Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinor

kolezanka chce miec kolejne dziecko ,mimo,ze pierwsze odziedziczyło

Polecane posty

troche mnie to bawi jesli w dzisiejszych czasach wysoki lub niski wzrost czy też szczupłość czy otyłość nazywamy chorobą genetyczna!! jesli ma coreczke to moze miec niewysoki wzrost to raz a dwa skad pewność że odziedziczyła chorobe genetyczna?te badania sa bardzo drogie i specjalistyczne i mysle ze nikt ich nie robi z powodu wzrostu a jesli już odziedziczyla ten wzrost i otylosc to chyba nic strasznego bojesli twoja kolezanka ma osobe ktora kocha i zyje normalnie to co przeszkadzalo by jej dziecku?

oillnan on sie zwie aniu ;) i jest superntodea mój 1 mąż miał dokładnie 2 metry a ja te swoje 155- heh- pewnie niektórzy patrzyli na nas jak na dziwolągi

no przecież autorka napisał że nie zna nazwy tej choroby...no i normalne nie jest żeby 3,5 letnie dziecko było tak samo duże jak 11 mies.dziecko...więc coś jest nie tak

wrrr- pierwsza linijka jest z innego postu;) tak mi sie wkleja i nie umiem jej zlikwidować i wiecznie ten piepszony oillan zachwalam aniom

a moze to 11miesieczne dziecko jest troche za duze jak na swoj wiek?!:o zapewne autorka jest tak madra i zna sie na tym ze wie kiedy dziecko powinno miec 80cm a kiedy 130cm...

Gość pinor
nie wiem czy potraficie czytac ze zrozumieniem!chyba nie-bo ja za nia nie podejmuje decyzji-nawet nie poruszam trgo tematu,wiec nie zarzucajcie mi,ze SIE WTRACAM!!!nie zazdroszcze kolezance-bo mam udane malzenstwo i dziecko.Widze tylko,ze bez zastanowienia,zdrowo-rozsadkowego myslenia postanowiła zaryzykowac.Owszem,marzeniem wiekszosci kobiet jest posiadanie dziecka i szczesliwej,zdrowej rodziny.Ona juz wie,ze jej potomstwo jest obciazone genetycznie.I kolejne moze byc.Tylko widze,ze dal niej wazniejsze jest urodzic-niz zapobiec pojawieniu sie kolenego chorego dziecka.

no fajna chyba pierwszyv raz ci przyznam racje! troche mnie ten temat dziwi bo to wyglada na dyskryminacje i ludzie wysocy powinni miec tylko mozliwosć egzystowania?

Gość Gocha 83
A jak rodzice mają brzydkie ryje to też nie powinni mieć dzieci? :P Przecież na 99% dzieciaki nie będą grzeszyć urodą i może w przyszłości pozostanie żal do rodziców? Rudzi ludzie też nie powinni mieć dzieci? Zresztą co Cię obchodzi ciąża Twojej koleżanki? Zazdrościsz jej czy jak? Przecież 150 cm to całkiem normalny wzrost.

ale zastanów się trochę co ty mówisz...to 11 mies.dziecko by musiało być kolosalne żeby być tak duże jak 3,5 latek...widziałaś wogóle dzieci w tym wieku bo z tego co piszesz wynika że nie

Gość pinor
gocha...co innego brzydota co innego choroba-ona ma powazne problemy ze zdrowiem,bierze leki a dziecko wg lekarza nie bedzie takie wysokie jak rowiesnicy.Ale jesli ktos nie widzi roznicy miedzy brakiem urody a chorobą...

aka nosek, daj juz spokoj niech sobie kolezanka robi co chce co cie to inetersuje? w takim razie wlasnie ludzie np ktorzy maja krzywy nos powinni nie miec dzieci, ludzie ktorzy maja problemy z nadwaga tez nie powinni miec mozna wymieniac bez konca i tylko zapewne 5% kobiet moglo by byc w ciazy...:o

czy wy jesteście tacy tępi czy tylko udajecie...tu chodzi o CHOROBĘ GENETYCZNĄ KTÓRA JEST DZIEDZICZNA... a brzydki ryj czy krzywy nos to nie choroba...nie odróżniacie tego czy co

pinor, twoim zdaniem 150cm jest malo, a w moim otoczeniu tak naprawde moge powiedziec ze to jest prawie norma:) wiec zastanow sie troche

