W Egipcie, Tunezji i Jordanii, marzę, by zobaczyć Maroko, był ktoś może tam? Nie wspomnę już o języku arabskim, który uwielbiam. Aaaa.. i nie marzę o pałacach.. ;-)

Gość temat sie rozwinal ot co...

Szkoda.. myślałam, że znajdę tu podobnych pasjonatów, którzy podpowiedza mi dokąd jeszcze warto jechać..

Gość jeruzalem
a ja właśnie kocham arabów :)

Ahmed polecam Tobie Syrię to zupełnie inne Arabowo niż skomercjalizowany Egipt czy Tunezja. A Libia to absolutny wypas przy tych krajach. Najlepiej jechać jeszcze teraz kiedy jest mało turystów i ludzie nie sa tacy rozwydrzeni przez nich. Fakt, że są pewni siebie, obrażalscy bardzo i kobiety mają za nic. Tylko w Libii jednak spotkałam się z tym, ze kelner podał zamówioną herbatę (niestety prohibicja) najpierw mężczyźnie a później kobietom :O Śmiesznie to wyglądało i odrazu było zauważalne.

Po pierwsze - Arabowie nie sa brudasami. Po drugie - Egipt tpo rzeczywiście czysta komercja, Tunezja również, Jordania mniej, myślałam właśnie o Libii i Syrii, ale najpierw Maroko.. arabski habibi :) fajnie masz..

Prohibicja w Libii jest. Można jednak załatwić piwo bezalkoholowe. Maroko to już też bliżej skłania sie ku Europie i przede wszystkim Hiszpanii. A najprawdziwsze Arabowo to Zjednoczone Emiraty i Arabia Saudyjska. W Arabii nawet zabronili sprzedwac dzisiaj czerwone róże bo prowadzi to do rozwiązłości kobiet i mężczyzn nie będących w związkach małżeńskich. Poszukaj sobie objazdówki Jordania, Syria, Liban (tu tez nie jest kolorowo)

Gość jeruzalem Ty to madra nie
jestes... a pozniej bedzie placz i zgrzytanie zebami

w tym roku wybierałam się do ZEA, ale zabrakło mi kasy, a jeśli chodzi o Arabów - osobiście miałma niemiłe doświadczenia z jednym z nich, póki co uważam, że lepiej trzymać dydstans

Uważam, że po stokroć lepiej jechać najpierw jak mowisz do Maroko, Libii, Syrii niż do ZEA. W ZEA jest drogo, nawet bardzo (nie wiem za co płaci się tyle kasy za wizę) i oprócz chyba Dubaju ze sklepami niewiele jest tam do zobaczenia. CZytałam program objazdówki i kilka meczetów, pustynia to nie za wiele. Syria jest bardzo ciekawa historycznie, Libia również.

Gość nie ulegajcie złudzeniu
topik jest przepielony, wszystkie niemiłe wpisy usunięte i stąd tak miło, pamietam, że wcale miło nie było

Gość ja byłam tylko w egipcie
i też spodobało mi się bardzo. a arabowie byli strasznie natrętni (byłam z facetem i podrywali mnie za jego plecami! :P ) niektórzy naprawdę przystojni. bardzo chciałąbym polecieć do emiratów arabskich, do dubaju... moja koleżanki były ze mną w egipcie i tak im się spodobało, ze poleciały jeszcze do tunezji i maroka. i mówią, że wszędzie fajnie. może jedynie tunezja jest taka najbardziej europejska.