Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaaaaaaa

po odstawieniu tabletek anty

Polecane posty

postanowilam odstawic tabletki antykoncepcyjne femodem .ostatnia tabletke wzielam 19 stycznia. okres wystapil 23 stycznia, czyli obecnie jest 26 dzien cyklu...ale wcale nie czuje jakby mial byc okres w najblizszym czasie:( chciałam zapytać tez o śluz.. dzis rano zauwazylam dodatkowo ze mój śluz jest tak gęsty że szok zbija się np w kulkę i pozostaje na bieliźnie, sprawdzałam i jest bardzo ciągliwy tylko martwi mnie jego gęstość bo przypomina takiego "gluta'...:( co to moze znaczyc? więc się Was pytam czy to normalne ze jest az tak gesty?

Gość normalne wszystko
jest ok

tzn ze tak ma byc? bo tabletki bralam 3 lata i sluz byl zupelnie inny a juz zapomnialam jak wygladal ten zanim zaczelam brac tabsy. to kiedy moge sie okresu teraz spodziewac? bo przy tabletkach mialbym go za dwa dni a wcale sie tak nie czuje...

Gość nareszcie jajeczkowanie
Skoro jest taki bardzo ciągliwy to po prostu jest to śluz płodny = masz owulację Przez czas brania piguł, które cię wyjaławiały i nie dopuszczały do jajeczkowania odzwyczaiłaś się od objawów owulacji. Teraz długośc twoich cykli może się zmieniać, więc warto zapisywać 🖐️

nawet przy tabsach zapisywalam. ale teraz owulacja skoro powinien sie okres zblizac?

Kiedy teraz będziesz mieć okresy to się dopiero dowiesz jak zaczniesz systamatycznie dostawać. Okres pojawia się dokładnie 14 dni od dnia owulacji. A śluz jaki opisujesz, taki ciągliwy występuje przez kilka dni około owulacji i jest jednym z objawów dni płodnych. Poczytaj o tym i nie będziesz się stresować. Nikt ci teraz nie odpowie kiedy przyjdzie dokładnie miesiączka. Cykle mogą mieć teraz równie dobrze 25 jak 28 jak 31 a nawet 35 dni - to po prostu dopiero się okaże.

Gość safdwfdfgdsfsdfd
jak moglas zapisywac skoro owulacji nie miałaś?;/

no, już się jej nie czepiaj zapisywała kiedy jej występowało krwawienie z odstawienia czyli "miesiączka" w cudzysłowiu. Nie czepiajcie się szczegółów.

ok dzieki :)