Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linda.P.

Karmienie Spaniela

Polecane posty

Gość Linda.P.

Witam Was! Nie orientujecie się jaką ilość jedzenia podaje się spanielowi ? Ma już 6 miesięcy, daje mu 2 pasiłki dziennie rano i wieczorem tylko nie wiem jak z ilością. Czy to ma być szklanka ? Dwie ? Trzy ? Daje mu pedigree junior z cielęciną lub kurczakiem pół puszki wymieszane z ugotowanym makaronem lub ryżem. Za mało ? za dużo ? Czasem mięso z kurczaka z makaronem. Biały ser, żółty ser, jogurty. Suche chrupki rzadko, bo nie lubi. Do tego oczywiście różne cukiereczki o smaku szynki itp. Czy to jest o.k ?

Gość Linda.P.
Nikt ?

Gość kup dobra karme
i nie dawaj mu tego swinstwa jakim jest pedigree!! jelsi akrmisz gotowanym to szczeniakowi poiwnnas dawac 10 % wagi jego ciala

Jak gotowanym, to powinien dostawać szczeniak 15-20 gramów mięsa na kilogram masy ciała, plus marchewka, ryż na przykład. A jak karmą, to napisane jest na opanowaniu. Ale na pewno nie pedigree...

Gość Linda.P.
czyli jakieś pół szklanki mięsa i ryżu czy warzyw ile chce ? Słyszałam, że pedigree nie jest dobre, ale nie wiem czemu ? Mój pies bardzo je lubi. Eukanube i inne NIBY dobre nie chce.

Gość Linda.P.
* Pól szklanki na posiłek czyli jedna cała na dzień.

Gość Linda.P.
up

Gość Linda.P.
Mam jeszcze jeden problem. Mój piesek biega bez smyczy od małego. Lubi podbiegać do ludzi, do innych psów ale zawsze powącha i wraca. Rzadko, ale zdarza się że jakiś pies jest bez smyczy chętny do zabawy. Wtedy leci daleko na drugi koniec osiedla i trace go z oczu. Oczywiście przychodzi za chwile pod dom, ale i tak boję się że go zgubie. Jest bardzo ładny, drogi ktoś mógłby go ukraść. Co zrobić, żeby tak się nie oddalał ? Czy ma za mało spacerów i te zabawy są taką atrakcją czy za dużo i czuje się jak bezpański kundel ?