Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etatmama

Imię dla córeczki

Polecane posty

nadia to jak dla ruskiej kurwy - wiekszosci ludzi tak sie wlasnie te imiona kojaza, rosyjskie tirowki wiec ... czy musicie wydziwiac? nie mozecie pomyslec troche o przyszlosci waszych dzieci? nastka czy oktwawia n ie bedzie szanowanym lekarzem czy prawnikiem, ludzie niestety maja uprzedzenia; tak samo jak donald nigdy nie bedzie powazanym premierem.

Przede wszystkim nie Nastka, a Anastazja- moja prababcia miała tak na imię i to imię jest po prostu piękne. Nie wiem czy zarejestrowano by Ci samą Nastkę- wątpię. Noelia, Oktawia, Emma, to dziwadła jakich mało i tylko do nich mam zastrzeżenia. Podoba mi się Nadia, Anika ewentualnie Eliza. Co z tego, że Nadia kojarzy się z ruską prostytutką? Znam Annę prostytutkę o pseudonimie \"Anka\" i teraz wszystkie Anie mają mi się kojarzyć z paniami lekkich obyczajów??

Gość pozwole sobie zacytowac
to bylo z linka podanego na poczatku:) cytuje: O co takie halo Wejdź kobieto na tę stronę i nie wymyślaj imion,których nie ma http://www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&lette r=N

z tych co podałaś najbardziej podoba mi się Liwia A co do imienia Nataniel to wątpię że zarejestrują ci z tą pisownią...ja mam chrześniaka o tym imieniu i nie chcieli zarejestrować jako Nataniel bo to niby niepoprawnie...to imię jest zarejesrtowane jako Natanael i taką pisownię ma mój chrześniak

No nie wiem. mysle ze jak ktos uslyszy imie Nataniel, Okrawia, emma to raczej nie bedzie sie śmial ( ja nic smiesznego w tym nie widze) Kierowca w klubie sportowym w którym pracuje moj maz ma na imie Zdzislaw. Powazne imie. A wiekszosc dzieciaków pęka ze śmiechu- Pan Zdzisek :)

Gość etatmama
do yhy bo wiele zależy od samego urzędnika, czasem zarejestrują czasem nie z tego co u mnie słychać Nataniel nie przechodzi tylko z h w środku czemu zupełnie sie nie dziwię, co do mojej listy imion Liwia, Oktawia, Noelia i Nastka ( nie Anastazja) doskonale pasją do naszego nazwiska, z przedrostkiem von a nazwisko zaczyna sie na O stąd pierwszy pomysł z Oktawią, teraz coraz poważniej myślimy o Liwii ( ze względu na popularność Oliwii). co do Nadii, nie kojarzy mi sie z Tirówką zupełnie , skojarzenie takie przychodzi mi na myśl gdy słyszę imię np, Samanta i nie rozumiem czemu Oktawia czy Nastka nie może zostać szanowanym lekarzem czy prawnikiem przecież to nie imię tworzy człowieka ale człowiek imię

etetmama---> mój kuzyn gdy był rejestrować synka to najpierw zarejestrowali go Nataniel ale po kilku godzinach urzędniczka zadwoniła żeby przyjść przepisać akt urodzenia bo dzwoniła do jakiegoś faceta od imion i Natanael jest prawidłową formą tego imienia.....

Gość etatmama
w przepisach prawa dokładnie tak jest ale czy z pisownią Nataniel czy Natanael to ciągle to samo imię

do etatmama: wg mnie Nastka to zdrobnienei od Anastazja, mialam sasiedke Anastazje i tak wlasnei do neij wszyscy mowili, a do Nadii mowilo sie w szkole NAdzia (dziewczyna miala w papierach NAdzieja, ale rodzice pzrepychali gdzie mogli zeby jednak wpisywac jej NAdia, to bylo ze 20 lat temu) teraz moze i zarejestruja NAdia ale ja np. i tak odruchowo powiedzialabym do niej Nadzia, nie rozumiem dlaczego NAdzieja sie nie podoba a NAdia podoba przeciez to to samo imie, i z tirowka mi sie nei kojazy.. a co do imienia NAtaniel to jak do takiego malego chlopca mowic albo kolegi? jest jakies zdrobnienie?? z tego co czytalam to Nela i Noelia jest tez jednym i tym samym imieniem, moja kolezanka dala corce Nela stad tez sie interesowalam, tez miala problem z rejestracja bo jej wciskali ze musi byc Aniela a nei Nela ale uszlo

zadne z podanych mi sie nie podoba tzn niektore sa ladne takie jak Nadia ale za bardzo oklepane i tak bym nie dala na imie Anastazja- hmm imie ladne ale dla lalki barbie albo dla jakiejs wrozki z bajki i jakos nigdy mi nie pasowalo dla dziecka ani dla doroslej osoby a z reszta za dlugie ... jak bym miala tak na imie to bym sie zawsze przedstawiala jako Nastka bo tak jakos glupio bym sie czula przedstawiajac Anastazja (to tak jakby facet sie przedstawial jako Ken) moja corka ma na imie Amelia - tez myslalam ze bede orginalna a tu ... niespodzianka coraz wiecej Amelek :-) :-)

