Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość besser Deutsch

Sprechen wir DEUTSCH?

Polecane posty

Gość olenkaaa
hamburg tez mieszkan na billstedt,ale nie wiem kto by mial mieszkanie.oglos sie do sagi

Gość Asia hamburg
no wlasnie gdy nawiazywalam kontakt z saga, zawsze cos wyskakiwalo i nie moglam im niczego wyslac:( oni nie pobieraja zadnych prowizji, prawda?

neeeeeein,ich war ueber 1 jahr au-pair, dann hat mich meine familie rausgeschmiessen :O ich studiere jetzt an der uni hamburg, genauer departament wirtschafts- und politik und ich wohne in st. georg

Gość olenkaaa
chodzi ci o kaucje??czy co

Gość olenkaaa
wie lange wohst du hier in hh

ja, aber wie willst du diese wohnung vermieten?? saga mietet niemanden, der nicht genug verdient... oder kennst du hier jemanden, der auf sich selbst die wohnung nehmen kann??

Gość Asia hamburg
oczywiscie nie bede lezec na ulicy i czekac na pieniadze, chce pracowac legalnie, na poczatek chcialabym znalezc z chlopakiem meiszkanie po prostu, potem rozejrzymy sie za czyms konkretniejszym, gdy znajdziemy juz jakas dobra prace. olenka, chodzi mi o prowizje, kaucje wiem, ze trzeba placic tak czy owak.

prowizji saga nie bierze ale myslalas jak chcesz wynajac mieszkanie??tak jak pisalam wyzej, saga nie wynajmie mieszkania komus z ulicy, musisz miec konkretne zarobki,a co by nie bylo, nie wynajma ci mieszkania skoro nie zarabiasz

hey leute, kann ich mich euch anschliesen? ich hab mal fruher in de gewohnt, bin aber vor ein paar jahren ausgezogen! und langsam hab ich das gefuhl das ich die sprache vergesse ;)

Gość olenkaaa
no ja tam sie w mieszkaniach niestety nie orientuje :P

ja sie troszke orientuje ,bo sama przed rokiem szukalam i teraz moi znajomi szukali, jak bede mogla to pomoge:)

Gość Asia hamburg
Beatko, zdaje sobie sprawe z tego, bo tematem poszukiwania mieszkania zajmuje sie juz troszke, tylko trudno robic to przez internet z Polski. Do hh zamierzam zawitac za jakies 2 tyg, wtedy rozejrze sie konkretniej. wiem, ze trzeba przedstawic dokumenty, ze sie zarabia, ale jesli wynajmujesz od kogos prywatnie, nie musisz tego miec zawsze. dlatego wlasnie pytam, czy nie znacie kogos, kto mialby mieszkanie do wynajeciea:) gdy juz znajde prace, wtedy rozejrze sie za innym mieszkaniem (chyba, ze to, jakie znajde na poczatku bedzie mi odpowiadac)

Gość olenkaaa
desperate housewife ja klar :)

Gość Asia hamburg
Beatko, dziekuej za chec pomocy. moze podam Ci swojego maila, zebysmy mogly byc w razie czego w kontakcie?:)

na super! dann kann ich mit euch eibn bischen uben :) woher kommt ihr? wie lange wohnt ihr dort? morgen lese ich ein bischen nach, was ihr so alles geschrieben habt! wie ist es in de jetzt? wo ich ausgezogen hab ist alles dort scheisse gegangen- keine arbeit- und so!!!! aber jetzt hat vielleicht angie alles verandert ;)

no to moi znajomi tak szukali na odleglosc z polski wiesz co najlepiej od polaka jakbys cos wynajela, w kurierze polonijnym na necie sa jakies ogloszenia moja znajoma chciala wynajac ,ale nie wiem czy to jeszcze aktualne ale na farmsen berne :O i to 3 pokoje za 540euro chyba wiec z sagi odpada, poza tym w saga ja tez probowalam, maja rygorystyczne zasady, zreszta jak wszedzie przez przypadek trafilam na fajne biuro i tam znalazlam mieszkanko:)

Gość olenkaaa
ich wohne in hamburg seit 1 j:)

Gość olenkaaa
***Beatka*** u polakow to mieszkanie?? z kuchnia zabudowana??

ich kann nicht versprechen, dass ich morgen hier bin :( ich habe in der naechsten woche 3 klausuren:( heute hatte ich schon nase voll :( und deswegen bin ich jetzt hier mit meinem bierchen :)aber morgen,uebermorgen bin ich an der uni... Asia du kannst mir gerne Deine E-Mail Adresse geben, oder hier hast auch meine : dasbinhich26@web.de ;)

kurde nie wiem,ale mysle ze w kuchni na pewno sa meble ,mozliwe ,ze w pokojach cos tez jest. oni wyjechali do polski , nie wiadomo czy wroca, ale jak juz mowilam,oni szukali w styczniu,mozliwe ,ze to juz nieaktualne.

Gość olenkaaa
bo moja kolezanka wynajela chyba te mieszkanie :)

ich studiere sozialoekonomie mit dem schwerpunkt bwl, dann die vertiefung finanz- und rechnungswesen :)

Gość Asia hamburg
joannamaria83@web.de heeh, tez na web mamy poczte:) troszke za drogo te 540 poza tym nawet nie szukamy 3 pokojowego, 1,5-2 wystarcza na 2 osoby spokojnie. Farmsen fajnie, gdy bylam au-pair mieszkalam na Volksdorfie a potem na Eppendorfie. juz mam tez dosc tego szukania mieszkania przez internet:(

ok ich schau hier rein morgen- jetzt geh ich pennen! bei mir ist es schon sehr spat! wow cholercia ale mi teraz glupio mowic! musze sie zastanawiac nad pisaniem :D