Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o komentarz

po 30atach odezwała się córka mojej matki

Polecane posty

Gość dvvv
jak to "co z tego" że ta sama krew, matołki? np ważne jest to przy pewnych chorobach i wychodzeniu z nich, ważne żeby nieświadomie nie pobrać się w ramach rodziny co za kretynki....

Gość ale jajcca
I jak mozna komus pisac ,ze ktos jest wspaniały jak sie kogos nie zna :-) ludzie czy Wy jestescie az tak naiwni.Uwiorzyłabym tej kobiecie gdyby zwyczajnie pisala,ze chce sie zobaczyc,ze chce poznac brata i to wszysko a pisze jak jakas nastolatka ,ckliwie i namolnie :-) Autorze spotkaj sie z nia ,tylko uwazaj ,bo ejzli siostra ma przed 40 to matka ma juz dosc duzo i moze chodzic o pomoc przy opiece przy matce itam takie inne rzeczy.

Gość ale jajcca
dvvv ooo dałas mi do myślenia.Zgadzam sie z Toba.No to moze dvvv znalazła powod ,ze siostra odezwała sie po tylu latach do brata.

Tez mam przyrodnie rodzenstwo, ktorego nigdy na oczy nie widzialam. Wiem, ze gdzies daleko sa, chialabym nawiazac kontakt ale oni prawdopodobnie nie wiedza o moim istnieniu, nie chce przewracach ich zycia do gory nogami :(

Gość komentarz
po pierwsze-to, ze ta sama krew nie ma znaczenia. ale juz podobna wrazliwosc na swiat moze byc powodem, ze dwie osoby ulatwia sobie zycie a to, ze sie dlugo nie kontaktowala odbieracie jako minus? inteligentny czlowiek ma wyobraznie ze moze drugiemu zaingerowac w stabilizacje, ktora ten osiagnal z trudem. wiec raczej tak jak pisze autor podejrzane jest to, ze sie kontaktuje a nie to, ze sie nie kontaktowala tak czy siak. nie rob niczego wbrew sobie, dla zasady, dla innych dbaj glownie o swoja ordzine. o poczucie bezpieczenstwa twojej zony i dzieci. jesli ma to wam zburzyc spokoj to olej sprawe

Gość komentarz
no wlansie- erida - obrazujesz ten normalny mechanizm, ktory opisalam

Gość proszę o komentarz
to bardzo cenne uwagi. Szczerze dziękuję

Gość ale jajcca
Inteligentny człowiek nie pisze komuś,kogo nie widział,nie zna,ze go kocha miłością siostrzaną,ze jest jej bliski i inne takie farmazony. Inteligentny człowiek piszę,ze chce sie spotkać bo chce wreszcie poznac swojego brata.

Gość ale jajcca
prosze o komentarz a ile Ty masz lat?

Gość proszę o komentarz
46

Gość ale jajcca
Chłopie,nie roztkliwiaj sie jak baba tylko po prostu sie z nia spotkaj i juz i nie wierz w jakies jej zapewnienia,ze ona Cie tak kocha miłoscia siostrzana(ale sie powtarzam)bo nie mzona kogos kochac nie znajac go w ogole .

Gość proszę o komentarz
daleko mi do roztkliwiania. Po prostu mam czas nad tym pomyśleć. Teraz dostałem kolejnego maila w którym opisuje swój dzień, pozdrawia mniei rodzinę i jak zwykle mocno całuje.Zawsze podpisuje się"Twoja siostrzyczka"

Gość komentarz
takie slowa moga byc objawem niezrownowazenia ale nie musza zalezy jak sa sformulowane jesli w sposob nawiedzony to jasne ze tak prosze o komentarz. rozwaz to sobie bez poczucia winy, uczciwie. chron swoja rodzine przede wszytskim. bo wraz z widza i wiezia pojawia sie rozterki moralne i wasz spokoj moze zostac zachwany kiedy juz podales wasz wiek staje sie jasne ze zyca juz ze soba nie przjedziecie. no i krew nie oznacza ze wlasnie ta wrazliwosc o ktorej pisalam bedzie podobna. mozesz spotkac obecgo czlowieka jeszcze raz radze ci- bezwzgledna szczeros ze samym soba . to i tylko to. jesli ma kierowac toba poczucie obowiazku. wizerunek siebie jako porzadnego czlowieka, ktory nie odrzuca siostry - pierdolic to. jesli masz POTRZEBE to sie zdecyduj. ale wtedy postaw sobie sprawe jasno - jesli spotkasz kogos obcego to nie bedziesz od siebie wymagal i krzesal uczuc na sile

Gość ale jajcca
Uwazam,ze ta Twoja siostra ma cos niecos ze swoim mozgiem :-) chłopie przeciez widac,ze baba samotna i szuka pokrewnej duszy a jak miała z kim sie spotykac,utrzymywac kontakty towarzyskie to miała Cie w dupie a teraz nagle zapałała miłoscia siostrzana :-) Oj stary jestes i taki naiwny.Ja na tWoim miejscu utrzymywała z nia do spotkania kontakt "słuzbowy"

Gość komentarz
wiesz co autorze te informacje, ktore dodajesz cos mi przywodza na mysl znam jedna taka siostrzyczke ktora zmarnowala zycie wszytskim ukochanym z rodziny. niezrownowazona baba cale zycie grajaca role ofiary i znowu. chron co masz i nie boj sie rzeczy nazywac po imieniu. nie szukaj uproszczonych nazw dla uczuc zeby spelnic swoje wyobrazenie, ze jestes porzadnym czlowiekiem trzymam za ciebie kciuki

Gość ale jajcca
komentarz ja od samego poczatku piszę,ze ta siostra ma cos z głowa nie tak :-)

Jedno, dla mnie nie ulega wątpliwości, ta Twoja siostrzyczka zachowuje się się tak jakoś dziwnie, niepoważnie. a może to tylko takie wrażenie?