Gość etatmama
myszsza --->podobnie jak Nela może być zdrobnieniom od Anieli Lub Korneli, o zarejestrowanie sie nie boje ojciec dziecka nie ma narodowości Polskiej, więc na upartego większość imion by nam przeszła Nataniel -imię podoba mi sie w pełnym jego brzmieniu nie potrzebuje zdrobnień ale jeśli ktoś by chciał nich mówi po prostu Natan, Natuś, Natanek castaya-----> Amelka jest b ładnie przeszło nam przez myśl ale nijak nie pasuje do nazwiska co do Nadii, może coraz bardziej popularne ale jak dla mnie ma w sobie jakiś urok ja znam jedna Nadije ( nie Nadie) a przyznam że choć tak podobne jakoś do mnie nie przemawia dzisiaj usiedliśmy z mężem i mówiliśmy imionka do brzuszka, nasza kruszynka poruszyła sie na dźwięk imienia Liwia, Nina,Matylda i Oktawia ( ale to chyba z przyzwyczajenia bo tak do niej mówiliśmy przez większość ciąży(: )

Gość Aneta_71
a JA MAM 3 CORKI Jowita, Joanna i Amelia. Chcialam dac malutkiej NATASZKA ALE MĄŻ POWIEDZIAL ZE ZADNYCH RUSKICH W DOMU NIE CHCE. POZDRAWIAM.

Gość Noemi...........

Gość etatmama
NOEMI czy NOAMI oba inne i ładne ale choć nie potrzebuje zdrobnień to nie wiem jak mówić do takiego maluszka bo Noemi mi nie bardzo pasuje, i jakie pasujące drugie imię?????????

Gość atena111
bardzo ładnie Nadia.Ja mam Julie i Nikole:) Tylko nie Eliza....

OKTAWIA to jest najpiekniejsze imie tak miala sie nazywac moja coreczka a urodzil sie synek!!! niezlego psikusa nam zrobil hehe:)

Gość oktawia ladne ale
..dla chlopaka, jako Oktawian. Bo Oktawia niestety bedie sie wszyskim kojarzyla ze Skoda Oktawia, no bedzie i juz ;)

my rowniez zastanawiamy sie nad imieniem dla dziecka. i myslismy o tym rowniez by pasowalo do imienia. jesli dziewczynka to: Layla, Chantael, Tiffany (bardzo podoba mi sie Tiffany, ale siostra mojego TZ tak ma na imie:/) dla chlopczyka, moj sie uparl na Romeo, a ja mysle o Joshua, heh:D

Gość ufliczka
mnie tam sie podobają takie pospolite dla dziewczynek, Ania, Kasia, a nie spolszczone makaronizmy.

Ja bardzo chciałam Liwię, ale mój M się nie godził :( Mamy więc Natalkę. Sama nazywam się Nina :)

ufcika - Niestety, tu gdzie zyjemy, nie mozemy pozwolic sobie na polskie imiona. Trzeba dostosowac sie warunkach gdzie czlowiek aktualnie zyje. Gdybym nadala poslkie imie, to dziecko by mialo problem do konca zycia, i to dopiero bylaby kara dla niego. W naszym przypadku najlepiej nadac europejskie, gdzie powszechnie sie uzywa. heh

Gość pewnakasia
Ja mam na imię Kasia i bardzo lubię to imię..zwłaszcza jak ktoś do mnie moowi-Kasieńko.Ggybym nie miała tak na imię to na pewno dałabym moja mała by je dostała

Gość TośkaAla Matylda
Iga, Hania.

Gość ale ty glupia jestes
calineczka25:P:P:P:P co za roznica gdzi sie mieszka , albo jestes i czujesz sie Polka, albo jestes glupia i prymitywna. cyt...."Gdybym nadala poslkie imie, to dziecko by mialo problem do konca zycia, i to dopiero bylaby kara dla niego." to jest dowod na skrajna glupote. wspolczuc nalezy twojemu dziecku:P

o gustach nie powinno sie dyskutowac,ona lubi takie imiona jej sprawa...

Gość ja mam Zosię

ale ty glupia jestes - nawet nie masz odwagi sie zaczernic. niestety zaden zdzislaw, mieczyslaw itd nie przejda za granica. jak bedziesz mieszkac za granica to bedziesz wiedzic o czym mowie. poza tym zostaje tutaj, i tu bedzie mieszkac moje dziecko. a moj patriotyzm nie musi sie odznaczac nadaniem polskiego imienia za granica, gdyby kazdy tak mial, to i w Polsce nie byloby nadawanych imion obcojezycznych. to na tyle, a ty idz sie gdzies rozladowac.

Ja mam Jeremiasza i Judytę. Chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, najlepiej córeczkę, i nazwę ją Aniela, zdrobniale Nela, albo Sara