Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość składam siebie od nowa

JUż się prawie udało

Polecane posty

zaczęłam myśleć czy sytuacja z zewnąrz czyli moje poczucie obserwowania i mojej obsesji wpływa na sytuacje w wewnątrz czyli zycie rodzinne czy odwrotnie zycie rodzinne wewnątrz wpływa na sytuacje zewnątrz. Brzmi jak masło maslane ale skoro cos sie sklada chocby puzzle nie widac całości tylko dziwne rzeczy w momencie dokonczenia widac całośc i ostrośc obrazu

dzis mam wolny dzień corka chora więc mam okazje na spokojne mysli bo świat zewnętrzny nie wytrąca mnie z rownowagi ktora tak jest potrzeban do normalnego zycia.

tak pisze to tu i teraz i dopiero przyszło mi na mysl co to kogo obchodzi???????? powinnam to lepiej pisac w pamiętniku zeszycie a nie tu

Gość świat zewnętrzny
Piszesz, bo masz taką potrzebę. Ale jeszcze trudno odnieść się do tego wniosku. Świat zewnętrzny może i ma wpływ na Twoje postrzeganie siebie samej, swojej sytuacji, ale nie tylko postrzeganie. Ma wpływ na te sytuacje, na to, co robisz. No i na odwrót, patrzysz na świat przez pryzmat swego wnętrza i tego, co dzieje sie w Twoim życiu rodzinnym. Ale to takie ogólne wnioski :)

Jak świat na zwnątrz dobija mnie głupimi przygaduszkami {mam na mysli plotki nie zgodne z prawdą o czym ja wiem} to rozpadam się na tysiące kawaleczkow a w domu czyli swoim swiecie wewnętrznym umiem to poskladać i mimo tego bólu funkcjonowac Nie wiem czy ktos zdaje sobie sprawe co to ból psychiczny.......mysle ze nie bo napewno zanim by mi coś głupiego powiedział pomyslałby ze trzy razy Codziennie przez snem i rano po przebudzeniu zapadam w rozmowe z Bogiem.Możecie się smiac kpić ale to pomaga.Nie potrzebne mi pacierze ułozone modlitwy ja po prostu z nim rozmawiam i to jest sila walki o siebie to mi ja daje dlatego nie spoczne poki tego nie poskladam

Gość świat zewnętrzny
Bardzo dobrze wiem, co to ból psychiczny, aż za dobrze wiem...:(

Gość skladam siebie od nowa
nie wiem czy to zbieg okoliczności czy tez prawda ale świat zewnętrzny w dziwnie błyskawiczny sposób zadzialał na świat wewnętrznyZnowu mam złudzenia znowu To chyba wynika z zachowania osoby ktorą znasz i wiesz kiedy stara się oszukać jak to boli

jak pomóc nam czy się wogóle da nam pomóc czy tyle złych słów usłyszanych do mnie można puścić w niepamięć czy dasię pytam się swoej duszy a ona płacze

tak naprawde to niczego juz nie wiem popadłam w brak odczuwania ......to chyba tak jest jak się człowiek wyplacze