Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puzzelka2

Do osob mieszkajacych w UK

Polecane posty

Gość puzzelka2

Czy odczuwacie na co dzien, ze UK jest przepelniona Polakami??

ja nie :) mieszkam w miescie, gdzie jest 6 polakow.. wszyscy znajomi, przyjaznimy sie, pomagamy, jest git :)

Gość puzzelka2
Ja nie mieszkam w UK, ale zastanawiam sie czy przypadkiem nie nastapil juz przesyt Polakami i czy mieszkajac w tym kraju nie napotyka sie ciagle na rodakow...

Gość ja mieszkam w irlandii
i to jest masakra-idac po ulicach dublina slyszysz tylko kurwy z kazdej strony-powaznie czesciej niz angielski

ja ostatnio bylam w southampton, tam to dopiero szok, wiecej polaków niz w polsce ;) acha, no i buedronka- codziennie niskie ceny w centrum miasta mnie urzekła :)

Gość puzzelka2
Myslicie, ze jest sens wyjezdzac do UK, skoro Wyspiarze maja nas powoli dosyc?

no wlasnie mi sie wydaje, ze to jest chyba jest na drodze do southampton- tak mi sie kojarzy. Bylam tam tylko na stacji kolejowej, wiec duzo nie moge powiedziec niestety

wszytsko zalezy gdzie sie jest. w moim miescie wlasnie jest nas tak malo i w sumie sami fajni ludzie, zadne k***y i inne nie lecą. Misateczko jest małe, anglicy w wiekszosci nas znaja i lubią. Mój maz juz kilka razy zostal pracownikiem miesiaca, a jak wyjezdzamy na urlop do Polski to nam kartki slą :D:D

mi sie bardzo podoba, mieszkam nad samym morzem- taki mam widok z okna :) misteczko naprawde symatyczne. Chociaz wiem, ze gdybym mogla godnie zyc i zarabiac w Polsce, to bez wątpienia bym wrócila... taki sentyment mam

Gość puzzelka2
Niestety czesc naszych rodakow zachowuje sie skandalicznie i to wlasnie oni sprawiaja, ze jestesmy zle postrzegani. Porzadni Polacy wtapiaja sie w tlum, wiec ich nie widac i tubylcy mysla, ze przecietny Polak zachowuje sie jak zul z piwem w lapsku przed sklepem:(

southampton jest chyba niedaleko chichester wiec tamtez powinno byc ladnie mam nadzieje:)

Gość puzzelka2
fanko deszczu, pracujesz? No i zdradzisz nam nazwe tego miasta;)

ja dopiero co przyjechalam po obronie mgr, wiec jeszcze nie szukam pracy, tylko mam wakacje po studiach ;) zreszta nie wiem czy zaczne nawet, bo staramy sie z męzem o dziecko. No miasteczka zdradzac mi nie wolno ;) nie chcialabym zeby stało sie to samo co w Londynie, czy innym miescie... Tylko naprawde zaufanych ludzi tu sciagamy, jezeli chca pracowac, takich co obciachu nie zrobia.. Ale wydaje mi sie, ze w kazdym mniejszym miasteczku tak jest, trzeba tylko na mapie poszukac. POtem znalesc ich strone w necie, ogloszenia o prace itd :)

Gość puzzelka2
Chyba nie myslalas, ze po dowiedzeniu sie w jakim miescie mieszkasz, przepuscimy szturm na strony z tanimi biletami i przyjedziemy cie odwiedzic?:D Ok, nie chcesz to nie mow

ja mieszkam w uk. polakow jest duzo ale to nie zasada te kurwy i takie zachowania. wiekszosc polakow przyjezdza tu do pracy i nie ma czasu na stanie w parku z piwem w reku. :-p

Gość puzzelka2
Goscinka, ale czy na co dzien odczuwasz obecnosc rodakow? Slyszysz ciagle jezyk polski, na przystankach, w sklepie, w bankach itp.?

nie no nie myslalam, ale wiecie jak to jest ;) Moge polecic ze swojej strony Eastbourne, co prawda polaków troche jest, ale nie duzo. Miasto bardzo przyjemne, wakacyjne. http://www.eastbourne.org/ Duzo pracy w opiece, bo tam dzadki z calej anglii przyjezdzaja na swoje ostatnie lata Bardzo lubie tez Brighton, ale to juz duzo wieksze miasto, stolica europejskiego homoseksualizmu ;) Polska strona tego miasta http://brighton.com.pl/

Gość do fanki deszczu
a o dziecko to sie staracie akurat wlasnie po przyjezdzie do uk? wczesniej nie staraliscie sie?

a ja polecam Londyn :) zyje sie tu swietnie :D

no wczesniej studiowalam, wiec byl czas na studia, teraz juz jestem po, wiec albo praca albo dziecko.Chyba chcialabym najpierw to drugie :)

Ja mieszkam w Portsmouth, slyszy sie jezyk polski, ale nie az tak nagminnie, zreszta fajnie czasem spotkac rodakow, choc moze nie wszystkich :P

Gość puzzelka2
Gadka, a dlaczego uwazasz, ze dla 'poczatkujacego' emigranta Londyn to dobre miasto? Przeciez koszty zycia sa bardzo wysokie...

Gość zośśka22
a ja nigdy nie postawie stopy w uk.to dla wiesniakow!!!