Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

30 na karku

plamienia 6 tydzień ciąży

Polecane posty

czy któraś z Was plamiła (+lekki ból brzucha) na początku ciąży i mimo to, utrzymała ciążę i urodziła zdrowe dziecko??? Najbardziej niepokoi mnie ten ból brzucha, bo gdzieś wcześniej czytałam, że dziewczyna plamiła, ciążę utrzymała, ale żadnych bóli brzucha nie miała :( Ja w piątek poleciałam do gina, dostałam luteinę i mam czekać, dużo odpoczywać i tyle :(, następna wizyta w czwartek...

Ja tak miałam, później jeszcze w 8tc silne krwawienie. Donosiłam ciążę. Leż z nogami i pupcią wyżej niż głowa i bierz leki. Pozdrawiam

Gość nie czytaj
"dobrych"rad tylko zasuwaj do szpitala!!!ja tak plamilam pobolewal mnie brzuch i PORONILAM mimo ze pare lat temu bez problemow donosilam ciaze i urodzilam dziecko!Zrobisz jak uwazasz ale zebys pozniej nie zalowala:(

Ja plamiłam przez większość ciąży i urodziłam zdrowego chłopczyka. Brałam duphaston , luteine i odpoczywałam .

Gość nie czytaj
koralik*** i co wezmiesz na sumienie jesli autorce zdarzy sie cos zlego?taka pewna jestes ze kazde palmienie konczy sie zdrowym dzidziusiem?:(to powodzenia bo ja lekarzem nie jestem!

prawda jest taka ze zaden lekarz jej pewnie nic innego nie powie, ja tez plamie i biore leki i odpoczywam, wiecej chyba sie nie da zrobic, jak bedziemy mialy poronić to podejrzewam ze to sie i tak stanie, natura robi swoje, staraj sie nie denerwowac, bedzie dobrze :)

i jeszcze na pocieszenie- moja kuzynka 3 tygodnie temu urodzila zdrowego synka, na poczatku tez plamila, lezała i brała duphaston, po1 trymestrze jej przeszlo i bylo juz ok do konca ciazy

ale ja już byłam u lekarza i tak jak pisze 78aga78 dał leki kazał odpoczywać i czekać - ja też wiem, że co mam być to będzie, ale jak kilka pozytywnych przykładów się znajdzie, to i nadziei trochę w sercu jest :)

\"nie czytaj\" autorka była u lekarza już z plamieniem i dostała luteine. Czytaj dokładnie.

Ja tez mialam plamienie okolo 7tyg i brzuch mnie pobolewal.Dostalam duphaston i duzo lezalam.Teraz jestem na koncowce.Termin mam na za tydzien i juz sie nie moge doczekac mojego babelka!

a bole brzucha, takie niewielkie i niedokuczliwe podobno nie są grożne (tak przynajmniej mowi moja gin) dopoki nie towarzyszy im krwawienie, mnie ciagle cos pobolewa ale usg jest ok i lekarz mowi ze to pewnie rozciaganie wiazadel itp rzeczy, nie chce sie tym zamartwiac bo to nic nie da, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :)

A lekarz nie chciał zostawić Ciebie na oddziale i poobserwować??? Pierwszą ciąże poroniłam od małego plamienia.W drugiej dostałam śilnego krwotoku w 5/6 tygodniu,odrazu pojechałam do szpitala.Brałam duphaston ,krwotok przeszedł po kilku dni w plamienie i leżalam przez 7 tygodni.I było warto.Urodziłam zdrowego chłopca.

mój powiedział, że jak do czwartku nie przejdzie, a ciąża się utrzyma to położy mnie na oddział, od tego leżenia, to jakaś słaba się zrobiłam