Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana anulka

Skuteczne na przeziebienie!

Polecane posty

Gość zdesperowana anulka

Witam, podam szalony sosob na przeziebienie.Leczylam sie od 4 dni , niestety katar mnie doprowadzil juz wczoraj do placzu( ataki kichania, zdarta skora pod nosem). "przedawkowalam " dostepne bez recepty leki, tzn lyknelam na raz 5 tabletek rutinoscorbinu, 3 polopiryny i popilam wapnem( 4 rozpuszczone tabletki ).Oprocz tego nie jadlam , kupilam dwa litry 100 % soku pomaranczowego bez dodatku cukru i popijalam pol szklanki co pol godziny.Objawy przeziebienia znikly w ciagu 5 godzin. Prosze nie krytykowac sposobu, podaje wersje tylko dla zdesperowanych;)

Gość ________________
Ale Ty wyzdrowiałaś dlatego właśnie, że nic nie jadłaś i dałaś organizmowi czas na uporanie się z infekcją, a Rutinoscorbin wspomógł wątrobę w eliminacji toksyn pozostałych po wirusach.

Gość zdesperowana anulka
byc moze, ciezko mi powiedziec co tak na prawde mi pomoglo.Ale czuje sie o wiele lepiej, nie mam juz drgawek zimna, nie leje mi sie z nosa..

Gość dorottea
podziwiam ja bym nie lyknela 3 tabletek polopiryny na raz... wole bezpieczniejsze sposoby osobiscie polecam leki na przeziebienie np. tabcin od razu zmniejsza katar i zaczerwienienie wokol platkow nosa ja zawsze od tego zaczynam :) do tego dobry krem nawilzajacy i po problemie

Gość ja mam 165 i moge być dzięki
no to normalne, bo wzięłaś dużo witaminy c. jak mnie bierze przeziębienie to biorę kilka tabletek rutinacei co pół godziny i na następny dzień jestem już zdrowa :P

ale nie zawsze sama witamina C wystarczy zeby powstrzymac chorobe, czasem trzeba bardziej kompleksowo zadzialac zeby zwalczyc wszyskie objawy choroby np goraczke lub bole miesniowe

Gość polecam sposób
na poprzeziębienny katar. W 3 dni wypędziłam zarazę!!! Szczegóły w t. "4 warunki determinujące zdrowie" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość zasmarkana
mnie teraz zlapalo przeziebienie, mam dreszcze i rozsadza mi glowe a niestety nie moge oposcic zajec w tym tygodniu :( co polecacie ?? gripex, tabcin, fervex - tyle tego jest ze nie umiem sie zdecydowac a potrzebuje czegos co szybo zadziala

Gość babyyy
ja polecam ci tabcin sama teraz choruje i kupilam go sobie - dziala na prawde natychmiastowo , dzis czuje sie lepiej niz wczoraj bralam paracetamol i nic a teraz jest coraz lepiej

tabic tez wedlug mnie najskuteczniejszy:) i oamietaj zadnych zdesperowanych ruchow typu 3 tabletki polopoiryny na raz to na p;rawde nie pomoze a tylko zaszkodzi twojemu zoladkowi i watrobie, lepiej dobrac na spokojnie lek taki ktory na pewno zadziala

Gość zasmarkana
skuteczny lek dobrany dla mnie...to brzmi jak wybor auta heheh ale macie racje trzeba wybierac z glowa skor mam wybor zeby sobie nie zaszkodzic skoro ten lek nie zawala zoladka to mysle ze bedzie ok

no mi nigdy nie dal znac o sobie zoladek :) a jesli jestes wrazliwcem i zoladek czesto sie odzywa to nie powinnas miec problemow po tabcinie

Gość mariola.w.
mam pytanie czy moge podac dziecku w wieku 13 lat tabcin skoro piszecie ze jest taki lagodny dla zoladka? moze ktos z was wie jaka jest granica wiekowa do podania tego leku?? dziekuje za odpowiedz

Gość dorottea
hej :) mozesz spokojnie podac dziecku Tabcin z tego co wiem to granica wieku jest jeszcze nizsza, bo mozna dawac tabcin dzieciom od 7 lat. wszystko jest na stronie www.tabcin.pl widzialam tam taka wirtualna ulotke...wiem bo sama skorzystalam :)

dokladnie bez obaw...tylko pamietaj zeby podac mniejsza dawke z tego co pamietam to jedna kapsulka

Gość mariola.w.
dziekuję za pomoc :D córka czuje sie lepiej i chyba puszcze ja jutro do szkoly ale zastanawiam sie bo pogoda niby ladna ale zdradliwa

to super ze cora czuje sie lepiej :) a pogoda rzeczywiscie tragiczna nie zapomnij wcisnac jej na glowe czapke zeby sie nie rozchorowala na nowo!

Gość dorottea
mariola jak czuje sie dziecko mam nadzieje ze lepiej i, ze w swieta juz nikt nie bedzie chory??

Gość mariola.w.
dzieki wielkie za pomoc :) synek czuje sie o wiele lepiej i szalal przez swita az milo bylo patrzeć :) jak wiadomo kiedy dziecko zaczyna szalec to znaczy ze wraca do zdrowia prawda:) tak wiec swieta spedzilismy w zdrowiu i mam nadzieje, ze pogoda nas nie rozlozy, ale teraz na wszelki wypadek postanowilam miec zawsze Tabcin w mojej apteczce! nie zawiodl nas wiec postanowilismy miec go pod reka:)

Gość studentka biol
ja tez mam 2-letniego stasia i wiem co to znaczy dziecko ktore dochodzi do siebie po chorobie - istny szal... chcialabym miec tyle energii co one w szczegolnosci teraz jak mnie cos bierze...

gratuluje synka :) kuruj sie kochana bo synek nie da ci odpoczac ;) rozumiem, ze w takim przypadku nie ma czasu na chorobe

Gość studentka biol
hehe i wykrakane...nie dal bop nie chcial spac cala noc, a zadko mu sie to zdaza moze wyczul ze mama sie zle czuje ;) ale dzis jest troche lepiej dzieki za cieple slowa tabcin pomogl na katar jest o wiele mniejszy zasne dzis spokjnie i mam nadzieje ze jutro bedzie jeszcze lepiej

Gość kaska.xx
tez mam 7 letnia core wiec wiem co to znaczy dzieci to jednak maja energie...ale moja sabinka przyszla mi dzis z katarem i taka rozgrzana nie chce zeby sie rozchorowala wiec jakos musze zareagowac zaraz

Gość studentka biol
hmmm 7 lat mowisz? to mozesz sprobowac dac jej jedna kapsulke tabcinu dizeci w jej wieku moga go brac bezpiecznie...a wiem po sobie ze swietnie dziala na katar i goraczke ...a, ze jest w formie niebieskiej żelowej kasulki, to nie bedzie miala problemu z polknieciem jej no i ten kolor w ogole nie kojarzy sie z lekarstwem tylko z cukierkiem :)