Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Biale plamy na jezyku u niemowlaka,czy to plesniawka?Macie jakies sposoby?

Polecane posty

ja wyciskalam sok z cytryny maczalam gaze i taka gaza nawinieta na palec nacieralam jezyk i podniebienie

Dziekuje,moze sajeszcze inne osoby,ktorych dzieciatka mialy ten problem?:O

preparat cebion, nasączałam nik troszke gazik i ścierałam pleśniaweczki i co jakiś czas smarowałam też cebionem w buzi. Dodawałam też cebionik do picia pare kropli. Pomogło raz na zawsze, po aftinie wracały niestety.

ja posłuchałam rady mojej babci i mamy choc nei do konca :p bo one poradzily mi zeby czystą pieluchą zmoczona...... siuskami dziecka wycierac ale zastostosowalam samą pieluche i zeszło, normalnie kiedy przykładalam palec owiniety czysta pieluszką i maly otwierał buzie wkłądalam i czycieralam dookola i jezyk i podniebienie :) zeszło :)

jesli karmisz sztucznym mlekiem to normalne. Tak mi mowila pedoatra kiedy synek byl malenki.

moja 2miesieczna corka tez miala takie plamki. zastosowalam stary babciny sposób tzn 2-3 razy dziennie zawijalam ja w tetrowa pieluszke, czekalam az nasiusia a pozniej ta pieluszka przecieralam jezyk i dziaselka. po 3 dniach wszystko pieknie zeszlo! naprawde polecam. w naszym przypadku aftin nie pomogl.

Gość 1111111111111
nie wierzę....:o z tym moczem....

Mi położna kazała kupić wodny roztwór gencjany i tym smarować.Zanurzyć w tym roztworze patyczek taki do czyszczenia uszu i dziecku buźkę wypędzlować.Mały miał granatową buźkę ale pomogło.:-) Tylko to musi być wodny roztwór,nie spirytusowy.:-)

mi lekarka przepisala nystatyne i mialam dawac małej na smoczku. ale dostala tylko w szpitalu w domu jej nie dawalam bo juz nie bylo takiej potrzeby