Gość komentarz
wiecie, o ocenie czasami decyduja niuanse moze jest jakims sposobem napisac siostrze "nie jestem na to psychicznie gotowy teraz" czuje ze moja stabilizacja moglaby sie zachwiac a ciezko pracowalem by ja osiagnac" oczywiscie, jesli to jest zgodne z tym, co czujesz

Gość znam podobną historię
mój znajomy jest prawie w identycznej sytacji z tą różnicą,że matka i siostra mieszkają poza Polską. Piszą do siebie cukrowate e-maile ale moim zdaniem to o dupę roztrzaskać.Zawsze uważałam jego za rozsądnego człowieka ale ta sytuacja nieco zmieniła ten obraz.

Gość Sto krotka
A ja po częsci rozumiem twoją siostrę, to normalne,że chce poznać brata,może jakieś wspólne cechy.. może dopiero teraz dojrzała do tego by cię poznać. może jej też było trudno i cięzko żyć z tą świadomością, ze gdzieś tam jest mój brat. Możliwe,że będziecie się świetnie rozumieć nadawać na tych samych falach. Przecież nic nie tracisz,tylko zyskujesz nowego członka rodziny. Ja miałam podobną sytuację. Otóż po śmierci mojego ojca "życzliwa" osoba doniosła nam że mamy jeszcze brata,starszego,który wie o naszym istnieniu. Jest nas kilkoro. Najpierw miałam obawy,wyobrażałam go sobie,jak wygląda czy jest podobny do nas itd.Teraz myślę,że szkoda,że nie doszło do spotkania. Myślę,że nie chodzi twojej siostrze o opiekę nad matką. Może ona ma konflikt z resztą rodzeństwa. A Ciebie potrzebuje dla równowagi.. Po co rozwodzicie się nad inteligencją siostry? Jesteście ekspertami od inteligencji? Przecież nie o tym mowa. Dobrze,że siostra opisuje swój dzień,chce przybliżyć się do ciebie. To jest w pewnym sensie pokazanie kawałka siebie. Ale jajcca-ty też masz coś z głową:-P

Gość proszę o komentarz
na szczęście mieszkamy od siebie 400km, ta odległość daje gwarancję ograniczonych widzeń. Jak okaże się jakimś emocjonalnym wampirem to powoli zamknę temat.

Gość ale jajcca
Sto krotka OK.,mozna sie z Toba zgodzic ale tylko po czesci... NIe jest dobrze,ze kobieta dojrzała zachowuje sie jak nastolatka,bo takie zachowanie u kobiety przed 40 jest zwiazane z jej niedojrzałoscia emocjonalna.Kobieta ma prawo utrzymywac kontakt z bratem,spotkac sie z nim ale powinna zachowywac sie jak na jej wiek przystało.Załzoe sie,ze jej dzieci sa madrzejsze od niej i zachowuja sie racjonalnie.

Gość ale jajcca
Sto krotka :-) mam juz 42 lata,wiec wiem co pisze i jeszcze Ci napiusze,ze mam siostre przyrodnia z tej samej matki,bo byłam adoptowana i wiuem jak podchodzic do takich spraw.Mozna czuc chec poznania,kontaktowania sie z kims z rodziny ale zachowanie siostry autora jest neistety bardzo głupie :-)

Gość Sto krotka
ale jajcca może jestem od ciebie starsza? I co z tego,że masz 42 lata?myślisz,że masz mądrzejsze spojrzenie od młodszych?-bo więcej doświadczenia-niekoniecznie. Jesteś psychologiem? Czy tylko samotni szukają pokrewnej duszy? Być może ta siostra poprostu chce cię normalnie poznać. Normalnie pogadać o wszystkim i o niczym,tak jak rozmawia się z rodzeństwem.

Gość ale jajcca
Sto krotka -owszem,ludzie szukają pokrewnej duszy ale jezeli osoba przed 40 pisze,ze kogos kocha tylko ze wzgl.,ze ten ktos jest jej bratem a w ogole brata nie zna ,nie widziała to taka osoba zachowuje sie naprawde dziwnie. Jakby siostra była zrównowazona emocjonalnie to po prostu umowiła sie z bratem na spotkanie i do spotkania utrzymywała kontakt poprzez komputer, ale pisali by o swoich zaiteresowaniach i innych takich rzeczach a nie opisywała jak spedziała swoj dzien .

Gość takie tam duperele...
Jak na mój nos: coś tutaj śmierdzi. Rodzeństwo pała do siebie miłością, gdy wychowuje się pod jednym dachem bądź utrzymuje ze sobą regularny kontakt. Tutaj siostra wyskakuje jak diabeł z pudełka. Na Twoim miejscu chciałabym wiedziec dlaczego nie ma dobrych kontaktów ze swym prawdziwym rodzeństwem, dlaczeo nawiązuje z Tobą kontakt poza plecami matki, dlaczego reszta Twojego przyrodniego rodzeństwa nie czuje takiej potrzeby? Oby ta kobieta nie kierowała się niskimi pobudkami bo zrujnuje Ci życie! Bądź ostrożny i nie ufaj zbytnio bo dzisiaj większosc ludzi to świetni aktorzy i genialni oszuści.

Gość ha ha ha ...
Jak widze oglądasz serial "Barwy szczęścia" ha ha ha