Gość pinor
fajna....badz niefajna...masz kłopoty z koncentracja?kto pierwszy napisała o brzydkim ryju!!a moze ty juz dasz spokoj skoro dla ciebie dyskusja to dopieprzanie sie do wszystkiego?!

tylko że u gochy 83 to ci nie przeszkadzało bo myśli tak samo jak ty...ja myślę inaczej a to samo stwierdzenie wywołało w tobie oburzenie...lecz sie dziewczyno :O

pinor - masz okres czy co?:P spokojniej troche bo ci zylka peknie;) nie nie mam zadnych problemow za to ty szukasz problemow na sile

Gość Gocha 83
pinor- To w takim razie jak ta choroba się nazywa? Nie wiem czy wiesz ale w dzisiejszych czasach medycyna tak poszła do przodu, że nawet karły mogą posiadać normalne potomstwo, już w wieku prenatalnym są podawane maluchom leki które zapobiegają karłowatości w dorosłym życiu. Fajna madchen- nie wiem czy to było do mnie? może nie zauwazyłas ale to był sarkazm ;)

ja tego u ciebie nie zauwazylam:) dlatego napisalam do niej ze ladnie sie wyraza.. tylko wiesz jezeli cala wypowiedz jest ''smieszna'' i ma za zadanie osmieszyc cos to wtedy takie cos jest ok ale nie jesli ona to napisala bez niczego zreszta dlaczego ''spisala'' to od ciebie?:P nie umie sama niczego wymyslec?:P

ale mnie to dotknelo;) a skad ty mozezs wiedziec jaki my mamy poziom?:) na podstawie tej rozmowy?:) tak bo pewnie sie z toba nie zgadzamy i juz piszesz o poziomie..

Gość majtochy
a może, kolezanko autorko, laska pomyślała i o tym, czy chce dzieciom swoim zgotować taki los jak sama miała i może ona wcale nie jest zdania, ze tak jej xle w życiu ? czy moze ci się wydaje, ze ty wiesz lepiej ?

no jasne ze wie lepiej autorka prezentuje typ kobiety ktora zawsze wie lepiej co kto potrzebuje, kto jak mysli, dlaczego tak robi a nie inaczej wez sie kobieto zajmij wlasnym zyciem a nie sie inetersujesz co kolezanka

Gość Gocha 83
A ja jestem ciekawa co to za choroba genetyczna? Bo już niedługo posiadanie dużego, niezgrabnego nosa będziemy nazywali chorobą genetyczną, bo w końcu jest to uwarunkowane genetycznie :P

Gość pinor
fajna-nie komentuje pytania o okres bo glupszego zadac sie juz ni da...gdybys była chora -chciałabys powoływac na swiat ludzi ,ktorzy musieliby cierpiec tak jak ty?celowo nie podaje konkretnej choroby...bo kolezanka ma mnostwo problemow zdrowotnych- z chorobliwa otyłoscia niestety...jak człowiek ma np 14 lat i widzi,ze całkowicie odstaje od reszty moze miec mysli samobojcze.Wiem o tym bo chodzilam do klasy z dziewczynka,ktora miała niedobor hormonu wzrostu-wygladała strasznie.Chciała sie otruc..

a pozniej bedzie selekcja, oczy zielone ladne to mozna miec dziecko, oczy niebieskie brzydkie i zakaz posiadania dziecka..

Gość oooooooooooooooooooooooooo
gocha...jestes załosna...i niezbyt wiele wiesz o swiecie-ciesz sie,ze jestes zdowa a nie nasmiewaj z innych!

jak ja was czytam to się zastanawiam ile wy macie lat? 5 ?...jesteście tak puste że dla was chyba nie ma różnicy czu ktoś ma chorobę genetyczną czy zielone oczy...te wasze móżdzki tego nie pojmują...zastanówcie się co piszecie bo wasze wypowiedzi są załosne...

Gość Gocha 83
A ja miałam koleżankę w liceum która miała 150 cm wzrostu, pewnie po rodzicach bo oboje tez byli niewysocy. Dziewczyna była dusza towarzystwa, miała bardzo duże powodzenie. Więc nie gadaj, że niski wzrost oznacza nieszczęście w życiu. Fajna- dokładnie :) drugie Niemcy nazistowskie nam się szykują, odstających od normy czeka przymusowa kastracja :P Oooooooooooooooooooooooooo- inteligencja nie grzeszysz, wiesz co to sarkazm?